Πέμπτη 25 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
Στο συμβούλιο ΥΠΕΞ της ΕΕ θα θέσει τις τουρκικές προκλήσεις ο Δένδιας

Στο συμβούλιο ΥΠΕΞ της ΕΕ θα θέσει τις τουρκικές προκλήσεις ο Δένδιας

Στο Συμβούλιο Εξωτερικών Υποθέσεων της ΕΕ που συνεδριάζει αύριο Τετάρτη, μέσω τηλεδιάσκεψης, θα θέσει ο Ν. Δένδιας τις τουρκικές προκλήσεις ενώ θα συζητηθεί και η εξαγγελία για παράνομη τουρκική γεώτρηση στην Κυπριακή ΑΟΖ

Το ζήτημα της κλιμακούμενης παραβατικής συμπεριφοράς της Τουρκίας έναντι της Ελλάδας θα θέσει ο Νίκος Δένδιας στην αυριανή τηλεδιάσκεψη του Συμβουλίου Εξωτερικών Υποθέσεων της ΕΕ.

Στο τραπέζι και οι παράνομες τουρκικές γεωτρήσεις στην κυπριακή ΑΟΖ

Σύμφωνα με ανακοίνωση του υπουργείου Εξωτερικών, στις εργασίες του Συμβουλίου που θα πραγματοποιηθεί μέσω τηλεδιάσκεψης και θα συμμετάσχει από την Αθήνα ο υπουργός Εξωτερικών, θα υπάρξει συζήτηση και σχετικά με τη συνεχιζόμενη παράνομη δραστηριότητα της Τουρκίας στην κυπριακή ΑΟΖ.

Μάλιστα το ελληνικό υπουργείο Εξωτερικών καταδίκασε απερίφραστα την εξαγγελία από πλευράς Τουρκίας για παράνομη γεώτρηση στην Κυπριακή ΑΟΖ, ενώ ο Κυριάκος Μητσοτάκης είχε σήμερα τηλεδιάσκεψη με τον πρόεδρο του Δημοκρατικού Συναγερμού της Κύπρου Αβέρωφ Νεοφύτου και συζήτησαν εκτενώς το θέμα.

Στην ατζέντα Λιβύη και Ουκρανία

Περαιτέρω επισημαίνεται ότι οι συνομιλίες των υπουργών Εξωτερικών θα εστιάσουν στην κρίσιμη ανθρωπιστική κατάσταση στη Λιβύη, στις δυνατότητες συνδρομής της Ε.Ε. προς τη χώρα με στόχο τη σταθεροποίησή της, συμπεριλαμβανομένης της ανάπτυξης της επιχείρησης EUNAVFOR MED Irini.

Αναμένεται να συζητηθούν, ακόμα, η πορεία της μεταρρυθμιστικής διαδικασίας στην Ουκρανία και η συναφής συνδρομή της Ε.Ε., καθώς και οι πρόσφατες εξελίξεις στο Αφγανιστάν, μετά την υπογραφή της Ειρηνευτικής Συμφωνίας Η.Π.Α.-Ταλιμπάν

Τέλος, όπως σημειώνεται στην ίδια ανακοίνωση, θα υπάρξει ανταλλαγή απόψεων στο ζήτημα της βοήθειας της Ε.Ε. προς τις χώρες της Ανατολικής Ευρώπης και του νότιου Καυκάσου, χώρες-μέλη της Ανατολικής Εταιρικής Σχέσης, για την αντιμετώπιση των επιπτώσεων της πανδημίας COVID-19.

Sports in

Με... βιντεοκλήση στον Παπανικολάου πανηγύρισε ο Ολυμπιακός - Ο Λαρεντζάκης του αφιέρωσε τη νίκη (vid)

Οι παίκτες του Ολυμπιακού έδειξαν για ακόμα μια φορά γιατί είναι οικογένεια, καθώς μετά το τέλος του παιχνιδιού πήραν μέσω Face Time τον Κώστα Παπανικολάου.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Πέμπτη 25 Απριλίου 2024