Το Ηνωμένο Βασίλειο πιστεύει ότι ο Παγκόσμιος Οργανισμός Υγείας (ΠΟΥ) έχει «σημαντικό ρόλο» να διαδραματίσει στην καθοδήγηση της παγκόσμιας ανταπόκρισης στο ξέσπασμα του κοροναϊού, δήλωσε ο επίσημος εκπρόσωπος του πρωθυπουργού, προσθέτοντας ότι δεν υπάρχουν σχέδια για ανάληψη χρηματοδότησης.

Τα σχόλια έθεσαν το Ηνωμένο Βασίλειο σε αντίθεση με τον Πρόεδρο Τραμπ, ο οποίος επέκρινε την απάντηση του ΠΟΥ και ανακοίνωσε την αναστολή της χρηματοδότησης.

Δηλώσεις

«Η θέση μας είναι ότι το Ηνωμένο Βασίλειο δεν έχει σχέδια να σταματήσει να χρηματοδοτεί τον ΠΟΥ, ο οποίος διαδραματίζεί σημαντικό ρόλο στην καθοδήγηση της παγκόσμιας ανταπόκρισης στην υγεία», δήλωσε την Τετάρτη ο εκπρόσωπος του πρωθυπουργού.

«Ο κοροναϊός είναι μια παγκόσμια πρόκληση και είναι σημαντικό οι χώρες να συνεργαστούν για να αντιμετωπίσουν αυτήν την κοινή απειλή», προσέθεσε ο εκπρόσωπος.

Νωρίτερα αυτήν την εβδομάδα, το Ηνωμένο Βασίλειο ανακοίνωσε ότι θα αυξήσει τη συνεισφορά του στον ΠΟΥ κατά 65 εκατομμύρια £ (81 εκατομμύρια δολάρια).

Ο υπουργός Εξωτερικών Ντόμινικ Ρααμπ, ο οποίος εκπροσωπεί προσωρινά τη θέση του Μπόρις Τζόνσον, θα συμμετάσχει σε μια τηλεδιάσκεψη ηγετών της G7 την Πέμπτη.

Σύμφωνα με τον εκπρόσωπο του πρωθυπουργού, ο Ράαμπ θα υπογραμμίσει την ανάγκη «παγκόσμιας συνεργασίας» για την αντιμετώπιση της κρίσης, συμπεριλαμβανομένης της ταχύτητας και της κλίμακας ενός εμβολίου και των τεστ ανίχνευσης του ιού παγκοσμίως.

«Θα συζητήσουμε επίσης οικονομικές ανησυχίες και πώς να στηρίξουμε τα έθνη που αντιμετωπίζουν προβλήματα», δήλωσε ο εκπρόσωπος.

Πηγή: edition.cnn.com

Γράψτε το σχόλιό σας

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο