Τετάρτη 01 Μαϊου 2024
weather-icon 21o
Αλίκη Κατσαβού : Το μνημόσυνο του Κώστα Βουτσά και το πένθος

Αλίκη Κατσαβού : Το μνημόσυνο του Κώστα Βουτσά και το πένθος

«Το μνημόσυνο τελέστηκε από τον ιερέα κανονικά στον ναό, απλά εμείς δεν ήμασταν εκεί» εξομολογήθηκε η Αλίκη Κατσαβού μιλώντας για το μνημόσυνο του Κώστα Βουτσά

Σαράντα ημέρες έχουν περάσει από τότε που ο που ο αγαπημένος ηθοποιός Κώστας Βουτσάς, έφυγε από τη ζωή βυθίζοντας φίλους, οικογένεια αλλά και ολόκληρο το πανελλήνιο σε πένθος.

Η σύζυγός του αείμνηστου Κώστα Βουτσά, Αλίκη Κατσαβού προσπαθεί ακόμα να συνειδητοποιήσει και να συμφιλιωθεί με την ιδέα του θανάτου του.

Ο σύντροφος της ζωής της ο αξέχαστος Κώστας Βουτσάς έφυγε περίπου 40 μέρες πριν και ο πόνος της απώλειάς του συνεχίζει να είναι μεγάλος.

Μιλώντας στην εκπομπή της Σταματίνας Τσιμτσιλή, η Αλίκη Κατσαβού μίλησε για αυτή τη δύσκολη περίοδο της ζωής της, ενώ αναφέρθηκε και στο μνημόσυνο του Κώστα Βουτσά το οποίο τελέστηκε ενώ η απαγόρευση κυκλοφορίας λόγω κοροναϊού, βρίσκεται σε ισχύ.

«Το πένθος είναι μια δύσκολη υπόθεση. 40 μέρες δεν είναι αρκετές για να συνειδητοποιήσει κανείς την απώλεια του αγαπημένου, παρ’ όλα αυτά, εγώ αντλώ δύναμη από τον Φοίβο και στέκομαι σε μια εύθραυστη ισορροπία. Βρίσκω καταφύγιο στην τέχνη, παίρνω δύναμη από το παιδί μου και προχωράω.

Παράλληλα, αυτό που όλος ο πλανήτης ζει -με τον εγκλεισμό στα σπίτια μας για την προστασία μας από τον κοροναϊό -προσθέτει ένα ακόμη πρόβλημα.

Με την έννοια ότι ένα μικρό παιδί χρειάζεται δράσεις, χρειάζεται να βγει έξω, πολύ περισσότερο σε μια περίοδο που κι εκείνο βιώνει ένα πένθος.

Όμως, ο Φοίβος δείχνει έναν αξιοθαύμαστο χαρακτήρα κι εγώ είμαι πολύ αποφασισμένη ώστε να παραμείνουμε υγιείς. Τα κουράγια βρίσκονται καθώς ζητιούνται ξέρετε. Κι εγώ τα βρίσκω τα κουράγια μέσα μου, ενώ έχω βρει καταφύγιο στην Τέχνη» είπε η Αλίκη Κατσαβού.

«Το μνημόσυνο τελέστηκε από τον ιερέα κανονικά στον ναό, απλά εμείς δεν ήμασταν εκεί. Την ίδια ώρα, ταυτόχρονα, όλοι μας και οι φίλοι και οι δικοί του άνθρωποι προσευχηθήκαμε και ανάψαμε ένα κερί από τον χώρο που βρισκόμασταν» είπε η Αλίκη Κατσαβού αναφερόμενη στο μνημόσυνο που έγινε για τον Κώστα Βουτσά.

Η ίδια σημείωσε επίσης χαρακτηριστικά μιλώντας για τον αείμνηστο Κώστα Βουτσά:

«Βασικά, εγώ νιώθω ότι δεν θα φύγει ποτέ από κοντά μας η ιδέα, η παρουσία του, η αύρα του. Η μνήμη του δεν θα ξεχαστεί. Τον έχουμε στο μυαλό και την καρδιά μας κι εγώ κι ο Φοίβος και όλα τα κορίτσια, όλοι. Ήταν μια προσωπικότητα σπουδαία κι ένας άνθρωπος που μας χάραξε».

Η Αλίκη Κατσαβού, ωστόσο, δεν παρέλειψε να αναφερθεί στην συμπαράσταση που της προσφέρει ο κόσμος και τη στήριξη που απλόχερα της δίνει:

«Μου λένε ενθαρρυντικά λόγια, λόγια συμπαράστασης. Ξέρετε όλο αυτό το διάστημα, τόσο πριν όσο και μετά τον θάνατο του Κώστα, η επαφή με τον κόσμο ήταν καταλύτης για εμένα. Και με αυτήν την μορφή, το να είναι κάποιος δημόσιο πρόσωπο είναι ευχάριστο.

Η αγάπη από τόσο πολύ κόσμο δίνει κουράγιο. Τώρα, λοιπόν, που ο Κώστας πέθανε βρήκα συμπαράσταση σε πάρα πολλούς ανθρώπους που δεν τους γνωρίζω προσωπικά, αλλά μου έγραψαν μέσα από την καρδιά τους λόγια παρηγοριάς. Είναι σαν να αποκτώ φίλους και αδέρφια».

Δείτε στο παρακάτω βίντεο όσα δήλωσε η Αλίκη Κατσαβού

Sports in

Μπροστά του μόνο τελικοί

Ο Ολυμπιακός έφυγε από τον Καρβαλιάλ, πήγε στον Μεντιλίμπαρ και τα αποτελέσματα δείχνουν απολύτως ορατά.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Τετάρτη 01 Μαϊου 2024