Παρασκευή 29 Μαρτίου 2024
weather-icon 21o
Hic et nunc, εκλογές

Hic et nunc, εκλογές

Η δημοκρατία είναι σαν το ποδήλατο, πρέπει να γίνονται κάθε τρεις και λίγο εκλογές για να μην καταρρεύσει.

Και γιατί να περιμένουμε ως τον Σεπτέμβρη και να μην προκηρυχθούν τώρα αμέσως εκλογές; Και στη Γαλλία έγιναν εκλογές -δημοτικές- στη διάρκεια της κρίσης, γιατί να μην κάνουμε και εμείς, να σπάσει η μονοτονία της απομόνωσής μας; Λέγεται πως κόστισε στη Γαλλία μερικές χιλιάδες θύματα παραπάνω η ενδοτικότητα του Εμμανουέλ Μακρόν στην απαίτηση «εδώ και τώρα εκλογές» ισχυρών δημάρχων που είχαν σίγουρη την επανεκλογή τους και ήθελαν να την κατοχυρώσουν, διότι αόρατον μεν το μέλλον για όλους μας, για τους πολιτικούς όμως εκθετικά αόρατο, σαν την εξάπλωση του κορωνοϊού. Άλλωστε, μήνες  μας χωρίζουν από τη διακοσοετηρίδα και τα εκλογικά θύματα θα βοηθήσουν να εμπεδώσουμε ως τότε πως το δίδαγμα του Αγώνα είναι «χωρίς θυσίες, τίποτα δεν κατακτάται».

Τι μετράνε λίγοι παραπάνω νεκροί ή άνεργοι  μπρος στην ευτυχία, ας πούμε, να έχουμε πάλι τον κ. Πολάκη υπουργό; Θα τον κατατροπώσει τον ιό: θα του τηλεφωνήσει, θα καταγράψει τη  συνομιλία, και μετά θα του πει «ή φεύγεις ή τα βγάζω  όλα στη φόρα» – κάπως έτσι  έσωσε τη χώρα το 2015 ο κ. Ανήλικος· χωρίς ασύμμετρο οπλισμό, δεν κερδίζονται πόλεμοι πλέον. Άλλωστε, κλείνουν σήμερα εννέα μήνες από  τις εκλογές της 7ης Ιουλίου 2019 και είναι απαράδεκτο ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης να μην έχει ακόμα ζητήσει τη διεξαγωγή εκλογών καίτοι είναι ολοφάνερο ότι η κυβέρνηση καταστρέφει τη χώρα.

Ο  έγκλεισμός δεν αποτελεί πρόβλημα – ξεφτέρια έχουμε γίνει όλοι με τις δικτυακές τεχνολογίες, θα απολαύσουμε μέσω Twitter, facebook, WhatsApp, Skype, Viber, Twitch, Reddit, Instagram τον προεκλογικό αγώνα. Τον πόνο από τη διασπορά του ιού θα καταπραΰνει η διασπορά υποσχέσεων. Οι οποίες βεβαίως θα είναι αληθείς, αφού υπάρχουν πλέον ειδικοί αλγόριθμοι που μας προστατεύουν από κάθε τι ψευδές ή πλαστό – αλλά όχι και από τις ψευδαισθήσεις των πολιτικών μας, ακόμα.

Επιπλέον, αν γίνουν τώρα αμέσως οι εκλογές, τα κόμματα θα πάρουν και θα ξοδέψουν την επί τούτου ειδική  κρατική χορηγία, θα κινηθεί η οικονομία, η μαρμαρωμένη από το κορωνοϊό βασίλισσα. Θα κινηθεί και χρήμα από  τους offshore λογαριασμούς πλουσίων υποστηρικτών προς aboriginal πολιτευτές «για τις ανάγκες του προεκλογικού αγώνα» – θα έχουμε αναγκαία και επιθυμητή αναδιανομή πλούτου.

Είναι ολοφάνερο: έχουν δίκιο όσοι, στην κυβέρνηση και στην αντιπολίτευση, θέλουν εκλογές το συντομότερο δυνατόν· η δημοκρατία είναι σαν το ποδήλατο, πρέπει να γίνονται κάθε τρεις και λίγο εκλογές για να μην καταρρεύσει.

Sports in

O Τζόλης των 17 γκολ και η… αδικία του Πογέτ (vids)

Ο Γκουστάβο Πογέτ δεν έκανε σωστή διαχείριση στο ματς με τη Γεωργία και αυτό φαίνεται από τον Χρήστο Τζόλη, που είναι ο πιο φορμαρισμένος Έλληνας παίκτης αυτή τη στιγμή και ήταν εκτός αποστολής.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

Παρασκευή 29 Μαρτίου 2024