Παρασκευή 19 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
Λαζανάς : Να μην ανοίξουν τα σχολεία φέτος παρά μόνο για τους υποψηφίους των πανελλαδικών

Λαζανάς : Να μην ανοίξουν τα σχολεία φέτος παρά μόνο για τους υποψηφίους των πανελλαδικών

Ολοιμωξιολόγος και μέλος της επιτροπής του υπουργείου Υγείας Μ. Λαζανάς πρόσθεσε ως μόνη εξαίρεση τους μαθητές της τρίτης Λυκείου «που διαβάζουν, έχουν άγχος και ενδεχομένως κρίνεται το μέλλον τους»

Να μην ανοίξουν ξανά τα σχολεία φέτος και το υπόλοιπο της χρονιάς να πραγματοποιηθεί με διδασκαλία από το σπίτι προτείνει ο λοιμωξιολόγος και μέλος της επιτροπής του υπουργείου Υγείας Μ. Λαζανάς.

«Δεν θεωρώ ασφαλές να ανοίξουν τα σχολεία γιατί τα παιδιά δεν έχουν αντισώματα, δεν έχουν προσβληθεί. Πώς θα βρεθούν τα παιδιά σε μια αίθουσα 30 ατόμων;» ανέφερε ο κ. Λαζανάς.

Μιλώντας στον Antenna ο λοιμωξιολόγος και μέλος της επιτροπής υγείας του Σωτήρη Τσιόδρα πρόσθεσε ως μόνη εξαίρεση τους μαθητές της τρίτης Λυκείου «που διαβάζουν, έχουν άγχος και ενδεχομένως κρίνεται το μέλλον τους».

Πάντως, ο κ. Λαζανάς τόνισε πως το θέμα με τα σχολεία είναι το τελευταίο μιας σειράς μέτρων που πρέπει να ληφθούν.

«Πρέπει να ληφθούν όλα τα άλλα για να δουλέψει η οικονομία. Αλλά για να δουλέψει η οικονομία πρέπει να δούμε τι θα γίνει με τους γονε΄ςι οι οποίοι θα πρέπει να είναι σπίτι για να προσέχουν τα παιδιά», είπε χαρακτηριστικά.

Αποκλιμάκωση των μέτρων

Ο κ. Λαζανάς τόνισε πως θα πρέπει να υπάρξει αποκλιμάκωση των μέτρων μετά το τέλος του Απριλίου.

«Και πρέπει να υπάρξει αποκλιμάκωση καθώς πόσο να αντέξει ο κόσμος να κάθεται στο σπίτι; Πόσο να αντέξει η οικονομία την συνέχιση της καραντίνας; Για τα σχολεία θα πρέπει να αναμένουμε τα πρώτα στοιχεία από τις κινητές μονάδες Υγείας», είπε χαρακτηριστικά.

Καθολική χρήση μάσκας

Ο κ. Λαζανάς εμφανίστηκε υπέρμαχος της καθολικής χρήσης μάσκας την επόμενη ημέρα καθώς όπως τόνισε, όταν θα χαλαρώσουν τα μέτρα και θα επιστρέψει μία κάποιου είδους κανονικότητα, τα μέτρα προφύλαξης του πληθυσμού θα πρέπει να παραμείνουν.

«Την επόμενη ημέρα, ένας ασυμπτωματικός μπορεί να κολλήσει έναν υγιή πολίτη, συνεπώς άποψη μου είναι ότι όλοι προληπτικά θα πρέπει να φορούν μάσκα και για να μην κολλήσουν τον κορωνοϊό και για να προστατεύσουν τους συμπολίτες τους».

Ένα διαφορετικό καλοκαίρι

Ο κ. Λαζανάς τόνισε πως το φετινό καλοκαίρι δεν θα μοιάζει με το προηγούμενο καθώς θα χρειαστεί καιρός για να επιστρέψει η κοινωνία σε μία κανονικότητα. Παράλληλα, τόνισε πως παρόλο που τα νούμερα δείχνουν ότι «πάμε καλά διατηρώ επιφυλάξεις καθώς αν δεν τηρηθούν τα μέτρα μπορεί τα νούμερα να ξεφύγουν».

Sports in

Η μεγάλη βραδιά του Ολυμπιακού

Παραμιλάει η Ευρώπη με το νέο έπος του Ολυμπιακού με ήρωα τον Τζολάκη - Πύρινος κόσμος έκανε τη νύχτα μέρα στο Πασαλιμάνι

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Παρασκευή 19 Απριλίου 2024