Οι περιορισμοί στις μετακινήσεις στην Ουγγαρία έχουν επιβραδύνει τη διάδοση του κοροναϊού, αλλά ο πρωθυπουργός Βίκτορ Όρμπαν την Παρασκευή σε συνέντευξή του στον κρατικό ραδιοτηλεοπτικό φορέα Kossuth Radio, κράτησε μετριοπαθή στάση.

Δηλώσεις Όρμπαν

Σύμφωνα με τον ιστότοπο της Ουγγρικής Κυβέρνησης, δήλωσε ότι θεωρεί την προσπάθεια περιορισμού επιτυχημένη και ως εκ τούτου έχουν κερδίσει χρόνο. Ωστόσο «Η πραγματική δοκιμασία δεν έχει έρθει ακόμα».

Στο πλαίσιο της πανδημίας, ο κ. Όρμπαν δήλωσε επίσης ότι μπορεί να δει ότι υπάρχουν χώρες που «ήδη κατευθύνονται προς την έξοδο», ωστόσο στην Ουγγαρία «δε μπορεί να δει ακόμα το φως στο τούνελ».

Ο Όρμπαν δήλωσε ότι όταν οι μολύνσεις κορυφωθούν στην Ουγγαρία, το έθνος θα χρειαστεί περίπου 8.000 κλίνες εντατικής θεραπείας και αναπνευστήρες, προσθέτοντας ότι σε «καιρό ειρήνης» η Ουγγαρία έχει περίπου 2.000 αναπνευστήρες.

Στον Ούγγρο ηγέτη δόθηκαν την περασμένη εβδομάδα, οι εξουσίεςνα κυβερνάει με διάταγμα μετά από ψηφοφορία στο Κοινοβούλιο της Ουγγαρίας, μια κίνηση που επικρίνεται από τους διεθνείς παρατηρητές των ανθρωπίνων δικαιωμάτων.

Η Ουγγαρία έχει 1.190 επιβεβαιωμένες περιπτώσεις κοροναϊού, συμπεριλαμβανομένων 77 θανάτων, σύμφωνα με το πανεπιστήμιο Johns Hopkins.

 

Πηγή: edition.cnn.com

Γράψτε το σχόλιο σας