Παρασκευή 29 Μαρτίου 2024
weather-icon 21o
Πιερρακάκης στο MEGA: Πιο γρήγορη η έκδοση συντάξεων, ακόμα και αυθημερόν

Πιερρακάκης στο MEGA: Πιο γρήγορη η έκδοση συντάξεων, ακόμα και αυθημερόν

«Γίνεται μεγάλη προσπάθεια από το υπουργείο Εργασίας και τον κ. Βρούτση, αλλά και τον ΕΦΚΑ. Βήμα-βήμα θα υπάρχουν κατηγορίες συντάξεων οι οποίες θα εκδίδονται με μεγαλύτερη ταχύτητα, κάποιες και αυθημερόν. Το χρωστάμε αυτό στον κόσμο» ανέφερε.

Μέσα σε μια μέρα θα εκδίδονται μια σειρά συντάξεων, προανήγγειλε ο υπουργός Επικρατείας και Ψηφιακής Διακυβέρνησης, Κυριάκος Πιερρακάκης, μιλώντας στην εκπομπή «MEGA Mag».

«Γίνεται μεγάλη προσπάθεια από το υπουργείο Εργασίας και τον κ. Βρούτση, αλλά και τον ΕΦΚΑ. Βήμα-βήμα θα υπάρχουν κατηγορίες συντάξεων οι οποίες θα εκδίδονται με μεγαλύτερη ταχύτητα, κάποιες και αυθημερόν. Το χρωστάμε αυτό στον κόσμο» ανέφερε.

Σχετικά με την πλατφόρμα «gov.gr», η οποία «τρέχει» δοκιμαστικά εδώ και κάποιες μέρες, ο υπουργός σημείωσε ότι μέχρι στιγμής έχουν πραγματοποιηθεί διαδικτυακά 90.000 υπεύθυνες δηλώσεις και 40.000 εξουσιοδοτήσεις.

Παράλληλα, μέχρι στιγμής 250.000 συμπολίτες μας έχουν εγγραφεί στην άυλη συνταγογράφηση.

«Γράφεσαι μια φορά και μετά λαμβάνει μήνυμα στο κινητό ή στο mail σου» εξήγησε, προσθέτοντας ότι έως τώρα έχουν σταλεί 400.00 συνταγές.

«Εάν μεταφράσουμε αυτές τις συνταγές σε επισκέψεις σε γιατρούς που δεν έγιναν, είναι μια σημαντική συνεισφορά, με βάση και την υγειονομική κρίση που διανύουμε» τόνισε, ενώ έθεσε ο στόχο του υπουργείου να χρησιμοποιηθεί η άυλη συνταγογράφηση από το σύνολο του πληθυσμού.

Οι ψηφιακές διαδικασίες

Μιλώντας για την ψηφιοποίηση του κράτους, ο κ. Πιερρακάκης, επισήμανε ότι ο ίδιος και το επιτελείο του προσπαθούν να είναι οι διαδικασίες όσο πιο απλοποιημένες γίνεται.

«Όμως κάτι εύχρηστο για το 100% του πληθυσμού δεν γίνεται να υπάρξει. Για αυτό κάνουμε παράλληλες παρεμβάσεις. Χθες, ανακοινώσαμε ότι όποιος θέλει ένα χαρτί από το ΚΕΠ, το παραγγέλνει και του διανέμετε στο σπίτι. Αυτό αφορά όσους δεν έχουν ψηφιακές δεξιότητες, ηλικιωμένους και όχι μόνο» ανέφερε.

Παράλληλα, υπογράμμισε την ανάγκη για ένα διπλό σύστημα αλληλεπίδρασης κράτους πολιτών.

«Από τη μια, θα υπάρχει το ‘’gov’’ που θα ψηφιοποιήσει ότι είναι ψηφιοποιήσιμο. Και από την άλλη, πρέπει να έχουμε μόνο το ΚΕΠ. Αυτό να είναι το μόνο σημείο επαφής του πολίτη με το κράτος».

Μάλιστα, ο υπουργός, αναφέρθηκε σε δύο συγκεκριμένες γραφειοκρατικές διαδικασίες που απλοποιήθηκαν. Του πιστοποιητικού γέννησης αλλά και θανάτου.

«Χρειάζονταν πέντε γραφειοκρατικές διαδικασίες για την έκδοση πιστοποιητικού γέννησης. Και 13 για την έκδοση πιστοποιητικού θανάτου. Δηλαδή το κράτος έλεγε σε κάποιον που έχασε πρόσφατα έναν οικείο του, να στηθεί σε 13 ουρές. Αυτό είναι απαράδεκτο. Θα το διορθώσουμε στο επόμενο διάστημα» τόνισε.

«Γεννιέται παρά τις τεράστιες δυσκολίες, μια νέα εμπιστοσύνη απέναντι στο κράτος. Και σε αυτό πρέπει να χτίσουμε» κατέληξε ο κ. Πιερρακάκης.

Sports in

O Τζόλης των 17 γκολ και η… αδικία του Πογέτ (vids)

Ο Γκουστάβο Πογέτ δεν έκανε σωστή διαχείριση στο ματς με τη Γεωργία και αυτό φαίνεται από τον Χρήστο Τζόλη, που είναι ο πιο φορμαρισμένος Έλληνας παίκτης αυτή τη στιγμή και ήταν εκτός αποστολής.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

Παρασκευή 29 Μαρτίου 2024