Σάββατο 20 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
Κοροναϊός: Επιφυλακτικός ο Μπόρις Τζόνσον για χαλάρωση των περιορισμών

Κοροναϊός: Επιφυλακτικός ο Μπόρις Τζόνσον για χαλάρωση των περιορισμών

Ο βρετανός πρωθυπουργός έχει πει στους συναδέλφους του ότι είναι πολύ επιφυλακτικός για τη χαλάρωση των περιορισμών που έχουν επιβληθεί και ότι η μεγάλη του ανησυχία είναι να αποφευχθεί ενδεχόμενο δεύτερο κύμα κοροναϊού

Το Ηνωμένο Βασίλειο είναι μία από τις πλέον πληγείσες χώρες στην Ευρώπη από την πανδημία του κοροναϊού. Ο αριθμός των ανθρώπων που πέθαναν στο νοσοκομείο έχει ξεπεράσει τις 15.000, ωστόσο στην κυβέρνηση -υπό την καθοδήγηση του Μπόρις Τζόνσον- κάποιοι θέτουν επί τάπητος την κατάρτιση σχεδίου για την επόμενη ημέρα της σταδιακής άρσης των περιορισμών εν μέσω διαφωνιών.

Ο βρετανός πρωθυπουργός έχει πει στους συναδέλφους του ότι είναι πολύ επιφυλακτικός για τη χαλάρωση των περιορισμών που έχουν επιβληθεί και ότι η μεγάλη του ανησυχία είναι να αποφευχθεί ενδεχόμενο δεύτερο κύμα κοροναϊού.

Ο πρωθυπουργός , ο οποίος αναρρώνει από τον Covid-19 μετά από αρκετές ημέρες στην εντατική του νοσοκομείου όπου βρισκόταν, πραγματοποίησε την Μεγάλη Παρασκευή δύο ώρες τηλεδιάσκεψη με τον υπουργό Εξωτερικών, Ντομινίκ Ράαμπ, τον ανώτατο σύμβουλό του, καθώς και τον επικεφαλής στον τομέα της επικοινωνίας.

Σήμερα, ο εκπρόσωπος του Μπόρις Τζόνσον δήλωσε ότι η αποφυγή δεύτερου κύματος πανδημίας ανησυχεί τον πρωθυπουργό, την ώρα που υπουργοί του διαφωνούν για την άρση των περιορισμών.

«Εμφύλιος» στην κυβέρνηση

Οι Μάικλ Γκόουβ, υπουργός υπεύθυνος των εργασιών του υπουργικού συμβουλίου, και Ρίσι Σουνάκ, υπουργός Οικονομικών, εισηγούνται σταδιακή άρση των μέτρων σε δύο φάσεις: η πρώτη ξεκινά στις αρχές Μαΐου με το άνοιγμα ορισμένων επιχειρήσεων πρώτης ανάγκης και η δεύτερη στα μέσα Μαΐου με γενική άρση όλων των απαγορεύσεων.

Οι δύο υπουργοί ανησυχούν ότι η κρίση του κοροναϊού θα πλήξει μακροπρόθεσμα την οικονομία με αύξηση της ανεργίας και του πληθωρισμού.

Στην αντίπερα όχθη, ο υπουργός Υγείας Ματ Χάνκοκ, προτάσσει το επιχείρημα ότι η χώρα δεν πρόκειται να αντέξει ένα νέο κύμα του ιού, επομένως η άρση των μέτρων πρέπει να γίνει αφού τεθεί υπό απόλυτο έλεγχο η υγειονομική κρίση.

Πήρε θέση ο Τζόνσον

Μέσα σε αυτό το εκρηκτικό αυτό κλίμα που έχει διαμορφωθεί εντός της κυβέρνησης, ο εκπρόσωπος του Μπόρις Τζόνσον υποστήριξε ότι ο πρωθυπουργός που βρίσκεται στην ανάρρωση λαμβάνει καθημερινά γραπτές ενημερώσεις σχετικά με την πολιτική που ακολουθείται για τον κοροναϊό, αλλά δεν ασχολείται εμπράκτως με το κυβερνητικό έργο.

«Ο πρωθυπουργός συνεχίζει την ανάρρωσή του. Δεν κάνει κυβερνητική δουλειά. Έχει λάβει ενημερώσεις σχετικά με την πολιτική κατά του κοροναϊού και έχει μιλήσει με τον πρώτο υπουργό Εξωτερικών, καθώς και με τα ανώτερα μέλη του επιτελείου του» τόνισε χαρακτηριστικά ο εκπρόσωπός του.

Πρόσθεσε, δε, πως «ακολουθεί τις συμβουλές της ιατρικής του ομάδας» ως προς το πότε θα επιστρέψει στη δουλειά και ότι ο Ράαμπ αναπληρώνει την απουσία του.

Ερωτηθείς για τη συνάντηση του πρωθυπουργού με τον Ράαμπ και άλλους αξιωματούχους την Παρασκευή, ο εκπρόσωπος δήλωσε ότι αυτή ήταν μια ευκαιρία για ενημέρωση του πρωθυπουργού και όχι συνάντηση λήψης αποφάσεων, ενώ αρνήθηκε να αποκαλύψει ποιες επιλογές για ενδεχόμενη χαλάρωση των περιορισμών εξετάστηκαν ή σε ποια χρονική κλίμακα θα μπορούσαν να εφαρμοστούν.

Sports in

Η UEFA αποθέωσε τον Ολυμπιακό για τις δύο προκρίσεις (pic)

Η UEFA με ποστάρισμά της στάθηκε και στην ομάδα Νέων του Ολυμπιακού, αλλά και στην ομάδα των ανδρών για τις δύo ευρωπαϊκές προκρίσεις μέσα σε λιγότερο από 20 ώρες στην διαδικασία των πέναλτι

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Σάββατο 20 Απριλίου 2024