Κατά δύο εβδομάδες θα καθυστερήσει η ανακοίνωση των φετινών βραβείων Πούλιτζερ λόγω της κρίσης του κοροναϊού

Η ανακοίνωση των φετινών δημοσιογραφικών βραβείων Πούλιτζερ θα καθυστερήσει κατά δύο εβδομάδες, καθώς οι δημοσιογράφοι που συμμετέχουν στο συμβούλιο για την απονομή τους, καλύπτουν την πανδημία του κοροναοϊού, σύμφωνα με εκπρόσωπο.

Τα βραβεία για τις κατηγορίες της δημοσιογραφίας, του θεάτρου, της μυθοπλασίας και της μουσικής θα απονεμηθούν την 4η Μαΐου αντί της 20ης Απριλίου, σύμφωνα με την Ντέινα Κέινεντι διευθύντρια της εφημερίδας «The New York Times» και διαχειρίστρια των βραβείων αυτών, που έχουν το μεγαλύτερο κύρος στην αμερικανική δημοσιογραφία, αναφέρει το ΑΠΕ – ΜΠΕ.

Το αμερικανικό Βραβείο Πούλιτζερ απονέμεται κάθε χρόνο και θεωρείται ως η ύψιστη τιμή στην έντυπη δημοσιογραφία. Το βραβείο τιμά επίσης λογοτεχνικά επιτεύγματα και μουσικές συνθέσεις.

Τα πρώτα Βραβεία Πούλιτζερ απονεμήθηκαν στις 4 Ιουνίου του 1917, και πλέον ανακοινώνονται κάθε χρόνο, τον μήνα Απρίλιο.

Οι αποδέκτες του βραβείου επιλέγονται από μια ανεξάρτητη επιτροπή που επίσημα διοικείται από τη Μεταπτυχιακή Σχολή Δημοσιογραφίας του Πανεπιστημίου Κολούμπια στις Ηνωμένες Πολιτείες.

Το βραβείο θεσπίστηκε σύμφωνα με τη διαθήκη του Τζόζεφ Πούλιτζερ, ενός Ουγγρο-αμερικανού δημοσιογράφου και εκδότη εφημερίδας των τελών του 19ου αιώνα, που άφησε σπουδαίο κληροδότημα στη παραπάνω σχολή.

Ακολουθήστε το in.grστο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο in.gr