Μια άκρως επιτυχημένη συναυλία πραγματοποιήθηκε το βράδυ του Μεγάλου Σαββάτου προκειμένου να συγκεντρωθούν χρήματα για το Ταμείο Αλληλεγγύης του Παγκόσμιου Οργανισμού Υγείας και άλλους φορείς.

Υπό την αιγίδα του ΠΟΥ και του Global Citizen το πείραμα για μια συναυλία με τη συμμετοχή δεκάδων αστεριών της παγκόσμιας μουσικής σκηνής στέφθηκε με απόλυτη επιτυχία.

Όπως ανακοινώθηκε από τους διοργανωτές της συναυλίας «One World: Together At Home», συγκεντρώθηκαν συνολικά 127,9 εκατομμύρια δολάρια.

Από αυτά, τα 55,1 εκατ. δολάρια θα δοθούν στο Ταμείο Αλληλεγγύης του ΠΟΥ, ενώ τα υπόλοιπα 72,8 εκατ. δολάρια θα διατεθούν για τη στήριξη συστημάτων υγείας και εργαζομένων στους τομείς αυτούς, αλλά και στις έρευνες για το εμβόλιο της Coalition for Epidemic Preparedness Innovations (CEPI) και UNICEF.

Στη συναυλία που πραγματοποιήθηκε με πρωτοβουλία της Lady Gaga συμμετείχαν ορισμένα από τα κορυφαία ονόματα της διεθνούς μουσικής σκηνής.

Alanis Morissette, Andrea Bocelli, Billie Eilish, Billie Joe Armstrong (Green Day), Chris Martin, Eddie Vedder (Pearl Jam), Elton John, John Legend, Jennifer Lopez, Maluma, Paul McCartney, Priyanka Chopra Jonas, Rolling Stones, Stevie Wonder, Ziggy Marely ήταν ορισμένοι από αυτούς που εμφανίστηκαν στη «σκηνή».

Οι περίπου 100 καλλιτέχνες ερμήνευσαν τραγούδια αφιερωμένα σε όλους εκείνους που παλεύουν εδώ και μήνες με την πανδημία του κοροναϊού, με στόχο να ενισχυθεί το φρόνημά τους αλλά και να συγκεντρωθούν χρήματα για τους γιατρούς και τους νοσηλευτές.

Κατά τη διάρκεια του προγράμματος ακούστηκαν πραγματικές ιστορίες νοσηλευτών και γιατρών που καταπολεμούν το ξέσπασμα του κοροναϊού.

Δείτε όλη τη συναυλία:

https://www.youtube.com/watch?v=87-ZFjLfBAQ

Γράψτε το σχόλιό σας

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο