Πέμπτη 25 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
Παρέμβαση εισαγγελέα για τη Θεία Κοινωνία σε Κουκάκι και Κέρκυρα ζήτησε ο Χαρδαλιάς

Παρέμβαση εισαγγελέα για τη Θεία Κοινωνία σε Κουκάκι και Κέρκυρα ζήτησε ο Χαρδαλιάς

Την άμεση παρέμβαση του εισαγγελέα για τα δύο περιστατικά που σημειώθηκαν σε Εκκλησίες στο Κουκάκι και στην Κέρκυρα, ζήτησε ο υφυπουργός Πολιτικής Προστασίας Νίκος Χαρδαλιάς.

Την άμεση παρέμβαση του εισαγγελέα για τα δύο περιστατικά που σημειώθηκαν σε Εκκλησίες στο Κουκάκι και στην Κέρκυρα, ζήτησε ο υφυπουργός Πολιτικής Προστασίας Νίκος Χαρδαλιάς.

Σε δήλωσή του ο κ. Χαρδαλιάς επεσήμανε: «Αυτά που συνέβησαν σήμερα σε εκκλησίες στο Κουκάκι και στην Κέρκυρα συνιστούν παράβαση των νόμων και των εντολών της Ιεράς Συνόδου και θέτουν σε κίνδυνο τη ζωή των πολιτών και τη Δημόσια Υγεία».

Όπως αναφέρει στην ανακοίνωσή του επικοινώνησε ήδη με τον υπουργό Δικαιοσύνης προκειμένου να ζητήσει από τις εισαγγελικές αρχές να κινηθούν οι νόμιμες διαδικασίες.

Θεία Κοινωνία και στην Κέρκυρα

Σύμφωνα με τα όσα  αναφέρει το τοπικό Μέσο kerkyrasimera, στην εκκλησία πέρα από τους ιερείς και τους ψάλτες υπήρχαν και εκπρόσωποι της Τοπικής Αυτοδιοίκησης. Το σύνολό τους μάλιστα ξεπερνούσε τα 15 άτομα. Εντύπωση προκαλεί το γεγονός ότι μπροστά στις κάμερες μητροπολίτης, ιερείς και πιστοί προχώρησαν στο μυστήριο της Θείας Κοινωνίας, παρά τις απαγορεύσεις και την ξεκάθαρη θέση της Πολιτείας για τις εκκλησίες κατά την πανδημία του κοροναϊού.

Έρευνα της Αρχιεπισκοπής

Ήδη για το περιστατικό διεξάγει έρευνα η Αρχιεπισκοπή έπειτα από φωτογραφίες που είδαν το φως της δημοσιότητας .

Σε ανακοίνωσή της η Αρχιεπισκοπή Αθηνών τονίζει ότι οι αποφάσεις της Ιεράς Συνόδου είναι δεσμευτικές για όλους. Υπογραμμίζει επίσης ότι ακολουθεί πιστά τις οδηγίες και υποδείξεις των αρμόδιων Αρχών της Πολιτείας για την αντιμετώπιση της πανδημίας του κοροναϊού.

Αναλυτικά η ανακοίνωση της Αρχιεπισκοπής έχει ως εξής:

«Η Ιερά Αρχιεπισκοπή Αθηνών ερευνά όλο το περιστατικό στον Ιερό Ναό του Αγίου Νικόλαου στο Κουκάκι και θα προβεί άμεσα στις δέουσες ενέργειες. Υπενθυμίζεται ότι οι αποφάσεις της Ιεράς Συνόδου είναι δεσμευτικές για όλους τους κληρικούς της Ιεράς Αρχιεπισκοπής Αθηνών και των Ιερών Μητροπόλεων της Εκκλησίας της Ελλάδος και πρέπει να τηρούνται απαρεγκλίτως. Η Ιερά Σύνοδος ακολουθεί πιστά όλες τις οδηγίες και όλες τις υποδείξεις των αρμοδίων αρχών της Πολιτείας για την αποτελεσματική αντιμετώπιση της πανδημίας του κοροναϊού.»

Να υπενθυμίσουμε  ότι ο εκπρόσωπος Τύπου της Ιεράς Συνόδου ξεκαθάρισε την προηγούμενη εβδομάδα ότι οι εκκλησίες κατά τη διάρκεια της Μεγάλης Εβδομάδας θα είναι κλειστές για τους πιστούς, και ανοιχτές μόνο για τους ιερείς και το αναγκαίο προσωπικό των Ιερών Ναών.

Χαρδαλιάς: «Κανείς δεν μπορεί να ευαγγελίζεται την πίστη και να αγνοεί τις συστάσεις της εκκλησίας»

Υπενθυμίζεται ότι τις προηγούμενες ημέρες ο κ. Χαρδαλιάς είχε επισημάνει την ανάγκη να τηρηθούν ευλαβικά οι απαγορεύσεις συναθροίσεων σε εκκλησίες.

Η ατομική προσευχή δεν προβλέπεται στους λόγους κατ’ εξαίρεση μετακίνησης και οι ναοί θα είναι κλειστοί για το κοινό,είχε δηλώσει ο Νίκος Χαρδαλιάς.

Ερωτηθείς αν θα υπάρξει επέμβαση της αστυνομίας αν έξω από εκκλησίες συγκεντρωθούν 50 με 100 άτομα τις ημέρες του Πάσχα, ο κ. Χαρδαλιάς είχε εκφράσει την πεποίθηση ότι δεν θα συμβεί αυτό.

«Κανείς δεν μπορεί να ευαγγελίζεται την πίστη και να αγνοεί τις συστάσεις της εκκλησίας», τόνισε.

Sports in

Με... βιντεοκλήση στον Παπανικολάου πανηγύρισε ο Ολυμπιακός - Ο Λαρεντζάκης του αφιέρωσε τη νίκη (vid)

Οι παίκτες του Ολυμπιακού έδειξαν για ακόμα μια φορά γιατί είναι οικογένεια, καθώς μετά το τέλος του παιχνιδιού πήραν μέσω Face Time τον Κώστα Παπανικολάου.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Πέμπτη 25 Απριλίου 2024