Παρασκευή 19 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
Κοροναϊός : Ο νέος «χάρτης» με τις λαϊκές αγορές

Κοροναϊός : Ο νέος «χάρτης» με τις λαϊκές αγορές

Πλέον λειτουργούν 222, αντί για 111 που λειτουργούσαν

Υπό τον φόβο εξάπλωσης του κοροναϊού, διπλασιάστηκαν οι λαϊκές αγορές στην Αττική, με στόχο να αποφευχθεί ο συνωστισμός σε αυτές.

Έτσι πλέον λειτουργούν 222, αντί για 111 που λειτουργούσαν.

Σε όλες τις λαϊκές αγορές διενεργούνται αυστηροί έλεγχοι στο πλαίσιο των προληπτικών μέτρων για τον περιορισμό της μετάδοσης του κοροναϊού.

Σε καθένα από τα «ζευγάρια» των παράλληλων αγορών μπορεί να μοιραστεί ισόποσα (50%) το σύνολο των παραγωγών που δραστηριοποιούνταν στην υπάρχουσα λαϊκή προ πανδημίας. Συνεπώς, δύναται να δουλέψει και το υπόλοιπο 50% των παραγωγών, καθότι από την 23η Μαρτίου έχει μειωθεί κατά 50% ο αριθμός των παραγωγών στις λαϊκές αγορές.

Στην υπόλοιπη Ελλάδα, όπως αναφέρει ο Ελεύθερος τύπος, λειτουργούν παράλληλες υπαίθριες λαϊκές αγορές στις εξής περιοχές:

* Δήμος Τρίπολης: κάθε Σάββατο στην πλ. Μαντινείας και κάθε Τετάρτη στην πλ. Θεοκρίτου.

* Κοινότητα Κρύας Βρύσης, Δήμου Πέλλας: Η περιοχή λειτουργίας, κάθε Τετάρτη, της παράλληλης υπαίθριας λαϊκής αγοράς περιλαμβάνει τμήμα της οδού Αισχύλου, από τη διασταύρωσή της με την οδό Παπατζανέτη μέχρι τη διασταύρωσή της με την οδό Θεμιστοκλέους.

* Κοινότητα Γιαννιτσών, Δήμου Πέλλας: Η περιοχή λειτουργίας, κάθε Πέμπτη, της παράλληλης υπαίθριας λαϊκής αγοράς περιλαμβάνει τμήμα της οδού Κολοκοτρώνη, από τη διασταύρωσή της με την οδό Κύπρου μέχρι τη διασταύρωσή της με την οδό Παλαιολόγου, καθώς και τμήμα της οδού Τσακμάκη, από τη διασταύρωσή της με την οδό Κολοκοτρώνη μέχρι και το τέλος του κτιρίου του υποκαταστήματος ΕΦΚΑ Γιαννιτσών.

Τα «λουκέτα» στις λαϊκές

Με απόφαση που φέρει τις υπογραφές των υπουργών Ανάπτυξης, Προστασίας του Πολίτη, Εργασίας, Υγείας και Εσωτερικών, κλείνουν ακόμη τέσσερις λαϊκές αγορές, έως τις 22.4.2020, για προληπτικούς λόγους δημόσιας υγείας.

Η μία εξ αυτών είναι στις Σέρρες και οι υπόλοιπες στην Αττική. Πιο συγκεκριμένα, πρόκειται για τη λαϊκή της Νιγρίτας του Δήμου Βισαλτίας, του Χαϊδαρίου, τη λαϊκή επί της οδού Χατζηκυριάκου του Δήμου Πειραιά και επί της οδού Ιακωβίδου (Πατήσια) του Δήμου Αθηναίων.

Ο υφυπουργός Πολιτικής Προστασίας, Νίκος Χαρδαλιάς, ανέφερε κατά τη χθεσινή, απογευματινή ενημέρωση, πως αναστέλλεται η λειτουργία ακόμη τριών λαϊκών αγορών (σ.σ.: μέχρι τις 23.4.2020) λόγω μη τήρησης των προβλεπόμενων κανόνων δημόσιας υγείας.

Πρόκειται γι’ αυτήν επί της οδού Γεωργίου Θεοτόκη στον Πειραιά, του Δήμου Ορχομενού και του Δήμου Αλιάρτου – Θεσπιέων.

«Πρέπει να γίνει ξεκάθαρο σε όλους ότι δεν θα κάνουμε καμία έκπτωση στα ζητήματα που προκύπτουν από τη λειτουργία των λαϊκών αγορών, γιατί αυτό απαιτεί η προστασία της δημόσιας υγείας», τόνισε ο κ. Χαρδαλιάς.

Sports in

Συγκλονιστικός Μασούρας: «Για το Ριαθόρ στο 90′, για τη Γιουβέντους, για τη Μέταλιστ, για τη Γουλβς»

Κάτι χρωστούσε στον Ολυμπιακό η τύχη και η μπάλα και του το έδωσε εχθές, σύμφωνα με όσα είπε ο Γιώργος Μασούρας

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Παρασκευή 19 Απριλίου 2024