«Θα ήταν έξυπνο» από τη μεριά της κυβέρνησης να αναγνωρίσει ότι δεν κατάφερε να εκπληρώσει τις φιλοδοξίες της σχετικά με τον προσωπικό εξοπλισμό προστασίας για το προσωπικό του NHS και να ζητήσει συγγνώμη

Ο αρχηγός του Εργατικού Κόμματος, Κιρ Στάρμερ, δήλωσε ότι τώρα δεν είναι η στιγμή να θέσουμε δύσκολες ερωτήσεις σχετικά με το αν η κυβέρνηση ήταν πολύ αργή για να δράσει για την κρίση του κοροναϊού, αλλά δήλωσε ότι απαιτείται περισσότερος έλεγχος των αποφάσεων.

Δηλώσεις

«Προκαλώ την κυβέρνηση έντονα για αυτό, όχι μόνο για να σκοράρει, αλλά για να διορθώσει (τα όποια λάθη)», δήλωσε ο Στάρμερ στη Sophy Ridge την Κυριακή, προσθέτοντας ότι οι προκλήσεις θα πρέπει να τεθούν εγκαίρως.

«Προσπαθώ να αντισταθώ στις εκκλήσεις για συγγνώμη ή να επικρίνω προηγούμενες αποφάσεις. Θα συνεργαστώ με την κυβέρνηση σε αυτό το θέμα, θα στηρίξουμε (τις επιλογές της) προσπαθώντας να επιτύχουμε».

Είπε ότι «θα ήταν έξυπνο» από τη μεριά της κυβέρνησης να αναγνωρίσει ότι δεν κατάφερε να εκπληρώσει τις φιλοδοξίες της σχετικά με τον προσωπικό εξοπλισμό προστασίας για το προσωπικό του NHS και να ζητήσει συγγνώμη.

Εξέφρασε επίσης την ικανοποίησή του για την ανακοίνωση του ηγέτη της Βουλής των Κοινοτήτων κ. Jacob Rees-Mogg, σύμφωνα με την οποία το κοινοβούλιο θα επιστρέψει στις 21 Απριλίου χρησιμοποιώντας «τεχνολογικές λύσεις».

«Είναι πολύ σημαντικό σε μια τέτοια κρίση να βρίσκεται ενεργό το κοινοβούλιο, έτσι ώστε οι αποφάσεις να εξεταστούν λεπτομερώς», δήλωσε ο Στάρμερ. Κάλεσε επίσης την κυβέρνηση να καθορίσει τη στρατηγική αποχώρησης από την καραντίνα-lock down.

Πηγή: theguardian.com

Ακολουθήστε το in.grστο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο in.gr