Στο κεντρικό δελτίο ειδήσεων του MEGA μίλησε ο διευθυντής της εφημερίδας «ΤΟ ΒΗΜΑ», Αντώνης Καρακούσης, σχολιάζοντας την κρίση που έχει προκαλέσει στην Ευρωπαϊκή Ένωση η πανδημία του κοροναϊού.

«Η Ευρώπη έχει μια μεγάλη ευκαιρία ανασύνταξης και ανασυγκρότησης την οποία την προσφέρει το ταμείο ανασυγκρότησης. Το ταμείο θα προικοδοτηθεί από ένα σχήμα χρηματοδοτικό που θα έχει ως εγγύηση το οικονομικού πλαίσιο του επταετούς προϋπολογισμού. Αυτή είναι η ιδέα», σημείωσε ο Αντώνης Καρακούσης.

«Για πρώτη φορά, σύμφωνα με αυτούς που έχουν επεξεργαστεί τη λύση αυτή, η Ευρώπη θα δανειστεί για λογαριασμό των χωρών της και θα μπορέσει να διανείμει τους πόρους που χρειάζονται οι χώρες σε αυτή την κρίση», πρόσθεσε.

«Σύμφωνα με τις πληροφορίες που έχουν φτάσει στην Αθήνα, έχει υπάρξει προεργασία και υπάρχουν και διαβουλεύσεις σε εξέλιξη. Δεν είναι εύκολο γιατί υπάρχουν πολλές λεπτομέρειες. Ακόμη δεν έχει προσδιοριστεί το ύψος του προϋπολογισμού του επταετούς. Πιστεύω ότι οι συνθήκες είναι τέτοιες που επιβάλλουν επιτάχυνση και ταχύτητα», τόνισε ακόμη ο Αντώνης Καρακούσης.

«Ήδη το εργαλείο το χρηματοδοτικό της ΕΚΤ αρχίζει και εξασθενεί. Τις προηγούμενες μέρες είδαμε αύξηση των επιτοκίων για τις περισσότερες χώρες», σημείωσε κλείνοντας ο Αντώνης Καρακούσης.

Δείτε παρακάτω το σχετικό βίντεο:

Γράψτε το σχόλιό σας

Ακολουθήστε το in.grστο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο in.gr