Πέμπτη 28 Μαρτίου 2024
weather-icon 21o
Κοροναϊός : Τραγωδία στις ΗΠΑ με 1.738 θανάτους σε ένα 24ωρο

Κοροναϊός : Τραγωδία στις ΗΠΑ με 1.738 θανάτους σε ένα 24ωρο

Έχουν γίνει σχεδόν 4,5 εκατομμύρια διαγνωστικές εξετάσεις στις ΗΠΑ

Συνεχίζεται η τραγωδία στις ΗΠΑ όπου χθες Τετάρτη κατέγραψαν 1.738 νέους θανάτους εξαιτίας της πανδημίας του κοροναϊού μέσα σε 24 ώρες, απολογισμό αρκετά μειωμένο συγκριτικά με αυτόν της προηγουμένης, καταγράφουν δεδομένα που συγκεντρώνει το πανεπιστήμιο Τζονς Χόπκινς.

Αυτός ο ημερήσιος απολογισμός αυξάνει σε 46.583 τον συνολικό αριθμό των θανάτων εξαιτίας της ασθένειας COVID-19 αφότου καταγράφηκαν τα πρώτα κρούσματα στις ΗΠΑ, τη χώρα που μετράει, επισήμως, μακράν τα περισσότερα θύματα της πανδημίας.

Η μεγαλύτερη οικονομική δύναμη του πλανήτη καταγράφει εξάλλου 839.675 επιβεβαιωμένα κρούσματα μόλυνσης από τον SARS-CoV-2, σύμφωνα με τη βάση δεδομένων του Τζονς Χόπκινς, που ανανεώνεται συνεχώς.

Έχουν γίνει σχεδόν 4,5 εκατομμύρια διαγνωστικές εξετάσεις στις ΗΠΑ.

Νωρίτερα, το πρακτορείο ειδήσεων Ρόιτερς, το οποίο κάνει δική του καταμέτρηση, μετέδωσε ότι οι θάνατοι έχουν ήδη ξεπεράσει τους 47.000· ο απολογισμός αυτός είναι ελαφρά υψηλότερος από αυτόν της σχολής ιατρικής της Βαλτιμόρης.

Η Νέα Υόρκη είναι το επίκεντρο της πανδημίας, αλλά η πολιτεία αυτή μοιάζει να αφήνει πίσω της τη χειρότερη φάση της κρίσης.

Ο αμερικανός πρόεδρος Ντόναλντ Τραμπ δήλωσε την περασμένη εβδομάδα ότι έχει έρθει η ώρα να «ξαναβάλει μπροστά η Αμερική», όμως είναι οι κυβερνήτες των πολιτειών αυτοί που πρέπει να λάβουν αποφάσεις για την επανεκκίνηση της οικονομικής δραστηριότητας και την άρση των μέτρων, ανάλογα με τη βαρύτητα της επιδημιολογικής κατάστασης.

Κάποιες πολιτείες έσπευσαν να χαλαρώσουν τους κανόνες περιορισμού και κοινωνικής αποστασιοποίησης. Σε άλλες, όπου εξακολουθούν να τελούν οι ισχύ τα μέτρα, πολλαπλασιάζονται εδώ και αρκετές ημέρες οι διαδηλώσεις υπέρ της επανεκκίνησης της δραστηριότητας, συχνά με τη συμμετοχή στοιχείων της αμερικανικής άκρας δεξιάς.

Ένα μοντέλο του Πανεπιστημίου της Ουάσινγκτον το οποίο επικαλείται συχνά ο Λευκός Οίκος, προβλέπει 66.000 θανάτους ως την 4η Αυγούστου στις ΗΠΑ, αριθμό αναθεωρημένο προς τα πάνω σε σύγκριση με την προηγούμενη εκτίμηση του (≈60.000).

Όμως αν συνεχιστεί ο τρέχων ρυθμός, οι θάνατοι στις ΗΠΑ πιθανότατα θα φθάσουν τους 50.000 μέσα στην εβδομάδα.

Την ίδια στιγμή ο αμερικανός πρόεδρος, Ντόναλντ Τραμπ, στο πλαίσιο των μέτρων για την αντιμετώπιση της πανδημίας του κοροναϊού προχώρησε στην υπογραφή διαταγής που απαγορεύει την είσοδο μεταναστών στις ΗΠΑ για 60 ημέρες.

Sports in

Σάλος με τον Ρούντιγκερ: Αντιδράσεις για ποστάρισμά του που παραπέμπει σε… ISIS

Ο Αντόνιο Ρούντιγκερ έχει ξεσηκώσει αντιδράσεις με ένα ποστάρισμά του με αφορμή το Ραμαζάνι.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

Πέμπτη 28 Μαρτίου 2024