Η Ιταλία έχει χτυπηθεί ανελέητα από τον κοροναϊό με τον αριθμό των νεκρών να φτάνει τους 23.660 και τα επιβεβαιωμένα κρούσματα να ανέρχονται σε 178.972.

Τη μία από τις πέντε μονάδες εντατικής θεραπείας έκλεισε το νοσοκομείο Niguarda του Μιλάνου, με αποτέλεσμα οι γιατροί να μην μπορέσουν να κρύψουν τη χαρά τους.

«Είναι ένα μικρό αλλά πολύ σημαντικό βήμα. Η κατάσταση έκτακτης ανάγκης λόγω κοροναϊού δεν έχει τελειώσει και δεν μπορούμε να χαλαρώσουμε. Αλλά αυτά είναι τα πρώτα καλά νέα». Αυτό αναφέρει σε ανάρτησή του στο instagram το νοσοκομείο.

Η Ιταλία έχει χτυπηθεί ανελέητα από τον κοροναϊό με τον αριθμό των νεκρών να φτάνει τους 23.660 και τα επιβεβαιωμένα κρούσματα να ανέρχονται σε 178.972.

Και μπορεί οι αριθμοί αυτοί να είναι τρομακτικοί, ωστόσο, αρχίζουν να φαίνονται οι πρώτες αχτίδες φωτός.

«Είναι ένα μικρό αλλά πολύ σημαντικό βήμα. Η κατάσταση έκτακτης ανάγκης δεν έχει τελειώσει και δεν μπορούμε να χαλαρώσουμε. Αλλά υπάρχουν τα πρώτα καλά νέα. Η μείωση των τελευταίων ημερών στον αριθμό των νέων θετικών στον κοροναϊό, ασθενών, μας επέτρεψε να κλείσουμε μία από τις 5 μονάδες εντατικής θεραπείας, που τους δύο αυτούς μήνες χρειάστηκε να ανοίξουμε για την κάλυψη των αυξημένων αναγκών. 27 κρεβάτια που πριν από λίγες ημέρες φιλοξενούσαν ασθενείς σε πολύ σοβαρή κατάσταση λόγω κοροναϊού, είναι πλέον άδεια. Τώρα ο θάλαμος θα αναδιοργανωθεί και θα απολυμανθεί. Και στο τέλος…. Η χαρά εκείνων που, τις τελευταίες 50 ημέρες εργάστηκαν σε αυτό το τμήμα με μεγάλη αφοσίωση, επαγγελματισμό, υπευθυνότητα και ευαισθησία… ένα μεγάλο ευχαριστώ!» αναφέρει η ανάρτηση.

View this post on Instagram

E’ un piccolo passo, ma importantissimo. L’emergenza non è terminata e non possiamo assolutamente abbassare la guardia. Ma una prima buona notizia c’è. Il calo degli ultimi giorni di nuovi pazienti positivi ci ha permesso di chiudere una delle 5 terapie intensive che in questi due mesi abbiamo dovuto aprire per l’assistenza dei malati covid. 27 posti letto che fino a pochi giorni fa avevano accolto pazienti in condizioni gravissime a causa del virus, sono ormai vuoti. Adesso il reparto verrà riorganizzato e sanificato per poter ripartire! E alla fine… la gioia di chi, negli ultimi 50 giorni, ha lavorato in questo reparto con tantissima dedizione, professionalità, responsabilità e sensibilità… grazie! #fermiamoloinsieme #covid19italia #coronavirus #ospedaleniguarda #terapiaintensiva #icu

A post shared by ASST Ospedale Niguarda (@ospedale.niguarda) on

Ακολουθήστε το in.grστο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο in.gr