Σάββατο 20 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
Πάσχα με κοροναϊό: Πόλη «φάντασμα» η Αθήνα αν και κάποιοι έφεραν... το χωριό στη βεράντα

Πάσχα με κοροναϊό: Πόλη «φάντασμα» η Αθήνα αν και κάποιοι έφεραν… το χωριό στη βεράντα

Φέτος το Πάσχα, το σκηνικό ήταν εντελώς διαφορετικό, με την πανδημία του κοροναϊού να αλλάζει τα πάντα ως προς τις συνήθειές μας

Μέχρι πριν ένα χρόνο, Ανάσταση σήμαινε γεμάτες εκκλησίες, πλήθος πιστών με λαμπάδες και κεριά. Η μεγαλύτερη γιορτή της χριστιανοσύνης γέμιζε φως τις καρδιές των ανθρώπων. Η επόμενη ημέρα, Κυριακή του Πάσχα, έβρισκε τους Έλληνες σε χωριά, πλατείες, αυλές και ταβέρνες να σουβλίζουν τον οβελία ανταλλάζοντας ευχές.

Φέτος, το σκηνικό ήταν εντελώς διαφορετικό, με την πανδημία του κοροναϊού να αλλάζει τα πάντα ως προς τις συνήθειές μας. Το αναγκαίο «Μένουμε Σπίτι» κυριάρχησε στις ζωές μας, καθώς η μεγάλη μάχη κατά του νέου ιού είναι σε πλήρη εξέλιξη και δεν επιτρέπεται κανενός είδους εφησυχασμός.

Ωστόσο, αυτό δεν εμπόδισε τους Έλληνες να γιορτάσουν, παρ΄ ότι περιορίστηκαν στα σπίτια τους με σύμμαχο την καλοκαιρία. Έτσι, λοιπόν, είδαμε Πάσχα στις ταράτσες.

Ψησταριές στήθηκαν σε εξωτερικούς χώρους, όπου αυτό ήταν δυνατόν, ή ακόμα και σούβλες, προκειμένου η φετινή Ανάσταση να γιορταστεί παραδοσιακά και άκρως οικογενειακά.

Σε πολλές περιοχές μάλιστα, τον εορταστικό παλμό έδωσαν οι πιο «κεφάτοι» που έβαλαν δυνατά μουσική, ξεσηκώνοντας τη γειτονιά, ενώ υπήρχαν και εκείνοι που πέρασαν την Κυριακή του Πάσχα σε κήπο και γι’ αυτό το… έριξαν στον χορό, τηρώντας όμως το μέτρο της απόστασης ασφαλείας.

Πόλη – φάντασμα η Αθήνα

Την ίδια στιγμή, οι δρόμοι της Αθήνας ερήμωσαν για τα καλά.

Η κίνηση στους δρόμους είναι σχεδόν μηδενική, ενώ οι μετακινήσεις των πολιτών είναι ελάχιστες, καθώς φαίνεται πως συμμορφώνονται με τα μέτρα της αστυνομίας.

Υπενθυμίζεται ότι από το πρωί έχουν στηθεί μπλόκα σε όλους τους δρόμους της Αττικής, καθώς τα μέτρα απαγόρευσης κυκλοφορίας έχουν αυστηροποιηθεί λόγω του Πάσχα.

Τα μέτρα προβλέπουν μεταξύ άλλων διπλασιασμό προστίμου και αφαίρεση πινακίδων, καθώς και σαρωτικούς ελέγχους για μετακίνηση με τον κωδικό Β4.

Sports in

Live streaming: Ολυμπιακός – Παναθηναϊκός

Live streaming: Ολυμπιακός – Παναθηναϊκός. Παρακολουθήστε μέσω live streaming στις 19:00 την αναμέτρηση Ολυμπιακός – Παναθηναϊκός για τον 3ο τελικό της Volley League Γυναικών

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Σάββατο 20 Απριλίου 2024