Πέμπτη 28 Μαρτίου 2024
weather-icon 21o
Αντ. Καρακούσης στο MEGA: Η Ευρώπη έχει μια μεγάλη ευκαιρία με το Ταμείο Ανάκαμψης

Αντ. Καρακούσης στο MEGA: Η Ευρώπη έχει μια μεγάλη ευκαιρία με το Ταμείο Ανάκαμψης

«Η Ευρώπη έχει μια μεγάλη ευκαιρία ανασύνταξης και ανασυγκρότησης» δήλωσε ο διευθυντής της εφημερίδας «ΤΟ ΒΗΜΑ», Αντώνης Καρακούσης, σχολιάζοντας την κρίση που έχει προκαλέσει στην Ευρωπαϊκή Ένωση η πανδημία του κοροναϊού

Στο κεντρικό δελτίο ειδήσεων του MEGA μίλησε ο διευθυντής της εφημερίδας «ΤΟ ΒΗΜΑ», Αντώνης Καρακούσης, σχολιάζοντας την κρίση που έχει προκαλέσει στην Ευρωπαϊκή Ένωση η πανδημία του κοροναϊού.

«Η Ευρώπη έχει μια μεγάλη ευκαιρία ανασύνταξης και ανασυγκρότησης την οποία την προσφέρει το ταμείο ανασυγκρότησης. Το ταμείο θα προικοδοτηθεί από ένα σχήμα χρηματοδοτικό που θα έχει ως εγγύηση το οικονομικού πλαίσιο του επταετούς προϋπολογισμού. Αυτή είναι η ιδέα», σημείωσε ο Αντώνης Καρακούσης.

«Για πρώτη φορά, σύμφωνα με αυτούς που έχουν επεξεργαστεί τη λύση αυτή, η Ευρώπη θα δανειστεί για λογαριασμό των χωρών της και θα μπορέσει να διανείμει τους πόρους που χρειάζονται οι χώρες σε αυτή την κρίση», πρόσθεσε.

«Σύμφωνα με τις πληροφορίες που έχουν φτάσει στην Αθήνα, έχει υπάρξει προεργασία και υπάρχουν και διαβουλεύσεις σε εξέλιξη. Δεν είναι εύκολο γιατί υπάρχουν πολλές λεπτομέρειες. Ακόμη δεν έχει προσδιοριστεί το ύψος του προϋπολογισμού του επταετούς. Πιστεύω ότι οι συνθήκες είναι τέτοιες που επιβάλλουν επιτάχυνση και ταχύτητα», τόνισε ακόμη ο Αντώνης Καρακούσης.

«Ήδη το εργαλείο το χρηματοδοτικό της ΕΚΤ αρχίζει και εξασθενεί. Τις προηγούμενες μέρες είδαμε αύξηση των επιτοκίων για τις περισσότερες χώρες», σημείωσε κλείνοντας ο Αντώνης Καρακούσης.

Δείτε παρακάτω το σχετικό βίντεο:

Sports in

O Τζόλης των 17 γκολ και η… αδικία του Πογέτ (vids)

Ο Γκουστάβο Πογέτ δεν έκανε σωστή διαχείριση στο ματς με τη Γεωργία και αυτό φαίνεται από τον Χρήστο Τζόλη, που είναι ο πιο φορμαρισμένος Έλληνας παίκτης αυτή τη στιγμή και ήταν εκτός αποστολής.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

Πέμπτη 28 Μαρτίου 2024