Ο Άγγελος Βλαχόπουλος επέστρεψε στην Ελλάδα πριν από 17 ημέρες. Ο διεθνής Έλληνας υδατοσφαιριστής δεν είχε προλάβει να μετάσχει στο ξεκίνημα της προετοιμασίας της Εθνικής μας ομάδας των Ανδρών εν όψει του Προολυμπιακού τουρνουά, η οποία στη συνέχεια διακόπηκε λόγω της αναστολής όλων των αθλητικών δραστηριοτήτων, εξαιτίας του κοροναϊού. Είχε λάβει τότε ειδική άδεια για προγραμματισμένο παιχνίδι της ομάδας του, της ουγγρικής Έγκερ.

Όταν, λοιπόν, ξεκίνησε το ταξίδι της επιστροφής του οδικώς από την Ουγγαρία, είχαν τεθεί ήδη σε εφαρμογή τα αυστηρά μέτρα, στο πλαίσιο της καταπολέμησης της πανδημίας. Έτσι, με την άφιξή του στην Αθήνα, μπήκε σε αναγκαστική καραντίνα στο σπίτι του για 14 ημέρες, ακολουθώντας πιστά τις σχετικές οδηγίες και χωρίς να δυσανασχετήσει καθόλου.

Άλλωστε, εξακολουθεί και μετά το τέλος της καραντίνας να “μένει σπίτι” και να γυμνάζεται εκεί, τόχει ρίξει στο διάβασμα και προσπαθεί να ανακαλύψει τρόπους για να γίνει χρήσιμος. Θωρεί ότι τα μέτρα αντιμετώπισης της πανδημίας πρέπει να γίνουν ακόμα πιο αυστηρά, ενώ μας αποκαλύπτει ότι μαζί με τους άλλους διεθνείς αναζητούν τη φόρμουλα για να κάνουν κάποια δωρεά σε νοσοκομείο ή κλινική, ενισχύοντας με τον τρόπο αυτό την εκστρατεία κατά του ιού.

Αναλυτικά όσα δήλωσε στην ιστοσελίδα της ΚΟΕ ο Άγγελος Βλαχόπουλος:

«Επέστρεψα από την Ουγγαρία οδικώς και ήμουν δύο εβδομάδες σε αναγκαστική καραντίνα στο σπίτι, αφού έτσι επέβαλαν οι κανόνες. Φυσικά και το σεβάστηκα απόλυτα και δεν χρειάστηκε να με ελέγξει κανείς. Σε αυτά τα πράγματα πρέπει να είμαστε συνειδητοποιημένοι και να τηρούμε τα αυτονόητα. Για τη διασφάλιση της υγείας και σεβόμενοι συγγενείς, φίλους, γνωστούς, όλους τους συνανθρώπους μας.

Όταν έφυγα από τη Βουδαπέστη, εκεί δεν είχε φουντώσει ακόμα το φαινόμενο, δεν είχαν πολλά κρούσματα (είναι πίσω από εμάς) και δεν πρόσεχαν ιδιαίτερα. Αλλά στη συνέχεια άρχισε να εκτοξεύεται η καμπύλη και πήραν μέτρα, με τον δήμαρχο της κάθε πόλης να έχει την ευθύνη της δικής του περιοχής ξεχωριστά.

Εδώ στην Ελλάδα ελήφθησαν εγκαίρως και με σωστό τρόπο τα μέτρα κι αυτό φαίνεται από τα μέχρι στιγμής αποτελέσματα. Τις τελευταίες ημέρες, όμως, με τις καλές καιρικές συνθήκες, ο κόσμος άρχισε να κυκλοφορεί.

Το βλέπω καθαρά κι από την αυλή του σπιτιού μου. Μένω παραλιακά κι εδώ αρκετοί συμπολίτες μας άρχισαν τις βόλτες. Όχι, δεν πρέπει τώρα να χαλάσουμε ό,τι φτιάξαμε. Υπάρχει κίνδυνος. Υπομονή καμιά 15αριά μέρες ακόμα να τελειώσει αυτό το ζήτημα. Ίσως, μάλιστα, η Πολιτεία θα πρέπει να κάνει πιο αυστηρά τα μέτρα για να συνετιστούν όσοι άρχισαν τις άσκοπες εξόδους.

Είναι δύσκολα για όλους μας, το καταλαβαίνω. Για μας τους αθλητές ακόμα περισσότερο. Όχι μόνο σωματικά, αλλά και ψυχολογικά. Να μην μπορείς να αγωνιστείς, να προπονηθείς κανονικά, να μην μπορείς να μπεις στο στοιχείο σου, στο νερό, να μην βλέπεις τους συμπαίκτες σου. Είναι πολύ διαφορετικό να κάνεις μόνος σου γυμναστική στο σπίτι.

Επικοινωνώ με τους συμπαίκτες στην Εθνική και με αυτούς στην Έγκερ, όμως δεν μπορούμε να βρεθούμε, να παίξουμε, να κάνουμε πλάκα, να πιούμε μαζί έναν καφέ. Στερούμαστε, δηλαδή, τα απλά πράγματα στη ζωή, που ήταν δεδομένα.

Κατανοήσαμε, όμως, από την αρχή τη σοβαρότητα της κατάστασης, σταμάτησαν αθλητικά γεγονότα, πέρασαν σε δεύτερη μοίρα και προέχει η διασφάλιση του υπέρτατο αγαθού, της ζωής, της υγείας.

Έχουμε σκεφτεί και έχουμε συζητήσει σοβαρά να αναλάβουμε πρωτοβουλία, οι διεθνείς πολίστες, ώστε να ενισχύσουμε την εκστρατεία που γίνεται από το Εθνικό Σύστημα Υγείας για την καταπολέμηση της της πανδημίας. Συγκεκριμένα, με δωρεά σε κάποιο νοσοκομείο ή κλινική. Αναζητούμε τη φόρμουλα ώστε να το συντονίσουμε σωστά και να το φέρουμε σε πέρας σύντομα.

Η νέα καθημερινότητά μου περιλαμβάνει δραστηριότητες μόνο μέσα στο σπίτι. Καθόλου έξω. Η γυμναστική στο σπίτι, άντε και μέχρι την αυλή. Πολύ διάβασμα, σερφάρισμα στον υπολογιστή. Αφιερώνω πολύ χρόνο στον εαυτό μου και στα κοντινά μου πρόσωπα.

Η μετάθεση των Ολυμπιακών Αγώνων ήταν αναπόφευκτη. Για τη δική μας Εθνική ομάδα δεν αλλάζει κάτι σημαντικό. Δεν έχουμε αθλητές μεγάλης ηλικίας που πιθανότατα να ανησυχούσαμε ότι θα σταματήσουν. Αντίθετα, έχουμε αρκετούς νέους παίκτες, που σε έναν χρόνο θα είναι πιο έμπειροι και πιο ψημένοι. Απλά, θα είναι πιο δύσκολη χρονιά το 2021, διότι θα μαζευτούν πολλές μεγάλες διοργανώσεις.

Εκτιμώ ότι στην Ελλάδα θα τελειώσει σύντομα η περιπέτεια του ιού, αλλά σε αρκετές χώρες του εξωτερικού θα αργήσει. Γι’ αυτό, υπομονή και τήρηση των κανόνων. Βλέπω, όμως, ένα αβέβαιο μέλλον για τον κόσμο.

Για κάποιους θα είναι δύσκολη η επιβίωση. Ιδίως για τον μέσο Έλληνα που έχει χάσει τη δουλειά του, η ψυχολογική πίεση θα επανέλθει. Με πολλή προσπάθεια, όμως, και με τη συμβολή των αρμοδίων φορέων πιστεύω πως θα ξεπεραστεί και αυτή η δυσκολία».

Γράψτε το σχόλιό σας

Ακολουθήστε το in.grστο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο in.gr