Πέμπτη 28 Μαρτίου 2024
weather-icon 21o
Τουρκία : «Δεν έχουμε το ΔΝΤ στην ατζέντα μας»

Τουρκία : «Δεν έχουμε το ΔΝΤ στην ατζέντα μας»

«Η Τουρκία δεν έχει μια ατζέντα για νέα συμφωνία με το ΔΝΤ, καμία πίστωση ή νέα standby συμφωνία»

Η Τουρκία δε σχεδιάζει να συνάψει συμφωνία με το Διεθνές Νομισματικό Ταμείο, δήλωσε προεδρικός εκπρόσωπος την Κυριακή, καθώς η χώρα εξετάζει επιλογές χρηματοδότησης για την άμβλυνση των οικονομικών επιπτώσεων της επιδημίας κοροναϊού.

Την Παρασκευή, το Reuters ανέφερε αξιωματούχους να λένε ότι η Τουρκία είχε συνομιλίες με τις Ηνωμένες Πολιτείες σχετικά με την εξασφάλιση μιας γραμμής ανταλλαγής από τη Federal Reserve, καθώς και άλλες επιλογές χρηματοδότησης.

Δηλώσεις

«Δεν έχουμε το ΔΝΤ στην ατζέντα μας … Η Τουρκία δεν έχει μια ατζέντα για νέα συμφωνία με το ΔΝΤ, καμία πίστωση ή νέα standby συμφωνία», δήλωσε ο εκπρόσωπος Ιμπραήμ Καλίν στον ιδιωτικό ραδιοτηλεοπτικό οργανισμό CNN Turk σε συνέντευξή του.

Ερωτηθείσα για την κριτική του ΔΝΤ από τον Πρόεδρο Ερντογάν, η Διευθύνων Σύμβουλος Κρισταλίνα Γκεοργκίεβα, δήλωσε την Πέμπτη:

«Στην πραγματικότητα έχουμε μια αρκετά εποικοδομητική δέσμευση με ολόκληρη την ένταξη, συμπεριλαμβανομένης της Τουρκίας … Είμαστε εκεί για όλα τα μέλη μας».

Ο αριθμός των θανάτων στην Τουρκία από τον κοροναϊό ξεπέρασε τους 1.100, με περισσότερες από 50.000 επιβεβαιωμένες περιπτώσεις, και οι αρχές επέβαλαν διήμερο lock-down σε μεγάλο μέρος της χώρας από τα μεσάνυχτα της Παρασκευής.

Πηγή: reuters.com

Sports in

Η αξέχαστη απόκρουση του Μαρτίνες έγινε αναπαράσταση από… ανθρώπινη αλυσίδα (pic)

Μικρά παιδιά από την Αργεντινή βρήκαν έναν πολύ ιδιαίτερο τρόπο να αναπαραστήσουν την «απόκρουση του αιώνα» του Εμιλιάνο Μαρτίνες στον τελικό του Μουντιάλ.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

Πέμπτη 28 Μαρτίου 2024