Παρασκευή 29 Μαρτίου 2024
weather-icon 21o
Επαναλαμβανόμενη καραντίνα - Ποιο είναι το κακό σενάριο για τον κοροναϊο

Επαναλαμβανόμενη καραντίνα – Ποιο είναι το κακό σενάριο για τον κοροναϊο

Ο καθηγητής μικροβολιογίας Αλκιβιάδης Βατόπουλος παρέθεσε το κακό και το καλό σενάριο για να ξεμπερδέψουμε από τον κοροναϊο.

Σε συζήτηση είναι τα σχέδια αποκλιμάκωσης σχετικά με τον κοροναϊό, καθώς έχει περάσει το πρώτο κύμα χωρίς απώλειες αποκάλυψε ο καθηγητής μικροβιολογίας Αλκιβιάδης Βατόπουλος,

«Τις επόμενες δεκαπέντε μέρες θα δούμε αν ισχύει και μετά θα αρχίσουν να σχεδιάζονται τα μέτρα και ο τρόπος αποκλιμάκωσης ώστε να μην έχουμε ένα δεύτερο κύμα στην κοινωνία», τόνισε ο καθηγητής μιλώντας στον ANT1.

Για τα γενικά μέτρα σε όλα τα κράτη ο καθηγητής είπε: «Εδώ υπάρχει μια αντίθεση στην προσπάθεια κάθε κράτους να φυλάξει τον εαυτό του και σε όλα τα κράτη να συντονιστούν. Δε γίνεται με μέτρα μόνο σε ένα κράτος. Οι επιδημίες ήταν πάντα διεθνείς, επιδημίες από το μεσαίωνα και το ένα κράτος επηρέαζε το άλλο, όμως δε σταμάτησε ποτέ η επικοινωνία. Ο παγκόσμιος συντονισμός είναι υποχρεωτικός»

Για το αν θα ζούμε με περιοριστικά μέτρα ο κ. Βατόπουλος επισήμανε ότι εξετάζονται διάφορα σενάρια που βασίζονται σε μαθηματικά μοντέλα για να βγουν διάφορα συμπεράσματα.

«Αυτό που προσπαθώ να πω είναι να μη προσπαθούμε να βγάλουμε βιαστικά συμπεράσματα, δεν αποφασίζουν μόνο οι επιστήμονες. Είναι σαφές ότι η προσπάθεια είναι όποιος αρρωσταίνει να μπορεί να έχει περίθαλψη και η επιδημία να είναι υπό έλεγχο και τα κρούσματα λίγα και υπό έλεγχο και μιλώ και για ένα δεύτερο και τρίτο και πολλά κύματα».

Το καλό και το κακό σενάριο

Σύμφωνα με τον κ. Βατόπουλο υπάρχουν δύο σενάρια για τον κοροναϊο: Το πρώτο να μπαίνουμε κάθε τρεις μήνες σε καραντίνα και το δεύτερο η επιτήρηση και περιορισμός και ιχνηλάτηση επαφών. «Αν αυτό καταφέρουμε και γίνει παγκοσμίως, θα έχουμε μία κατάσταση όπου όποιος αρρωσταίνει θα περιορίζεται

μαζί με κάποιες επαφές , η υπόλοιπη κοινωνία θα προχωρά τη ζωή της . Αν γίνει αυτό, η επίπτωση στην κοινωνία θα είναι σαφώς μικρότερη, δεν θα χρειάζεται να γίνονται οριζόντια μέτρα συνέχεια», είπε σχετικά με το δεύτερο σενάριο ο κ. Βατόπουλος τονίζοντας ότι αυτό είναι που πρέπει να επικρατήσει και ότι προσπαθούμε να αποφύγουμε το κακό σενάριο να είμαστε κάθε τρεις μήνες στην καραντίνα.

Sports in

O Τζόλης των 17 γκολ και η… αδικία του Πογέτ (vids)

Ο Γκουστάβο Πογέτ δεν έκανε σωστή διαχείριση στο ματς με τη Γεωργία και αυτό φαίνεται από τον Χρήστο Τζόλη, που είναι ο πιο φορμαρισμένος Έλληνας παίκτης αυτή τη στιγμή και ήταν εκτός αποστολής.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

Παρασκευή 29 Μαρτίου 2024