Παρασκευή 29 Μαρτίου 2024
weather-icon 21o
Κοροναϊός : Τέσσερις προτάσεις της Γεννηματά για ένα ειδικό σχέδιο στον τουρισμό

Κοροναϊός : Τέσσερις προτάσεις της Γεννηματά για ένα ειδικό σχέδιο στον τουρισμό

Τέσσερις προτάσεις για ένα ειδικό σχέδιο για την στήριξη του Τουρισμού κατάθεσε η Φώφη Γεννηματά μετά από τηλεδιάσκεψη που είχε με τον πρόεδρο του ΣΕΤΕ Γιάννη Ρέτσο. Η κα Γεννηματά τόνισε ότι η Ελλάδα πρέπει να αναδειχθεί ως ασφαλής υγειονομικά προορισμός και χαρακτήρισε άστοχες τις δηλώσεις της προέδρου της Κομισιόν

Τέσσερις προτάσεις για ένα ειδικό σχέδιο για την στήριξη του Τουρισμού κατάθεσε η Φώφη Γεννηματά μετά από τηλεδιάσκεψη που είχε με τον πρόεδρο του ΣΕΤΕ Γιάννη Ρέτσο.

Αξιοποίηση του διεθνούς brand

Στην τηλεδιάσκεψη της πρόεδρου του ΚΙΝΑΛ με τον κ. Ρέτσο και το γενικό διευθυντή του Ινστιτούτου του ΣΕΤΕ Ηλία Κικίλια όπου εξετάστηκαν τα προβλήματα που αντιμετωπίζει ο ελληνικός τουρισμός από την κρίση του κοροναϊού η κα Γεννηματά επεσήμανε ότι η πανδημία πλήττει ιδιαίτερα τον τουρισμό και οι επιπτώσεις στο σύνολο της οικονομίας θα έχουν βάθος χρόνου.

Μετά την τηλεδιάσκεψη η Φώφη Γεννηματά υπογράμμισε ότι «χρειάζεται ένα Ειδικό Σχέδιο για τον Ελληνικό Τουρισμό, με αξιοποίηση του διεθνούς brand του και ενίσχυσης της ανταγωνιστικότητας του. Σχέδιο που συνδέεται με τους άλλους κλάδους της οικονομίας, που έχουν άμεση σχέση με τον Τουρισμό. (πχ την πρωτογενή παραγωγή, τρόφιμα, μεταφορές, κατασκευές κ.λ.π)».

Κατά την κυρία Γεννηματά το σχέδιο αυτό πρέπει να περιλαμβάνει και άμεσα μέτρα για την προστασία των εργαζομένων.

Ασφαλής προορισμός

«Κεντρικό ζήτημα είναι η ανάδειξη της Ελλάδας ως ασφαλούς προορισμού και υγειονομικά, για τους ξένους επισκέπτες και μπορούμε. Οι δηλώσεις της κας Φον ντερ Λάιεν, που αποθαρρύνουν τον τουρισμό και μετά την άρση των περιοριστικών μέτρων, είναι τουλάχιστον άστοχες. Αυτό που οφείλει να κάνει η Ε.Ε είναι να δημιουργήσει Κοινό Ευρωπαϊκό Πρωτόκολλο για ελεγχόμενες υγειονομικά μετακινήσεις» δήλωσε η Φώφη Γεννηματά.

Στο Ειδικό Σχέδιο, η πρόεδρος του ΚΙΝΑΛ πρότεινε να περιληφθούν:

1. Μέτρα στήριξης των τουριστικών επιχειρήσεων και ενίσχυσης της ανταγωνιστικότητας όπως:

Μηδενική προκαταβολή φόρου για το 2020 και αναστολή πληρωμής οφειλών. Μείωση ΦΠΑ για δυο χρόνια στην εστίαση και στη διαμονή στο 6% και στις υπόλοιπες τουριστικές υπηρεσίες στο 13%.

Κατάργηση για δυο χρόνια του τέλους διανυκτέρευσης και του αυξημένου ΦΠΑ στα νησιά του Αιγαίου.

Τόνωση της ρευστότητας για την επανεκκίνηση με κρατικές εγγυήσεις για δάνεια. 2. Επιδότηση μέρους του μισθού των εργαζομένων από το κράτος, ως κίνητρο για το άνοιγμα ξενοδοχείων. Με διατήρηση των θέσεων εργασίας.

Επίδομα ανεργίας για όλη τη χρονιά, χωρίς όρια ενσήμων, στους εργαζόμενους στα ξενοδοχεία που θα μείνουν κλειστά.

3. Ενοποίηση και μεγάλη διεύρυνση των προγραμμάτων Κοινωνικού Τουρισμού, για την στήριξη των μικρότερων τουριστικών επιχειρήσεων.

4. Στοχευμένη καμπάνια προβολής σε συνεργασία με τον ΕΟΤ και τους φορείς του χώρου.

Sports in

«Τρελάθηκε» ο Μπαρτζώκας: Οι πανηγυρισμοί μετά το τέλος του Παρτίζαν – Ολυμπιακός (vid)

Ο Γιώργος Μπαρτζώκας ξέσπασε μετά την ανατροπή και το μεγάλο διπλό στο Βελιγράδι και πανηγύρισε έξαλλα τη νίκη του Ολυμπιακού.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

Παρασκευή 29 Μαρτίου 2024