Πέμπτη 28 Μαρτίου 2024
weather-icon 21o
Χαρδαλιάς: Κανονικά τα μέτρα το Πάσχα - Έχουμε δρόμο για άρση τους

Χαρδαλιάς: Κανονικά τα μέτρα το Πάσχα – Έχουμε δρόμο για άρση τους

Ο υφυπουργός Πολιτικής Προστασίας, Νίκος Χαρδαλιάς, υπενθύμισε για άλλη μία φορά στους πολίτες ότι απαγορεύονται οι επισκέψεις σε συγγενείς κατά τις ημέρες του Πάσχα.

Ο υφυπουργός Πολιτικής Προστασίας, Νίκος Χαρδαλιάς, υπενθύμισε για άλλη μία φορά στους πολίτες ότι απαγορεύονται οι επισκέψεις σε συγγενείς κατά τις ημέρες του Πάσχα.

Ο κ. Χαρδαλιάς επανέλαβε ότι οι μετακινήσεις επιτρέπονται μόνο για τους ήδη γνωστούς λόγους, δηλαδή για την προμήθεια τροφίμων.

«Ο ιός δεν κάνει διακρίσεις σε ημέρες, ισχύουν για το Πάσχα όλα τα μέτρα που έχουμε πάρει, στο ακέραιο. Δεν προβλέπεται η συγκέντρωση σε σπίτια συγγενών και φίλων τις ημέρες του Πάσχα, δεν προβλέπεται τέτοιος λόγος μετακίνησης. Η αστυνομία θα συνεχίσει να παρεμβαίνει όπου κρίνει απαραίτητο. Είναι απαραίτητο να συνεχίσουν οι συμπολίτες μας να υποστηρίζουν τις προσπάθειες της Πολιτείας», είπε.

Σχολιάζοντας για το αν θα υπάρξουν πρόστιμα στους παραβάτες, ο υφυπουργός σχολίασε ότι η Αστυνομία θα συνεχίσει να παρεμβαίνει εκεί που παραβιάζονται οι νόμοι και ότι ο κόσμος ξέρει πλέον πώς πρέπει να συμπεριφερθεί. Όμως, σε κάθε περίπτωση αν υπάρξουν παραβάσεις, θα υπάρξουν οι προβλεπόμενες ποινές.

Έχουμε δρόμο για άρση των μέτρων

Συμπληρώνοντας αυτά που είπε ο Σωτήρης Τσιόδρας για ενδεχόμενη χαλάρωση των μέτρων, ο κ. Χαρδαλιάς είπε ότι έχουμε δρόμο ακόμα.

«Η όποια άρση θα ξεκινήσει σταδιακά, όταν κριθεί ότι δεν υπάρχουν οι λόγοι που οδήγησαν», ανέφερε.

«Τα μέτρα ισχύουν έως 27 Απριλίου, μόνο μέλημα είναι να τα τηρήσουμε ευλαβικά», είπε χαρακτηριστικά.

Αρνητικά όλα τα τεστ κοροναϊού των επιβατών χτεσινών πτήσεων

Αναφορικά με τις πτήσεις που έφτασαν την Μεγάλη  Τρίτη από Παρίσι, Λάρνακα και Ρώμη, ο Νίκος Χαρδαλιάς γνωστοποίησε ότι και οι 215 επιβάτες υποβλήθηκαν σε τεστ για κοροναϊό και όλα βγήκαν αρνητικά.

Σήμερα, Μεγάλη Τετάρτη, έφτασαν τρεις πτήσεις από Κατάρ, Λάρνακα και Βρυξέλλες – όλοι οι επιβάτες τους ελέγχθησαν και αναμένονται τα αποτελέσματά τους.

Παράλληλα, ανακοίνωσε ότι έγινε απόπειρα από δύο αλλοδαπούς να σπάσουν την καραντίνα, με αποτέλεσμα να συλληφθούν και να τους επιβληθεί πρόστιμο 5.000 ευρώ αλλά και να τους ασκηθούν ποινικές διώξεις.

Μαζικοί έλεγχοι σε καταυλισμούς Ρομά της Θεσσαλίας

Σε εξέλιξη βρίσκεται τη Μεγάλη Τετάρτη στην ευρύτερη περιοχή της Θεσσαλίας ένα ολοκληρωμένο επιχειρησιακό σχέδιο, σε συνέχεια των ιχνηλατήσεων των επαφών των κρουσμάτων κοροναϊού στη Νέα Σμύρνη Λάρισας, όπως ανακοίνωσε ο υφυπουργός Πολιτικής Προστασίας, Νίκος Χαρδαλιάς.

Αυτή τη στιγμή πραγματοποιούνται μαζικά και ταυτόχρονα 1.200 έλεγχοι στο σύνολο των οικισμών των Ρομά της Θεσσαλίας.

Οι περιοχές της Θεσσαλίας όπου πραγματοποιούνται έλεγχοι:

  • Στη Δημοτική Ενότητα της Λάρισας, στη Νέα Σμύρνη, στον Τύρναβο και τα Φάρσαλα.
  • Στη Δημοτική Ενότητα της Μαγνησίας, στο Αλιβέρι Νέας Ιωνίας, στην Αγία Παρασκευή και στη Νεάπολη.
  • Στη Δημοτική Ενότητα Καρδίτσας, στη Μαύρικα και στην περιοχή των Σοφάδων στον παλιό οικισμό “Νέα Ζωή” και
  • Στη Δημοτική Ενότητα Τρικάλων, στο Κηπάκι, στον Πύργο και στο Καλαμάκι

Όπως εξήγησε, «για τους ελέγχους αυτούς συνεργάζονται κλιμάκια της ΓΓΠΠ, του ΕΟΔΥ, της 5ης ΥΠΕ, των Διευθύνσεων Υγείας, του Πανεπιστημίου Θεσσαλίας και όλων των νοσοκομείων και των Κέντρων Υγείας της Περιφέρειας Θεσσαλίας».

«Τίποτα δεν πρέπει και δεν μπορεί να μείνει στην τύχη του. Ο μηχανισμός της Πολιτικής Προστασίας ενεργοποιήθηκε σε συνεργασία με την Περιφέρεια Θεσσαλίας άλλο ένα πρωτόκολλο ασφαλείας για τη διαφύλαξη της δημόσιας υγείας», επισήμανε ο Νίκος Χαρδαλιάς.

Απαγόρευση κυκλοφορίας σε παραλίες Βόλου και Πάτρας

Ο Νίκος Χαρδαλιάς ανακοίνωσε επίσης την παράταση της απαγόρευσης κυκλοφορίας στην παραλία του βόλου και στην παραλιακή ζώνη Πάτρας (νότιο πάρκο, πλαζ Αγυιάς) έως τις 27 Απριλίου.

Έπειτα από έκκληση του δημάρχου της Πάτρας, απαγορεύεται και η κυκλοφορία σε όλο τον παραλιακό πεζόδρομο της Πάτρας, καθώς και εντός των λιμενικών εγκαταστάσεων.

Η απαγόρευση κυκλοφορίας θα εφαρμόζεται από τις 2:00 το μεσημέρι έως τις 8:00 το πρωί της επόμενης ημέρας τις καθημερινές, αλλά και καθ’ όλη τη διάρκεια του Σαββατοκύριακου.

Κλείνει για 10 μέρες η λαϊκή στην Πτολεμαΐδα

Λόγω παραβίασης των κανόνων ασφαλείας, κλείνει για 10 μέρες η λαϊκή αγορά της Πτολεμαΐδας, στον Δήμο Εορδαίας.

Sports in

Σάλος με τον Ρούντιγκερ: Αντιδράσεις για ποστάρισμά του που παραπέμπει σε… ISIS

Ο Αντόνιο Ρούντιγκερ έχει ξεσηκώσει αντιδράσεις με ένα ποστάρισμά του με αφορμή το Ραμαζάνι.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

Πέμπτη 28 Μαρτίου 2024