Τετάρτη 24 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
Απίστευτο! Παπάς κοινώνησε κρυφά πιστούς

Απίστευτο! Παπάς κοινώνησε κρυφά πιστούς

Στο κέντρο της Αθήνας και συγκεκριμένα στο Κουκάκι, ο ιερέας της εκκλησίας του Αγίου Νικολάου πρόσφερε σήμερα, Κυριακή των Βαΐων  τη Θεία Μετάληψη σε πιστούς

Από την πίσω πόρτα της εκκλησίας ένας παπάς κοινώνησε κρυφά τους πιστούς, αγνοώντας τις υποδείξεις και τις οδηγίες της κυβέρνησης, υπονομεύοντας τη συνολική προσπάθεια της κοινωνίας να αντιμετωπίσει την πανδημία.

Στο κέντρο της Αθήνας και συγκεκριμένα στο Κουκάκι, ο ιερέας της εκκλησίας του Αγίου Νικολάου πρόσφερε σήμερα, Κυριακή των Βαΐων  τη Θεία Μετάληψη σε πιστούς, κυρίως μεγάλης ηλικίας, από την… πίσω πόρτα του ναού, παρά την απόφαση της Ιεράς Συνόδου για κλειστές εκκλησίες κατά τη διάρκεια της Μεγάλης Εβδομάδας.

Ήδη για το περιστατικό διεξάγει έρευνα η Αρχιεπισκοπή έπειτα από φωτογραφίες που είδαν το φως της δημοσιότητας .

Σε ανακοίνωσή της η Αρχιεπισκοπή Αθηνών τονίζει ότι οι αποφάσεις της Ιεράς Συνόδου είναι δεσμευτικές για όλους. Υπογραμμίζει επίσης ότι ακολουθεί πιστά τις οδηγίες και υποδείξεις των αρμόδιων Αρχών της Πολιτείας για την αντιμετώπιση της πανδημίας του κοροναϊού.

Αναλυτικά η ανακοίνωση της Αρχιεπισκοπής έχει ως εξής:

«Η Ιερά Αρχιεπισκοπή Αθηνών ερευνά όλο το περιστατικό στον Ιερό Ναό του Αγίου Νικόλαου στο Κουκάκι και θα προβεί άμεσα στις δέουσες ενέργειες. Υπενθυμίζεται ότι οι αποφάσεις της Ιεράς Συνόδου είναι δεσμευτικές για όλους τους κληρικούς της Ιεράς Αρχιεπισκοπής Αθηνών και των Ιερών Μητροπόλεων της Εκκλησίας της Ελλάδος και πρέπει να τηρούνται απαρεγκλίτως. Η Ιερά Σύνοδος ακολουθεί πιστά όλες τις οδηγίες και όλες τις υποδείξεις των αρμοδίων αρχών της Πολιτείας για την αποτελεσματική αντιμετώπιση της πανδημίας του κοροναϊού.»

Να υπενθυμίσουμε  ότι ο εκπρόσωπος Τύπου της Ιεράς Συνόδου ξεκαθάρισε την προηγούμενη εβδομάδα ότι οι εκκλησίες κατά τη διάρκεια της Μεγάλης Εβδομάδας θα είναι κλειστές για τους πιστούς, και ανοιχτές μόνο για τους ιερείς και το αναγκαίο προσωπικό των Ιερών Ναών.

Sports in

Έτοιμος για θρυλικό μπρέικ ο Ολυμπιακός στη Βαρκελώνη

Με στόχο να σπάσει την έδρα της Μπαρτσελόνα με το… καλημέρα ο Ολυμπιακός στο πρώτο παιχνίδι της σειράς με τους Καταλανούς.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Τετάρτη 24 Απριλίου 2024