Έκκληση στους ηλικιωμένους της Ευρώπης να παραμείνουν στο σπίτι και σε απομόνωση, απηύθυνε η πρόεδρος της Κομισιόν, Ούρσουλα φον ντερ Λάιεν, εν μέσω της πανδημίας του κοροναϊού στη Γηραιά Ήπειρο.

«Ξέρω ότι είναι δύσκολο και πως η απομόνωση είναι ένα βάρος, αλλά πρόκειται για ζήτημα ζωής ή θανάτου. Πρέπει να παραμείνουμε πειθαρχημένοι και υπομονετικοί» επεσήμανε, μεταξύ άλλων, σε συνέντευξη που παραχώρησε στη γερμανική εφημερίδα «Bild».

Και πρόσθεσε: «Τα παιδιά και οι νέοι άνθρωποι θα απολαύσουν περισσότερη ελευθερία κινήσεων νωρίτερα από ότι οι ηλικιωμένοι άνθρωποι και όσοι έχουν προϋπάρχοντα προβλήματα υγείας».

Το ζήτημα του εμβολίου

Επιπλέον, ειδική αναφορά έκανε και στο ζήτημα του εμβολίου, εκφράζοντας την πεποίθηση ότι κάποιο ευρωπαϊκό εργαστήριο θα βρει σύντομα τη λύση.

«Χωρίς εμβόλιο, θα πρέπει να περιορίσουμε όσο το δυνατόν περισσότερο τις επαφές με τους ηλικιωμένους» επανέλαβε η επικεφαλής της Κομισιόν.

Και κατέληξε: «Προκειμένου να μπορέσουμε όσο το δυνατόν ταχύτερα να εμβολιασθούμε, είμαστε ήδη σε διαβουλεύσεις με φαρμακοβιομηχανίες για τις δυνατότητες μίας παγκόσμιας παραγωγής».

Γράψτε το σχόλιό σας

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο