«Στόχος του υπουργείου Παιδείας είναι να ξεκινήσουν οι πανελλαδικές τον Ιούνιο» τόνισε η υπουργός Παιδείας Νίκη Κεραμέως μιλώντας στο MEGA ξεκαθαρίζοντας όμως πως όλες οι αποφάσεις που θα ληφθούν σε συνεργασία με τους επιστήμονες θα εξαρτηθούν από την εξέλιξη της πανδημίας στην Ελλάδα.

Για τα αν θα ξανανοίξουν τα σχολεία μετά το Πάσχα είπε πως «θα δούμε πώς θα πάει ο Απρίλιος και οι ειδικοί θα μας καθοδηγήσουν.

Προετοιμαζόμαστε για όλα τα σενάρια, όλες τις ημερομηνίες, δεν υπάρχει οδηγία από τον ΕΟΔΥ που να λέει ότι δεν θα ξανανοίξουν τα σχολεία».

Αν ανοίξουν τα σχολεία από τον Μάιο, πρόσθεσε η υπουργός, θα υπάρξει παράταση του σχολικού έτους, ενδεχομένως και μία αλλαγή στη διάρκεια της σχολικής ώρας από 45 σε 35 λεπτά. «Έχουμε λάβει όλα τα μέτρα για να καλύψουμε το χαμένο έδαφος» τόνισε χαρακτηριστικά.

Η κ. Κεραμέως τόνισε πως έχει δημιουργηθεί μία τεράστια αναστάτωση με το θέμα των εξετάσεων λόγω της πανδημίας. Γι΄ αυτό, πρόσθεσε, ανακοινώθηκε εγκαίρως η μείωση της εξεταστέας ύλης για τη Γ΄ λυκείου.

«Ο Απρίλης είναι ο πιο κρίσιμος μήνας. Τότε θα κριθεί σε τι βαθμό τα μέτρα έχουν αποτελεσματικότητα. Είμαστε αισιόδοξοι. Έχουμε μιλήσει για την σταθερή επιδίωξη μας να ξεκινήσουν οι πανελλαδικές κοντά στις καθιερωμένες ημερομηνίες . Στόχος μας να ξεκινήσουν οι πανελλαδικές τον Ιούνιο» .

Τι θα γίνει με τις προαγωγικές εξετάσεις

Για το θέμα των προαγωγικών εξετάσεων, τόνισε πως το υπουργείο εξετάζει όλα τα δεδομένα. «Η πρώτη προτεραιότητα είναι η κάλυψη της ύλης. Θα δούμε τι θα κάνουμε και με τις προαγωγικές εξετάσεις».

Γράψτε το σχόλιό σας