Η ένταξη των ελληνικών ομολόγων στο πρόγραμμα αγορών PEPP σε συνδυασμό με την χθεσινή απόφαση για την αποδοχή τους από την ΕΚΤ ως εγγύηση στις πράξεις κύριας αναχρηματοδότησης, βελτιώνουν το προφίλ τους και ενισχύουν την εμπορευσιμότητα τους.

Θετικά επέδρασαν και στην αγορά ομολόγων τα μέτρα που ανακοίνωσε χθες, Τετάρτη, η Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα (ΕΚΤ) προκειμένου να ενισχύσει τη ρευστότητα του εγχώριου τραπεζικού συστήματος.

Η ένταξη των ελληνικών ομολόγων στο πρόγραμμα αγορών PEPP (Pandemic Emergency Purchase Programme) σε συνδυασμό με την χθεσινή απόφαση για την αποδοχή τους από την ΕΚΤ ως εγγύηση στις πράξεις κύριας αναχρηματοδότησης, βελτιώνουν το προφίλ τους και ενισχύουν την εμπορευσιμότητα τους.

Υποχωρούν οι αποδόσεις

Έτσι στην εγχώρια αγορά η απόδοση του 10ετούς ομολόγου υποχώρησε σήμερα στο 1,75% από 1,78% που κυμαίνονταν χθες, του 5ετούς στο 1,28% από 1,32% και του 15ετούς στο 1,83% από 1,86%

Στο Ηλεκτρονικό Σύστημα Συναλλαγών της Τραπέζης της Ελλάδος (ΗΔΑΤ) καταγράφηκαν συναλλαγές 11 εκατ. ευρώ τα οποία στο σύνολό τους αφορούσαν σε εντολές πώλησης.

Η απόδοση του 10ετούς ομολόγου αναφοράς διαμορφώθηκε στο 1,78% από 1,91% χθες έναντι -032% του αντίστοιχου γερμανικού τίτλου με αποτέλεσμα το περιθώριο να διαμορφωθεί στο 2,18% από 2,25%.

Στην αγορά συναλλάγματος σταθεροποιητικές τάσεις εμφανίζει η ισοτιμία ευρώ/δολαρίου καθώς το απόγευμα το ευρώ διαπραγματεύονταν στα 1,0868 δολ. από τα 1,0879 δολ. που άνοιξε η αγορά.

Η αδυναμία του Eurogroup να καταλήξει σε συμβιβαστική λύση για το πακέτο των οικονομικών μέτρων που θα εφαρμοστούν για την αντιμετώπιση των συνεπειών στην οικονομία από την κρίση του κοροναϊού, επηρέασε αρνητικά το ευρωπαϊκό νόμισμα.

Η ενδεικτική τιμή για την ισοτιμία ευρώ-δολαρίου που ανακοίνωσε η Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα διαμορφώθηκε στα 1,0871 δολ.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Ακολουθήστε το in.grστο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο in.gr