Πέμπτη 28 Μαρτίου 2024
weather-icon 21o
Κλιμάκιο του ΕΟΔΥ στη δομή στη Μαλακάσα - Ιχνηλάτηση επαφών του 52χρονου

Κλιμάκιο του ΕΟΔΥ στη δομή στη Μαλακάσα – Ιχνηλάτηση επαφών του 52χρονου

Κλιμάκιο του ΕΟΔΥ μετέβη στο Κέντρο Φιλοξενίας Προσφύγων και Μεταναστών Μαλακάσας για την ιχνηλάτηση των επαφών του επιβεβαιωμένου κρούσματος COVID-19 που βρέθηκε στη συγκεκριμένη δομή

Κλιμάκιο του ΕΟΔΥ μετέβη στο Κέντρο Φιλοξενίας Προσφύγων και Μεταναστών Μαλακάσας για την ιχνηλάτηση των επαφών του επιβεβαιωμένου κρούσματος COVID-19 που βρέθηκε στη συγκεκριμένη δομή.

Ελέγχθηκαν συνολικά 100 άτομα και τα αποτελέσματα αναμένονται τις επόμενες ημέρες. Οι στενές επαφές του επιβεβαιωμένου κρούσματος αφού εξετάσθηκαν ετέθησαν σε υγειονομική απομόνωση.

Επίσης ελέγχθηκαν όλοι οι υπάλληλοι του προγράμματος PHILOS του ΕΟΔΥ, του Διεθνούς Οργανισμού Μετανάστευσης, της Υπηρεσίας Πρώτης Υποδοχής , καθώς και του Ελληνικού Στρατού. Εδόθησαν οδηγίες στο προσωπικό και στους φιλοξενούμενους και έγινε διανομή υγειονομικού υλικού.

Σε καραντίνα η δομή

Μετά τον εντοπισμό κρούσματος κοροναϊού σε 53χρονο αφγανό πρόσφυγα η δομή της Μαλακάσας τέθηκε σε 14ημερη καραντίνα, όπως έγινε και στη Ριτσώνα.

Σύμφωνα, δε, με όσα ανακοίνωσε το υπουργείο Μετανάστευσης και Ασύλου ο 53χρονος έχει υποκείμενο νόσημα.

Μηταράκης: Μεγάλη η δυσκολία να απομονώσεις μέσα στη δομή την επικοινωνία

Μιλώντας το πρωί της Κυριακής στο MEGA ο υπουργός Μετανάστευσης και Ασύλου, Νότης Μηταράκης, υπογράμμισε πως «υπάρχει από το πρωί αστυνομία έξω από τη δομή, ενώ σε λίγο θα καταφθάσει και ιατρικό προσωπικό από τον ΕΟΔΥ για να γίνει ιχνιλάτηση των επαφών του κρούσματος».

«Θα εφαρμόσουμε ότι και στην Ριτσώνα, για 14 μέρες η δομή θα παραμείνει κλειστή» είπε αναφερόμενος στα επόμενα βήματα.

«Κοινό χαρακτηριστικό και των δύο δομών είναι ότι βρίσκονται κοντά στην Αθήνα. Δεν είναι απομονωμένες δομές» εξήγησε.

«Ενώ υπάρχει δυσκολία στην τήρηση των μέτρων περιορισμού της κυκλοφορίας. Η δυσκολία είναι μεγαλύτερη στο να απομονώσεις μέσα σε μια δομή την επικοινωνία, υπάρχει μεγαλύτερη κίνηση μέσα στον χώρο» κατέληξε.

Δήμαρχος Ωρωπού: Δεν υπάρχει κίνδυνος διάδοσης

Από την πλευρά του ο δήμαρχος Ωρωπού, Γιώργος Γιασεμάκης, μιλώντας στο MEGA αναφέρθηκε στις κινήσεις που αναλαμβάνουν οι αρχές, ενώ τόνισε πως δεν υπάρχει κίνδυνος διάδοσης.

Όπως δήλωσε ο κ. Γιασεμάκης από τις πρώτες πρωινές ώρες τις Κυριακής (5/4) η δομή όπου κι εντοπίστηκε το θετικό στον κοροναϊό κρούσμα -ένας 53χρονος Αφγανός πρόσφυγας- έχει σφραγιστεί, ενώ αστυνομικές δυνάμεις οι οποίες φρουρούν όλη την περίμετρο, επιτηρούν την καραντίνα, χωρίς να εντάσεις.

Ο ίδιος δήλωσε πως η οικογένεια του 53χρονου έχει απομονωθεί σε κοντέινερ και βρίσκεται ήδη σε καραντίνα, ενώ στη δομή αναμένεται και κλιμάκιο του ΕΟΔΥ το οποίο και θα πραγματοποιήσει τους υπόλοιπους απαραίτητους ελέγχους.

Sports in

O Τζόλης των 17 γκολ και η… αδικία του Πογέτ (vids)

Ο Γκουστάβο Πογέτ δεν έκανε σωστή διαχείριση στο ματς με τη Γεωργία και αυτό φαίνεται από τον Χρήστο Τζόλη, που είναι ο πιο φορμαρισμένος Έλληνας παίκτης αυτή τη στιγμή και ήταν εκτός αποστολής.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

Πέμπτη 28 Μαρτίου 2024