Πέμπτη 25 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
Αγωνία για τον Μπόρις Τζόνσον: Παραμένει στην εντατική - Μυστικοπάθεια από την κυβέρνηση

Αγωνία για τον Μπόρις Τζόνσον: Παραμένει στην εντατική – Μυστικοπάθεια από την κυβέρνηση

Με τον πρωθυπουργό Μπόρις Τζόνσον για δεύτερη νύχτα στην εντατική, η Μεγάλη Βρετανία κρατά την ανάσα της. Η βρετανική κυβέρνηση διαβεβαιώνει ότι η κατάσταση είναι υπό έλεγχο, παρότι δημοσιεύματα ανέφεραν ότι ο Τζόνσον δίνει μάχη για τη ζωή του

Με τον πρωθυπουργό Μπόρις Τζόνσον για δεύτερη νύχτα στην εντατική, η Μεγάλη Βρετανία κρατά την ανάσα της. Η βρετανική κυβέρνηση διαβεβαιώνει ότι η κατάσταση είναι υπό έλεγχο, παρότι δημοσιεύματα ανέφεραν ότι ο Τζόνσον δίνει μάχη για τη ζωή του, έχοντας λάβει τουλάχιστον 4 λίτρα οξυγόνου.

Εκπρόσωπος της Ντάουνινγκ Στριτ, μιλώντας για την κατάσταση της υγείας του το βράδυ της Τρίτης, επεσήμανε πως είναι σταθερή και παραμένει στην εντατική όπου παρακολουθείται στενά. «Η κατάσταση του πρωθυπουργού είναι σταθερή και παραμένει στην εντατική για στενή παρακολούθηση. Έχει καλή διάθεση» δήλωσε χαρακτηριστικά σύμφωνα με το Reuters.

Επίσης, πηγή της βρετανικής κυβέρνησης, υπογράμμισε πως δεν θα υπάρξουν άλλα ιατρικά ανακοινωθέντα για την πορεία της υγείας του Τζόνσον κατά τη διάρκεια της ημέρας.

Μέχρι στιγμής, δεν έχει γίνει γνωστό αν ο Μπόρις Τζόνσον έχει οποιαδήποτε μορφής επικοινωνίας είτε με το συγγενικό του περιβάλλον είτε με κάποιο από τα μέλη του υπουργικού συμβουλίου, καθώς όλες οι πλευρές διατηρούν πολύ χαμηλούς τόνους και οι πληροφορίες που βγαίνουν είναι με το σταγονόμετρο.

Αισιόδοξος, εξαιρετικά φειδωλός πάντως, εμφανίστηκε ο υπουργός Εξωτερικών, Ντομινίκ Ράαμπ, ο οποίος έχει αναλάβει τα πρωθυπουργικά καθήκοντα.

Όπως είπε κατά τη διάρκεια ενημέρωσης των δημοσιογράφων, ο Μπόρις Τζόνσον έλαβε κανονική θεραπεία με οξυγόνο και αναπνέει χωρίς άλλη βοήθεια. Ο ίδιος υποστήριξε πως ο βρετανός πρωθυπουργός «λαμβάνει την καλύτερη φροντίδα από την εξαιρετική ιατρική ομάδα», ενώ η κατάστασή του κατά τη διάρκεια της νύχτας παρέμεινε σταθερή.

Ο Ράαμπ χαρακτήρισε την εισαγωγή του Τζόνσον στη ΜΕΘ ως «σοκ για όλους, καθώς δεν είναι απλώς πρωθυπουργός, ούτε μόνο προϊστάμενός μας, αλλά συνάδελφος και φίλος μας».

«Είμαι βέβαιος ότι θα το ξεπεράσει γιατί, εάν υπάρχει ένα πράγμα που ξέρω γι’ αυτόν τον πρωθυπουργό, είναι ότι πρόκειται για μαχητή και αυτός θα μας οδηγήσει ξανά έξω από αυτή την κρίση σε σύντομο χρονικό διάστημα» πρόσθεσε.

Έντονη μυστικοπάθεια

Ένα εξαιρετικό κρίσιμο ζήτημα πάντως που απασχολεί τον βρετανικό λαό είναι το γεγονός ο όλος χειρισμός της υπόθεσης από την πρώτη στιγμή γίνεται υπό έντονη μυστικοπάθεια, ενώ δεν λείπουν και οι στιγμές που τα μηνύματα για την υγεία του Μπόρις Τζόνσον είναι αντικρουόμενα.

Τόσο από την Ντάουνινγκ Στριτ όσο και από το στενό περιβάλλον του βρετανού πρωθυπουργού κανείς δεν εισέρχεται σε λεπτομέρειες για την κατάστασή του, παραπέμποντας στις ενημερώσεις των γιατρών. Οι Βρετανοί όμως είναι συνηθισμένοι να λαμβάνουν πολύ πιο άμεση και αναλυτική ενημέρωση, ιδίως σε κρίσιμες καταστάσεις όπως αυτή.

Την ίδια στιγμή, ενώ αρχικά δόθηκε η αίσθηση ότι ο Τζόνσον έχει ήπια συμπτώματα κοροναϊού και αργά ή γρήγορα θα επέστρεφε στα καθήκοντά του, αυτό όχι μόνο δεν συνέβη αλλά αντιθέτως έκανε εισαγωγή στο νοσοκομείο και μετά στην Μονάδα Εντατικής Θεραπείας. Δημιουργείται έτσι η εντύπωση -χωρίς απαραίτητα να ισχύει- ότι η κυβέρνηση προσπαθεί να κρατήσει κάτι κρυφό.

«Αναβάθμιση» για τον ΥΠΕΞ

Στο μεταξύ, οι παραπάνω εξελίξεις έχουν πυροδοτήσει και πολιτικές διεργασίες, με τον υπουργό Εξωτερικών, Ντομινίκ Ράαμπ, να αναλαμβάνει τα πρωθυπουργικά καθήκοντα, όπου «αυτό κρίνεται απαραίτητο».

«Η δουλειά της κυβέρνησης θα συνεχιστεί» δήλωσε ο ίδιος, διαβεβαιώνοντας ότι ο βρετανός πρωθυπουργός βρίσκεται σε «ασφαλή χέρια». «Η κυβέρνηση είναι βέβαιη ότι το σχέδιο του πρωθυπουργού μπορεί να αντιμετωπίσει τον κοροναϊό» συνέχισε ο Ράαμπ.

Ερωτηθείς αν υπάρξει διαφωνία στο υπουργικό συμβούλιο, ποιος θα λάβει την απόφαση, ο Ράαμπ απάντησε πως οι αποφάσεις λαμβάνονται συλλογικά στο υπουργικό συμβούλιο, όπως ίσχυε δηλαδή και πριν από την εισαγωγή του Τζόνσον στο νοσοκομείο. Υποστήριξε δε, πως όλοι έχουν «σαφή κατεύθυνση» από τον πρωθυπουργό.

Sports in

Μπαρτσελόνα – Ολυμπιακός 75-77: ΘΡΥΛΑΡΑ στη Βαρκελώνη – Μυθική εμφάνιση και break για το 1-0!

Μυθικό παιχνίδι για τον Ολυμπιακό, που «έσπασε» την έδρα της Μπαρτσελόνα και έκανε το 1-0 στη σειρά των playoffs της Euroleague.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Πέμπτη 25 Απριλίου 2024