Επιτυχή χαρακτήρισε ο υπουργός Οικονομικών Χρήστος Σταϊκούρας τη σημερινή έκδοση 7ετούς ομολόγου από την οποία το Δημόσιο θα αντλήσει, όπως είπε, 2 δισ. ευρώ με επιτόκιο 2%.

Σχολιάζοντας το σχετικά τσιμπημένο, βάσει της προηγούμενης εξόδου στις αγορές, επιτόκιο ο υπουργός τόνισε ότι παρά τη δύσκολη συγκυρία και τις αντίξοες συνθήκες κυμάνθηκε σε επίπεδα Ιουλίου 2019.

«Οι Έλληνες μπορούμε να αισθανόμαστε ικανοποίηση, αφού το κόστος δανεισμού είναι ίσο της αντίστοιχης έκδοσης Ιουλίου του 2019, με πολύ καλύτερο μάλιστα τότε οικονομικό περιβάλλον» είπε χαρακτηριστικά.

Ειδική αναφορά έκανε δε στην ποιότητα των χαρτοφυλακίων που ενδιαφέρθηκαν για το ελληνικό ομόλογο, με την πλειοψηφία τους να είναι ξένα χαρτοφυλάκια και θεσμικοί επενδυτές.

«Με αυτά τα δεδομένα, το οικονομικό και πολιτικό εγχείρημα πέτυχε», τόνισε ο κ. Σταϊκούρας, προσθέτοντας ότι η εμπιστοσύνη στην κυβερνητική πολιτική επιβεβαιώνεται.

«Η Ελλάδα μπορεί να τα καταφέρει και σε αντίξοες συνθήκες»

Ειδικότερα στη δήλωσή του ο κ. Σταϊκούρας ανέφερε:

«Σήμερα η Ελλάδα, μέσα στις αντίξοες κοινωνικές και οικονομικές συνθήκες που έχει δημιουργήσει παγκοσμίως η πανδημία, βγήκε στις αγορές.

Και τα κατάφερε! Η έκδοση 7ετούς ομολόγου, ύψους 2 δισ. ευρώ, με επιτόκιο 2%, αποτελεί θετική εξέλιξη.

Οι Έλληνες μπορούμε να αισθανόμαστε ικανοποίηση, αφού το κόστος δανεισμού είναι ίσο της αντίστοιχης έκδοσης Ιουλίου του 2019, με πολύ καλύτερο μάλιστα τότε οικονομικό περιβάλλον.

Και είναι πολύ χαμηλότερο της αντίστοιχης έκδοσης Φεβρουαρίου του 2018, όταν διαμορφώθηκε στο 3,5%.

Σημειώνω, επιπροσθέτως, την καλή ποιότητα της σημερινής έκδοσης, δεδομένου ότι η πλειοψηφία είναι ξένα χαρτοφυλάκια και θεσμικοί επενδυτές.

Με αυτά τα δεδομένα, το οικονομικό και πολιτικό εγχείρημα πέτυχε! Η εμπιστοσύνη των αγορών στην Κυβερνητική πολιτική επιβεβαιώνεται! Η Ελλάδα απέδειξε ότι και μέσα σε αντίξοες συνθήκες, μπορεί να τα καταφέρει!».

Γράψτε το σχόλιό σας

Ακολουθήστε το in.grστο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο in.gr