Παρασκευή 29 Μαρτίου 2024
weather-icon 21o
Νέες προειδοποιήσεις ΠΟΥ: Για την Ευρώπη δεν υπάρχει fast track επανόδου στην κανονικότητα

Νέες προειδοποιήσεις ΠΟΥ: Για την Ευρώπη δεν υπάρχει fast track επανόδου στην κανονικότητα

«Παραμένουμε στο μάτι του κυκλώνα...εάν δεν μπορείτε να διασφαλίσετε την πλήρωση αυτών των κριτηρίων, σας καλώ να το ξανασκεφτείτε το», είπε ο Χανς Κλούγκε.

Η Ευρώπη βρίσκεται στο μάτι του κυκλώνα της πανδημίας της κοροναϊού, με τα κρούσματα να πλησιάζουν το ένα εκατομμύριο, δήλωσε τη Μεγάλη Πέμπτη ο διευθυντής της υπηρεσίας για την Ευρώπη του Παγκόσμιου Οργανισμού Υγείας Χανς Κλούγκε.

«Ο αριθμός των κρουσμάτων στην περιοχή συνεχίζει να αυξάνεται. Τις τελευταίες 10 ημέρες, ο αριθμός των κρουσμάτων που καταγράφηκε στην Ευρώπη σχεδόν διπλασιάσθηκε για να φθάσει το 1 εκατομμύριο», δήλωσε ο Χανς Κλούγκε κατά την ενημέρωση των δημοσιογράφων.

Αυτό σημαίνει ότι το 50% του συνολικού φορτίου της επιδημίας βρίσκεται στην Ευρώπη, όπου περισσότεροι από 84.000 άνθρωποι έχουν χάσει τη ζωή τους, πρόσθεσε.

«Τα σύννεφα της καταιγίδας αυτής της πανδημίας θα συνεχίσουν να βαραίνουν επάνω από την περιοχή…Την ώρα που ορισμένες χώρες εισέρχονται σε μία περίοδο κατά την οποία μπορεί να είναι σε θέση να χαλαρώσουν σταδιακά τα περιοριστικά μέτρα, δεν υπάρχει fast track επανόδου στην κανονικότητα».

Καθώς ορισμένες χώρες αρχίζουν να εξετάζουν πιθανή χαλάρωση των περιοριστικών μέτρων και την επαναλειτουργία σχολείων και ορισμένων χώρων εργασίας, ο Χανς Κλούγκε προειδοποιεί ότι είναι κρίσιμο να γίνει αντιληπτή η πολυπλοκότητα και αβεβαιότητα αυτής της μετάβασης.

Ο Παγκόσμιος Οργανισμός Υγείας αντιλαμβάνεται ότι οι πολιτικές της κοινωνικής αποστασιοποίησης για την επιβράδυνση της εξάπλωσης της νόσου επηρεάζουν ζωές και εισοδήματα. «Οι άνθρωποι σωστά ρωτούν: Πόσα πρέπει να αντέξουμε; Και για πόσο διάστημα; Σε απάντηση, εμείς, οι κυβερνήσεις και οι υγειονομικές αρχές πρέπει να έχουμε απαντήσεις για να προσδιορίσουμε πότε και υπό ποιες προϋποθέσεις και με ποιον τρόπο μπορούμε να σχεδιάσουμε μια ασφαλή μετάβαση».

Για οποιοδήποτε βήμα για την άρση μέτρων του lockdown πρέπει να έχουν διασφαλισθεί πολλά κρίσιμα ζητήματα όπως τα στοιχεία που δείχνουν ότι η μετάδοση της Covid-19 τελεί υπό έλεγχο, ότι οι κίνδυνοι ξεσπάσματος έχουν ελαχιστοποιηθεί και ότι τα συστήματα υγείας έχουν την ικανότητα του εντοπισμού, διαγνωστικού ελέγχου, ιχνηλάτησης και απομόνωσης των κρουσμάτων Covid-19.

«Παραμένουμε στο μάτι του κυκλώνα…εάν δεν μπορείτε να διασφαλίσετε την πλήρωση αυτών των κριτηρίων, σας καλώ να το ξανασκεφτείτε το», είπε ο Χανς Κλούγκε.

Sports in

O Τζόλης των 17 γκολ και η… αδικία του Πογέτ (vids)

Ο Γκουστάβο Πογέτ δεν έκανε σωστή διαχείριση στο ματς με τη Γεωργία και αυτό φαίνεται από τον Χρήστο Τζόλη, που είναι ο πιο φορμαρισμένος Έλληνας παίκτης αυτή τη στιγμή και ήταν εκτός αποστολής.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

Παρασκευή 29 Μαρτίου 2024