Πέμπτη 25 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
Αναζητείται ο ιερέας που κοινώνησε κρυφά πιστούς στο Κουκάκι - Ερευνα της εισαγγελίας και στην Κέρκυρα

Αναζητείται ο ιερέας που κοινώνησε κρυφά πιστούς στο Κουκάκι – Ερευνα της εισαγγελίας και στην Κέρκυρα

Την άμεση παρέμβαση του εισαγγελέα για τα δύο περιστατικά που σημειώθηκαν σε Εκκλησίες στο Κουκάκι και στην Κέρκυρα, ζήτησε ο υφυπουργός Πολιτικής Προστασίας Νίκος Χαρδαλιάς.

Συναγερμός σήμανε στις εισαγγελικές αρχές μετά την ενημέρωση για όσα φέρεται να συνέβησαν σε δύο συγκεκριμένες εκκλησίες σε Κουκάκι και Κέρκυρα.  Για την υπόθεση άμεσα κινήθηκε η αστυνομία και η εισαγγελική αρχή , κατ΄εφαρμογή της σχετικής  ΚΥΑ με την οποία έχουν ληφθεί συγκεκριμένα μέτρα περιορισμού , που καταλαμβάνουν και τις εκκλησίες, προς αποτροπή της μετάδοσης της πανδημίας του κοροναϊού, με σκοπό την προστασία της δημόσιας υγείας.

Σύμφωνα με πληροφορίες μάλιστα στο πλαίσιο της αυτόφωρης διαδικασίας, κατά τα προβλεπόμενα από τις σχετικές διατάξεις , αναζητείται από τις αρχές ο ιερέας για παραβίαση των μέτρων προστασίας.  Κατά τις ίδιες πληροφορίες οι αρχές , με τη χρήση συγκεκριμένου οπτικού υλικού,  επιχειρούν να ταυτοποιήσουν και άλλα πρόσωπα που ενδεχομένως συνέδραμαν τον ιερέα στην περιοχή του Κουκακίου.

Με τον Εισαγγελέα του Αρείου Πάγου Βασίλη Πλιώτα επικοινώνησε το απόγευμα της Κυριακής ο Υπουργός Δικαιοσύνης Κώστας Τσιάρας. Ο Υπουργός ενημέρωσε τον κ. Πλιώτα για όσα είδαν το φως της δημοσιότητας, τόσο στο Κουκάκι όσο και στην Κέρκυρα και ζήτησε να ερευνηθούν  από τους αρμόδιους Εισαγγελικούς λειτουργούς τα πραγματικά περιστατικά. Τέλος εξέφρασε την απόλυτη εμπιστοσύνη του στους Εισαγγελείς, οι οποίοι θα επιτελέσουν πλήρως το καθήκον τους.

Υπενθυμίζεται ότι μόλις πριν από λίγες ημέρες ο εισαγγελέας του Αρείου Πάγου Βασίλης Πλιώτας είχε απευθύνει με εγκύκλιό του αυστηρή προειδοποίηση για την πιστή  εφαρμογή του νόμου σημειώνοντας εμφατικά ότι  η τήρησή του  γίνεται «αδιακρίτως  του υπαιτίου προσώπου».

Συγκεκριμένα , ο ανώτατος εισαγγελικός λειτουργός αναφέρει στην εγκύκλιο που είχε εκδώσει  ότι :

«…Επανέρχομαι για να επισημάνω, την αξία και την ανάγκη εγρήγορσης και συνεχούς παρέμβασής σας όταν αδιακρίτως του υπαιτίου προσώπου, παραβιάζονται να νόμιμα μέτρα που είτε έχουν ήδη διαταχθεί είτε θα διατάσσονται, σχετικώς με την καταπολέμηση και την διάσωση της νόσου του κοροναϊού, εν όψει και της πρόβλεψης, πρωτίστως του άρθρου 285 του ΠΚ, με τίτλο παραβίαση μέτρων για την πρόληψη ασθενειών

Την άμεση παρέμβαση του εισαγγελέα για τα δύο περιστατικά που σημειώθηκαν σε Εκκλησίες στο Κουκάκι και στην Κέρκυρα,  είχε ζητήσει νωρίτερα και ο υφυπουργός Πολιτικής Προστασίας Νίκος Χαρδαλιάς.

Σε δήλωσή του ο κ. Χαρδαλιάς επεσήμανε: «Αυτά που συνέβησαν σήμερα σε εκκλησίες στο Κουκάκι και στην Κέρκυρα συνιστούν παράβαση των νόμων και των εντολών της Ιεράς Συνόδου και θέτουν σε κίνδυνο τη ζωή των πολιτών και τη Δημόσια Υγεία».

Όπως αναφέρει στην ανακοίνωσή του επικοινώνησε ήδη με τον υπουργό Δικαιοσύνης προκειμένου να ζητήσει από τις εισαγγελικές αρχές να κινηθούν οι νόμιμες διαδικασίες.

Θεία Κοινωνία και στην Κέρκυρα

Σύμφωνα με τα όσα  αναφέρει το τοπικό Μέσο kerkyrasimera, στην εκκλησία πέρα από τους ιερείς και τους ψάλτες υπήρχαν και εκπρόσωποι της Τοπικής Αυτοδιοίκησης. Το σύνολό τους μάλιστα ξεπερνούσε τα 15 άτομα. Εντύπωση προκαλεί το γεγονός ότι μπροστά στις κάμερες μητροπολίτης, ιερείς και πιστοί προχώρησαν στο μυστήριο της Θείας Κοινωνίας, παρά τις απαγορεύσεις και την ξεκάθαρη θέση της Πολιτείας για τις εκκλησίες κατά την πανδημία του κοροναϊού.

Έρευνα της Αρχιεπισκοπής

Ήδη για το περιστατικό διεξάγει έρευνα η Αρχιεπισκοπή έπειτα από φωτογραφίες που είδαν το φως της δημοσιότητας .

Σε ανακοίνωσή της η Αρχιεπισκοπή Αθηνών τονίζει ότι οι αποφάσεις της Ιεράς Συνόδου είναι δεσμευτικές για όλους. Υπογραμμίζει επίσης ότι ακολουθεί πιστά τις οδηγίες και υποδείξεις των αρμόδιων Αρχών της Πολιτείας για την αντιμετώπιση της πανδημίας του κοροναϊού.

Αναλυτικά η ανακοίνωση της Αρχιεπισκοπής έχει ως εξής:

«Η Ιερά Αρχιεπισκοπή Αθηνών ερευνά όλο το περιστατικό στον Ιερό Ναό του Αγίου Νικόλαου στο Κουκάκι και θα προβεί άμεσα στις δέουσες ενέργειες. Υπενθυμίζεται ότι οι αποφάσεις της Ιεράς Συνόδου είναι δεσμευτικές για όλους τους κληρικούς της Ιεράς Αρχιεπισκοπής Αθηνών και των Ιερών Μητροπόλεων της Εκκλησίας της Ελλάδος και πρέπει να τηρούνται απαρεγκλίτως. Η Ιερά Σύνοδος ακολουθεί πιστά όλες τις οδηγίες και όλες τις υποδείξεις των αρμοδίων αρχών της Πολιτείας για την αποτελεσματική αντιμετώπιση της πανδημίας του κοροναϊού.»

Να υπενθυμίσουμε  ότι ο εκπρόσωπος Τύπου της Ιεράς Συνόδου ξεκαθάρισε την προηγούμενη εβδομάδα ότι οι εκκλησίες κατά τη διάρκεια της Μεγάλης Εβδομάδας θα είναι κλειστές για τους πιστούς, και ανοιχτές μόνο για τους ιερείς και το αναγκαίο προσωπικό των Ιερών Ναών.

Sports in

Μπαρτσελόνα – Ολυμπιακός 75-77: ΘΡΥΛΑΡΑ στη Βαρκελώνη – Μυθική εμφάνιση και break για το 1-0!

Μυθικό παιχνίδι για τον Ολυμπιακό, που «έσπασε» την έδρα της Μπαρτσελόνα και έκανε το 1-0 στη σειρά των playoffs της Euroleague.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Πέμπτη 25 Απριλίου 2024