Η μνήμη πρέπει να παραμένει ζωντανή τονίζει στο μήνυμά της για τη συμπλήρωση 53 χρόνων από την επιβολή της δικτατορίας των συνταγματαρχών, η Φώφη Γεννηματά. Η Δημοκρατία δεν είναι δώρο αλλά απόκτημα επισημαίνει και υπογραμμίζει πως σήμερα λόγω του κοροναϊού «Μένουμε σπίτι συνειδητά και λέμε ΟΧΙ σε όσους αναζητούν την ευκαιρία να πλήξουν την δημοκρατία.

Η μνήμη πρέπει να παραμένει ζωντανή τονίζει στο μήνυμά της για τη συμπλήρωση 53 χρόνων από την επιβολή της δικτατορίας των συνταγματαρχών, η Φώφη Γεννηματά.

Αντίσταση στο φασισμό με αλληλεγγύη σε όσους έχουν ανάγκη

Η Δημοκρατία δεν είναι δώρο αλλά απόκτημα που κερδίζεται με αγώνες κάθε μέρα επισημαίνει η πρόεδρος του ΚΙΝΑΛ και υπογραμμίζει πως σήμερα λόγω του κοροναϊού «Μένουμε σπίτι συνειδητά και λέμε ΟΧΙ σε όσους αναζητούν ακόμη και σε αυτή την κρίση την ευκαιρία να πλήξουν την δημοκρατία».

Η πρόεδρος του ΚΙΝΑΛ σημειώνει παράλληλα πως η καλύτερη αντίσταση στο φασισμό είναι η αντίσταση στο ρατσισμό και την ξενοφοβία και η αλληλεγγύη σε όποιον έχει ανάγκη, στον πρόσφυγα, το φτωχό και τον άρρωστο, τονίζοντας ότι η στέρηση της ελευθερίας του ελληνικού λαού δεν μπορεί να αποτελούν μνήμες μόνο του χθες.

Αναλυτικά η δήλωση της κας Γεννηματά:

«Η 21 η  Απριλίου είναι μια μέρα που κανένας δεν πρέπει να ξεχνά.

Η ξενοκίνητη Χούντα των Συνταγματαρχών έβαλε τη χώρα σε γύψο, σε διεθνή απομόνωση και οδήγησε στην τραγωδία της  Κύπρου.

Καθώς τα χρόνια περνούν, η μνήμη πρέπει να μένει ζωντανή στα σχολεία, στις οικογένειες, στη Βουλή, στο δημόσιο διάλογο.

Ο φασισμός, οι φυλακίσεις , οι βασανισμοί, η στέρηση της  ελευθερίας του ελληνικού λαού δεν μπορεί να αποτελούν μόνο μνήμες του χθες. Όπως και η αντίσταση των
αγωνιστών κατά της δικτατορίας που δείχνει και σήμερα το δρόμο.

Η καλύτερη αντίσταση απέναντι στον φασισμό είναι η καθημερινή μας πρακτική.

Αντίσταση στο ρατσισμό και στην ξενοφοβία. Αντίσταση, με περισσότερη δημοκρατία. Αλληλεγγύη σε όποιον έχει ανάγκη, στον πρόσφυγα, στον φτωχό, στον άρρωστο.

Ιδίως στις μέρες που ζούμε ,με την κρίση του κοροναϊού, Μένουμε σπίτι συνειδητά για να προστατεύσουμε την κοινωνία, τις ζωές μας. Μένουμε σπίτι συνειδητά και
λέμε ΟΧΙ σε όσους αναζητούν ακόμη και σε αυτή την κρίση την ευκαιρία να πλήξουν την δημοκρατία.

Όλοι ενωμένοι μπορούμε να πάρουμε τη ζωή μας πίσω.

Η ιστορία έδειξε ότι οι εσωτερικοί διχασμοί, τελειώνουν με εθνικές καταστροφές. Η κρίση της Δημοκρατίας και των θεσμών, η περιφρόνηση της λαϊκής εντολής, οι ανισότητες και οι αποκλεισμοί, δημιουργούν τερατογεννέσεις.

Σήμερα θυμόμαστε ότι η δημοκρατία, η ελευθερία, η εθνική υπερηφάνεια δεν είναι ποτέ δώρο. Είναι απόκτημα και αποκτάται με αγώνα κάθε μέρα».

Ακολουθήστε το in.grστο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο in.gr