Σάββατο 27 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
«Η ντρίμπλα του αιώνα»: Ο Φερνάντο Ρεδόνδο θυμάται τη στιγμή που μάγεψε τον κόσμο

«Η ντρίμπλα του αιώνα»: Ο Φερνάντο Ρεδόνδο θυμάται τη στιγμή που μάγεψε τον κόσμο

Συμπληρώνονται σήμερα 20 χρόνια από τη μέρα που ο Φερνάντο Ρεδόνδο έκανε το Ολντ Τράφορντ να του υποκλιθεί και ο Ισπανός μίλησε στην As για εκείνη την ντρίπλα.

Είναι μία από τις ντρίπλες που έχουν μείνει στην ιστορία. Στο Ολντ Τράφορντ, στο ματς της Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ με τη Ρεάλ Μαδρίτης, η ντρίπλα του Φερνάντο Ρεδόνδο πάνω στον Χένινγκ Μπεργκ ήταν ό,τι καλύτερο είδαν τα μάτια μας, σε ένα έτσι κι αλλιώς καταπληκτικό ματς, με τους Ισπανούς να επικρατούν με 3-2 και να παίρνουν την πρόκριση.

Με αφορμή τη συμπλήρωση 20 χρόνων από εκείνο το βράδυ (19 Απριλίου 2000), ο πρώην άσος της Ρεάλ μίλησε στην As για εκείνη τη βραδιά και τη… μαγική του ντρίπλα.

Μια ντρίπλα που έκανε τον Σερ Άλεξ Φέργκιουσον να αναρωτιέται αν ο Ρεδόνδο έχει… μαγνήτες στα παπούτσια και τον Πιερλουίτζι Κολίνα, που ήταν διαιτητής, να λέει πως είναι από τις καλύτερες φάσεις που έχει δει στη ζωή του.

«Μου φαίνεται ψέμα ότι έχουν περάσει 20 χρόνια από αυτή τη φάση. Είναι μια καλή ανάμνηση, ίσως γιατί στο τέλος εκείνης της σεζόν πήραμε και το Champions League.

 Θυμάμαι πολύ καλά εκείνη τη φάση. Είμαστε στην περιοχή μας και μας πιέζει η Γιουνάιτεντ. Παίρνω την μπάλα από τον Ρομπέρτο Κάρλος.

Άλλαξα με τον Σάλβιο, ο οποίος πέρασε με τρομερή ποιότητα την μπάλα πάνω από τον Γκάρι Νέβιλ και ξεκίνησα να φεύγω μπροστά από τ’ αριστερά.

Σε ένας εναντίον ενός το τακουνάκι ήταν μια τεχνική που σκέφτηκα, μια στιγμή έμπνευσης. Δεν το είχα κάνει ποτέ επαγγελματικά ξανά, το έκανα συχνά όταν έπαιζα στις ακαδημίες της Αργεντίνος Τζούνιορς.

Για μένα ήταν σημαντικό να σηκώσω το κεφάλι και να δω στο δεύτερο δοκάρι τον Ραούλ, ο οποίος και τελείωσε τη φάση.

Ήταν μια σεζόν που ήταν αήττητοι εντός στο Champions League, η Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ είχε τρομερή ομάδα, είχε κατακτήσει τον τίτλο την προηγούμενη σεζόν και το Ολντ Τράφορντ είναι φανταστικό γήπεδο.

Θυμάμαι καλά ότι όταν τελείωσε το ματς, όλοι οι θεατές μας χειροκροτούσαν όρθιοι παρά το γεγονός ότι η ομάδα τους είχε αποκλειστεί. Μου άρεσε αυτή η αντιμετώπιση».

Sports in

Σπανούλης: H ζημιά από έναν πρώην συμπαίκτη του (vid)

Ο Σπανούλης ήταν αδύνατο να του βάλει φρένο και ο Σερμαντίνι με αυτό το περίεργο στυλ έφτασε τους 21 πόντους, έχοντας 7/8 δίποντα.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Σάββατο 27 Απριλίου 2024