Κριτική στη βρετανική κυβέρνηση, κατηγορώντας την για εγκατάλειψη των οικογενειών με παιδιά με ειδικές ανάγκες κατά τη διάρκεια της πανδημίας, άσκησε ο  πρίγκιπας Χάρι.

Ο Δούκας του Σάσεξ πραγματοποίησε βίντεο κλήση με οικογένειες που έχουν να φροντίσουν παιδιά με ειδικές ανάγκες.

Σύμφωνα με την DailyMail, ο ίδιος ζήτησε να συνομιλήσουν μέσω Zoom, ώστε να ξεκαθαρίσει και να δείξει στην κυβέρνηση ότι οικογένειες που έχουν παιδιά με ειδικές ανάγκες θα έπρεπε να αποτελούν τη βασική της προτεραιότητα, ενώ ακόμα και ότι οι νοσηλευτές που τα φροντίζουν θα έπρεπε να έχουν στη διάθεσή τους όλα τα μέσα προστασίας που χρειάζονται.

Ο Χάρι ανέφερε ότι «άκουσε από φίλους» και «είδε πράγματα στο διαδίκτυο» για τις ελλείψεις και την αύξηση των θανάτων στη Βρετανία.

Σοβαρά προβλήματα

Νοσοκόμα που εργάζεται σε ΜΕΘ του είπε ότι υπάρχουν σοβαρά θέματα σχετικά με την αρμόδια υπηρεσία για νοικοκυριά που πρέπει να επιτρέψουν σε νοσηλευτές να μπουν στα σπίτια τους και να φροντίσουν τα προβλήματα των παιδιών.

Ακόμα, η ίδια τον ενημέρωσε ότι οι οικογένειες αυτές δεν κατάφεραν να μπουν στη «λίστα ευάλωτων» της κυβέρνησης ώστε να έχουν προτεραιότητα για αποστολές τροφίμων και φαρμάκων.

Ο Χαρι εξέφρασε την ελπίδα του αυτό το βίντεο να βοηθήσει την κυβέρνηση να συνειδητοποιήσει την κρισιμότητα της κατάστασης και να αλλάξει τον τρόπο δράσης της.

Γράψτε το σχόλιό σας

Ακολουθήστε το in.grστο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο in.gr