Ένας ξενώνας για τοξικοεξαρτημένους άστεγους άνοιξε σήμερα τις πύλες του, για πρώτη φορά, στο κέντρο της Αθήνας. Η δομή θα έχει χαρακτήρα μεταβατικής φιλοξενίας, θα λειτουργεί με τη συνεργασία Δήμου Αθηναίων, ΟΚΑΝΑ και ΚΕΘΕΑ και θα μπορεί να φιλοξενεί 70 άτομα – με δυνατότητα υποδοχής έως 140 ατόμων- για έξι μήνες.

Σύμφωνα με τους συνεργαζομένους φορείς, θα παρέχει υπηρεσίες στέγασης, ατομικής φροντίδας και υγιεινής, νοσηλευτικής φροντίδας, συμβουλευτικής, ψυχοκοινωνικής στήριξης, ένταξης κατά προτεραιότητα σε Θεραπευτικά Προγράμματα Απεξάρτησης και διασύνδεσης με υπηρεσίες υγείας, νομικής συνδρομής, πρόνοιας, κοινωνικής και εργασιακής επανένταξης.

«Σε αυτούς τους ανθρώπους δεν επιδιώκουμε να προσφέρουμε ένα σπίτι που απλά θα μένουν. Θέλουμε να τους δώσουμε την προστασία, την ιατρική περίθαλψη, τη φροντίδα και τις αξιοπρεπείς συνθήκες ζωής που χρειάζονται”, επεσήμανε κατά τη σημερινή επίσκεψή του στον ξενώνα ο δήμαρχος Αθηναίων Κώστας Μπακογιάννης.

Ο πρόεδρος του ΟΚΑΝΑ Αθανάσιος Θεοχάρης επεσήμανε από την πλευρά του ότι « Πρόκειται για ένα αίτημα πολλών ετών για το κέντρο της Αθήνας, το οποίο υλοποιείται μέσα στη κρίση της πανδημίας” ενώ για προστασία της ευρύτερης δημόσιας Υγείας έκανε λόγο από την πλευρά του ο πρόεδρος του ΚΕΘΕΑ Χρήστος Λιάπης προσθέτοντας:

«Η έμπρακτη αγάπη για τους συνανθρώπους μας, οι οποίοι δίνουν τον δύσκολο καθημερινό αγώνα της απεξάρτησης, ιδιαίτερα αυτές τις Άγιες Ημέρες του Πάσχα, επιβεβαιώνεται και στις πρωτόγνωρες συνθήκες της Υγειονομικής Κρίσης που αντιμετωπίζουμε, καθώς δίνουμε άμεση και πολυεπίπεδη απάντηση στο οξύ πρόβλημα της επικίνδυνης αλληλεπίδρασης της τοξικοεξάρτησης και της αστεγίας με τη νέα Πανδημία, καθώς και στο χρόνιο πρόβλημα που αντιπροσωπεύει για την κοινωνία μας ο στιγματιστικός συνδυασμός της ανέστιας και περιπλανώμενης στην πόλη χρήσης. Γιατί, η COVID-19, κάποια στιγμή θα φύγει, οι εξαρτήσεις, όμως, θα μείνουν. Και θα πρέπει να είμαστε όλοι εκεί, ενωμένοι».

Γράψτε το σχόλιό σας

Ακολουθήστε το in.grστο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο in.gr