Τετάρτη 17 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
Απίστευτη ιστορία: Πρώην αστέρι της Premier League προσπάθησε να δωροδοκήσει έλληνα γκολκίπερ

Απίστευτη ιστορία: Πρώην αστέρι της Premier League προσπάθησε να δωροδοκήσει έλληνα γκολκίπερ

Έχοντας παίξει στο κορυφαίο πρωτάθλημα του κόσμου, αυτό της Premier League, με τις φανέλες της Μάντσεστερ Σίτι και της Φούλαμ, ο Νιγηριανός, Ντίκσον Ετούχου, πιθανότατα να θεωρούσε πως θα ήταν για πάντα… υπεράνω πάσης υποψίας

Έχοντας παίξει στο κορυφαίο πρωτάθλημα του κόσμου, αυτό της Premier League, με τις φανέλες της Μάντσεστερ Σίτι και της Φούλαμ, ο Νιγηριανός, Ντίκσον Ετούχου, πιθανότατα να θεωρούσε πως θα ήταν για πάντα… υπεράνω πάσης υποψίας.

Όμως προσπάθησε να δωροδοκήσει το λάθος άνθρωπο και αυτό είχε ως αποτέλεσμα την παραδειγματική τιμωρία του. Και μάλλον και το τέλος της καριέρας του, μιας και βρίσκεται πλέον στα 37 του χρόνια.

Ποια είναι η ιστορία; Ο Ετούχου τα τελευταία χρόνια αγωνίζεται στη Σουηδία για λογαριασμό της ΑΪΚ Στοκχόλης, στην οποία έχει συμπαίκτη τον Έλληνα τερματοφύλακα, Κυριάκο Σταματόπουλο. Ο Σταματόπουλος γεννήθηκε στην Καλαμάτα, έφυγε με την οικογένειά του για τον Καναδά και ακολούθησε καριέρα τερματοφύλακα, μια καριέρα που τον έφερε στην ΑΪΚ Στοκχόλμης.

Τον Μάιο του 2017 ο Ετούχου μαζί με τον Αλβανόσουηδό, Αλμάν Γιουσούφι, συναντήθηκε με τον Σταματόπουλο και του πρόσφεραν 160.000 δολάρια προκειμένου να τον πείσουν να έχει μειωμένη απόδοση στο ντέρμπι με την Γκέτεμποργκ. Προφανώς για στοιχηματικούς σκοπούς.

Ο Σταματόπουλος όχι μόνο δε δέχτηκε, αλλά κατήγγειλε την υπόθεση στις Αρχές με αποτέλεσμα, μάλιστα, το συγκεκριμένο παιχνίδι να αναβληθεί τότε.

Τελικά, έπειτα από μεγάλη έρευνα, τόσο ο Ετούχου, όσο και ο Γιουσούφι τιμωρήθηκαν από την ποδοσφαιρική ομοσπονδία της Σουηδίας, με τον Νιγηριανό να τιμωρείται με 5ετή αποκλεισμό από κάθε ποδοσφαιρική δραστηριότητα στη Σουηδία για στήσιμο παιχνιδιού.

Sports in

LIVE: Ντόρτμουντ – Ατλέτικο Μαδρίτης

LIVE: Ντόρτμουντ – Ατλέτικο Μαδρίτης. Παρακολουθήστε live την εξέλιξη της αναμέτρησης Ντόρτμουντ – Ατλέτικο Μαδρίτης για τα προημιτελικά του Champions League.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Τετάρτη 17 Απριλίου 2024