Ιταλία: Σχέδιο επιστροφής στην εργασία – Πως θα γίνονται οι μετακινήσεις με τα ΜΜΜ
Η ιταλική κυβέρνηση, το πολύ μέχρι την επόμενη εβδομάδα θα πρέπει ακόμη να εγκρίνει νέα δέσμη μέτρων για την στήριξη των πολιτών και των επιχειρήσεων, τα οποία μπορεί να αγγίξουν συνολικά τα 50 δισεκατομμύρια ευρώ.
Ο Ιταλός πρωθυπουργός Τζουζέπε Κόντε συναντήθηκες την Τετάρτη με τον μάνατζερ Βιτόριο Κολάο, ο οποίος έχει αναλάβει επικεφαλής της «ομάδας δράσης» που πρέπει να παρουσιάσει μια συνολική πρόταση για το πώς θα πραγματοποιηθεί η βαθμιαία επιστροφή στην καθημερινότητα.
Σύμφωνα με ό,τι έχει διαρρεύσει στα ιταλικά μέσα ενημέρωσης, στις 4 Μαΐου αναμένεται να επιστρέψουν στους χώρους εργασίας τους περίπου 2,8 εκατομμύρια Ιταλοί. Παράλληλα θα αυξηθεί και ο αριθμός των πολιτών οι οποίοι στη φάση αυτή εργάζονται με τηλεργασία.
Σύμφωνα με τον Κολάο, θα πρέπει επίσης να επισημοποιηθεί πρωτόκολλο για τις συνθήκες πρόληψης και ασφαλείας στα δημόσια μέσα μεταφοράς της χώρας. Κανένας επιβάτης δεν θα πρέπει να ταξιδεύει όρθιος.
Παράλληλα, από τις αρχές Μαΐου αναμένεται να επιτραπεί στους ιταλούς ποδοσφαιριστές να ξαναρχίσουν ατομικές προπονήσεις. Κάτι που σημαίνει ότι μέσα στον Μάιο θα μπορούσαν πιθανόν να ξαναρχίσουν να διεξάγονται ποδοσφαιρικοί αγώνες, φυσικά με εντελώς διαφορετικές συνθήκες απ’ ό,τι συνέβαινε πριν από την εμφάνιση του κοροναϊού.
Η ιταλική κυβέρνηση, το πολύ μέχρι την επόμενη εβδομάδα θα πρέπει ακόμη να εγκρίνει νέα δέσμη μέτρων για την στήριξη των πολιτών και των επιχειρήσεων, τα οποία μπορεί να αγγίξουν συνολικά τα 50 δισεκατομμύρια ευρώ.
- Τσουκαλάς: Η Ελλάδα πληρώνει σαν πρωταθλητής στο ΝΑΤΟ, αλλά εκπροσωπείται σαν παρατηρητής – Ανησυχητικές οι εξελίξεις
- Αγγελόπουλοι για Παπανικολάου, Ντόρσεϊ και Γουόκαπ: «Όταν η ομάδα πετυχαίνει θέλουν περισσότερα, όταν ο παίκτης σέρνεται…»
- Markos by Night: Ο Μάρκος Σεφερλής επιστρέφει με το «Άλλος για Survivor»
- Νεκρή από σφαίρες στο κεφάλι η γυναίκα που εμπλεκόταν σε απόπειρα δολοφονίας Ουκρανού μεγιστάνα – Δύο συλλήψεις
- 4 εκατ. Ευρώ για τη στήριξη της επιχειρηματικότητας στον Πειραιά
- «Αδειάζουν» στελέχη της ΝΔ τον Γεωργιάδη για την επίθεση στον Τσίπρα – Ανευθυνότητα να καταγγέλλει διαφθορά χωρίς στοιχεία
- Συμφωνία της Μαδρίτης: Το δίλημμα «συνεννόηση ή αναμέτρηση»
- «Το Μενού της Εβδομάδας» από την Αργυρώ: Αυτή την Κυριακή με το ΒΗΜΑ
Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις





![Άκρως Ζωδιακό: Τα Do’s και Don’ts στα ζώδια σήμερα [Τετάρτη 08.07.2026]](https://www.in.gr/wp-content/uploads/2026/07/erik-mclean-go7GkMubo5c-unsplash-1-315x220.jpg)







































































Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442