Σάββατο 20 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
ΗΠΑ : Κατέληξε από κοροναϊό ναύτης του αεροπλανοφόρου Roosevelt

ΗΠΑ : Κατέληξε από κοροναϊό ναύτης του αεροπλανοφόρου Roosevelt

Το θρίλερ στο αεροπλανοφόρο των ΗΠΑ συνεχίζεται, καθώς έχουν εντοπιστεί σχεδόν 600 κρούσματα κοροναϊού και ένα μέλος του πληρώματός του έχασε τη ζωή του.

Ένας Aμερικανός ναύτης, που είχε προσβληθεί από κοροναϊό, κατέληξε τη Δευτέρα, αποτελώντας το πρώτο θύμα της ασθένειας μεταξύ των νοσούντων μελών του πληρώματος του αμερικάνικου αεροπλανοφόρου ‘Θίοντορ Ρούζβελτ’ .

Ο ναύτης, που είχε εισαχθεί σε μονάδα εντατικής θεραπείας στη νήσο Γκουάμ την περασμένη εβδομάδα, κατέληξε από επιπλοκές που σχετίζονται με τον κοροναϊό, αναφέρεται στην ανακοίνωση του αμερικανικού Πολεμικού Ναυτικού.

Σύμφωνα με αξιωματούχου των ενόπλων δυνάμεων τέσσερις ναυτικοί του πληρώματος έχουν μεταφερθεί σε νοσοκομεία.

«Κατά τη διάρκεια του Σαββατοκύριακου, επιπλέον τέσσερις ναύτες του Theodore Roosevelt μεταφέρθηκαν σε νοσοκομεία για παρακολούθηση, κανένας δεν βρίσκεται σε Μονάδα Εντατικής Θεραπείας ή συνδεδεμένος με αναπνευστήρα», δήλωσε.

Μέχρι στιγμής έχει ελεγχθεί το 92% του αεροπλανοφόρου USS Theodore Roosevelt και έχουν βρεθεί θετικοί στον Covid-19, περίπου 600 ναυτικοί.

Η δραματική επιστολή του κυβερνήτη πλοίου που οδήγησε στην αποπομπή του

Το τεράστιο πρόβλημα που αντιμετώπιζε το πλοίο είχε κάνει γνωστό ο πρώην κυβερνήτης του πλοίου, Μπρετ Κροζιερ.

«Δεν είμαστε σε πόλεμο. Δεν υπάρχει κανείς λόγος να πεθαίνουν οι ναύτες», είχε γράψει σε τετρασέλιδη επιστολή του, την οποία αποκάλυψε πρώτη η εφημερίδα San Francisco Chronicle.

Ο πλοίαρχος του βρέθηκε αντιμέτωπος με την ραγδαία εξάπλωση του νέου κοροναϊού μεταξύ των 5.000 μελών του πληρώματός του, ζήτησε βοήθεια από την ηγεσία του Πολεμικού Ναυτικού για να σωθούν οι ζωές των ναυτών, με μια επιστολή όπου περιέγραψε σε δραματικούς τόνους την κατάσταση.

«Το να ανακληθεί το μεγαλύτερο μέρος του πληρώματος ενός αμερικανικού πυρηνοκίνητου αεροπλανοφόρο και να τεθεί σε απομόνωση για δύο εβδομάδες μπορεί να μοιάζει με ασυνήθιστο μέτρο» αλλά «είναι ένας αναγκαίος κίνδυνος», πρόσθεσε, ζητώντας να του επιτραπεί να αποβιβάσει τους ναύτες στο Γκουάμ.

Αυτό έκανε τον υπουργό Ναυτικού της κυβέρνησης Τραμπ να τον παύσει από τα καθήκοντα του, όπου κατά την αποχώρηση του από το πλοίο αποθεώθηκε από τους ναύτες του.

Τελικά νόσησε και ο ίδιος ο Μπρετ Κρόζιερ από τον κοροναϊό και βρέθηκε στο Γκουάμ, ένα νησί που αποτελεί αμερικανικό έδαφος στον Ειρηνικό Ωκεανό.

Ακόμα δεν έχει γίνει γνωστό αν ο Κρόζιερ απαλλάχθηκε των καθηκόντων του πριν γίνει γνωστή η διάγνωση ή εάν τα αποτελέσματα των εξετάσεων έγιναν γνωστά πριν τιμωρηθεί.

Sports in

Η UEFA αποθέωσε τον Ολυμπιακό για τις δύο προκρίσεις (pic)

Η UEFA με ποστάρισμά της στάθηκε και στην ομάδα Νέων του Ολυμπιακού, αλλά και στην ομάδα των ανδρών για τις δύo ευρωπαϊκές προκρίσεις μέσα σε λιγότερο από 20 ώρες στην διαδικασία των πέναλτι

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Σάββατο 20 Απριλίου 2024