Ο Γιασίν Αγιούμπ γεννήθηκε στην Αλ Χοσέιμα του Μαρόκο στις 6 Μαρτίου 1994, όμως το 2000 εγκαταστάθηκε στο Άμστερνταμ με τους γονείς του.
Έχοντας τόσο την ολλανδική όσο και τη μαροκινή υπηκοότητα, ο Αγιούμπ είχε τη δυνατότητα να επιλέξει την εθνική του ομάδα.
Κατά τη διάρκεια της ενηλικίωσής του ο Αγιούμπ φόρεσε τα χρώματα των «οράνιε».
Στην κορύφωσή του, ο Αγιούμπ στέφθηκε πρωταθλητής Ευρώπης το 2011 με την Ολλανδία Κ17, έχοντας συμμετοχές σε όλη την πορεία εκτός από τον τελικό.
Έπειτα από αυτήν τη διάκριση ο Αγιούμπ έπαιξε δύο φορές με την Ολλανδία Κ19 και άλλες δύο με την Ολλανδία Κ20.
Κατόπιν, κλήθηκε να διαλέξει οριστικά πλέον ποια χώρα θα εκπροσωπήσει.
Αφού διαπίστωσε ότι από τον ολλανδό ομοσπονδιακό τεχνικό δεν υπήρχε ενδιαφέρον, ο Αγιούμπ προτίμησε το Μαρόκο.
Ο Αγιούμπ συνομίλησε με τον προπονητή της πατρίδας του, το γάλλο Χερβέ Ρενάρντ, ο οποίος ήθελε τις υπηρεσίες του.
Εντέλει ο Ρενάρντ κάλεσε τον Αγιούμπ στην Εθνική ομάδα για την προετοιμασία για το Παγκόσμιο Κύπελλο του 2018, όμως ο ποδοσφαιριστής τραυματίστηκε και δεν αγωνίστηκε στη διοργάνωση.
Ούτε καν το πρώτο φιλικό δεν πρόλαβε, ώστε να «γράψει» συμμετοχή με τη νέα Εθνική του.
Ο Αγιούμπ είχε ως μεγάλο στόχο να καθιερωθεί στο Μαρόκο, αλλά δεν τα κατάφερε ως ποδοσφαιριστής της Φέγενορντ.
Ο λόγος είναι απλός και ο ίδιος που οδήγησε στην αποδέσμευσή του τον Ιανουάριο του 2020.
Ο Αγιούμπ δεν προσαρμόστηκε ποτέ στο Ρότερνταμ και δε θύμισε τον χαφ που εντυπωσίασε με την Ουτρέχτη.
Πλέον ο Αγιούμπ έχει εγκατασταθεί στην Αθήνα και έχει ανοίξει ένα διαφορετικό κεφάλαιο στην καριέρα του.
Όμως, το όνειρό του παραμένει: η καθιέρωση με το Μαρόκο και η παρουσία σε μεγάλες διεθνείς διοργανώσεις.
Ο Αγιούμπ έχει τονίσει στον Τσάβι Ρόκα και στον Γιώργο Δώνη ότι επιθυμεί πάρα πολύ να τιμήσει τα χρώματα της πατρίδας του και θα επιδιώξει να το πετύχει μέσω του Παναθηναϊκού.
Η Σονάτα του Σεληνόφωτος, ο σκηνικός μονόλογος του μεγάλου ποιητή Γιάννη Ρίτσου, θα παρουσιαστεί για μία μοναδική βραδιά τη Δευτέρα 2 Φεβρουαρίου στο θέατρο Ολύμπια «Μαρία Κάλλας».
Στις 30 και 31 Ιανουαρίου, στο Ολύμπια θα πραγματοποιηθεί η συναυλία «Δύο Επέτειοι, Μία Σκηνή» - αφορμή τη συμπλήρωση 30 δημιουργικών χρόνων του συνθέτη Κώστα Λειβαδά και για τα 40 χρόνια της Ορχήστρας Νυκτών Εγχόρδων «Θανάσης Τσιπινάκης» του Δήμου Πατρέων.
Ο τραυματισμός του Τζίμι Μπάτλερ, το βλέμμα του Στεφ Κάρι και η αίσθηση ότι το όνειρο της τελευταίας μεγάλης πορείας ίσως τελείωσε πριν προλάβει να αρχίσει.
LIVE: Καραμπάγκ – Άιντραχτ Φρανκφούρτης. Παρακολουθήστε live στις 19:45 την αναμέτρηση Καραμπάγκ – Άιντραχτ Φρανκφούρτης για την 7η αγωνιστική της League Phase του Champions League.