Παρασκευή 19 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
H Λαμπρή των Ελλήνων - Τρία Πασχαλινά διηγήματα του Παπαδιαμάντη

H Λαμπρή των Ελλήνων – Τρία Πασχαλινά διηγήματα του Παπαδιαμάντη

Η σημασία της Ανάστασης και της Λαμπρής, της μεγάλης και ιδιαίτερα ξεχωριστής για τον Έλληνα γιορτής, καταγράφεται και αποκαλύπτεται στην ελληνική Λογοτεχνία.

Η σημασία της Ανάστασης και της Λαμπρής, της μεγάλης και ιδιαίτερα ξεχωριστής για τον Έλληνα γιορτής, καταγράφεται και αποκαλύπτεται στην ελληνική Λογοτεχνία.

Η Ανάσταση που έρχεται ως κάθαρση μετά από τις ημέρες περισυλλογής και πένθους για τις «χαμένες μάχες», τα τεράστια λάθη, τους αναξιοπρεπείς συμβιβασμούς, την υποταγή στο φόβο και τις απώλειες.

«Διότι για τον Έλληνα η Ανάσταση και η Λαμπρή είναι διπλή και τρίδιπλη γιορτή μέσα στο χρόνο. Του Θεανθρώπου και της ψυχής του, της Φύσης και της φύσης του, της Πατρίδας του και του Έθνους. Στην Ελλάδα, όλα την Άνοιξη ανασταίνονται. Ρεαλιστικά και μεταφορικά.» όπως εύστοχα αναφέρεται σε άρθρο του fractalart.gr.

Το Πάσχα δεν είναι μόνο «τερπνόν», αλλά και «λύτρον λύπης» για τον Παπαδιαμάντη, ο οποίος δημοσίευσε διηγήματα για τη Μεγάλη Εβδομάδα και την Ανάσταση του Χριστού, ξετυλίγοντας ιστορίες ικανές να μαγέψουν όχι μόνο τους αναγνώστες της εποχής του, αλλά και όσους δεν έχουν πάψει να αγαπούν τη λογοτεχνία μέχρι και το τέλος της δεύτερης δεκαετίας του 21ου αιώνα.

Ο εκδοτικός οίκος 24γράμματα διέθεσε ελεύθερα σε ψηφιακή μορφή τρία εξαιρετικά Πασχαλινά διηγήματα του Αλέξανδρου Παπαδιαμάντη:  α. Πάσχα Ρωμέικο, β. Χωρίς στεφάνι, γ. Ο αλιβάνιστος

Διαβάστε τα εδώ

Sports in

«Δεν περίμενα να ζήσω τέτοιο πάθος» – Τρελάθηκε ο Μεντιλίμπαρ με την υποδοχή στο «Βενιζέλος»

Ο Ισπανός τεχνικός του Ολυμπιακού ζει ένα όνειρο στο μεγάλο λιμάνι και δεν κρύβει τον θαυμασμό του για τους οπαδούς των «ερυθρόλευκων»

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Παρασκευή 19 Απριλίου 2024