Τετάρτη 01 Μαϊου 2024
weather-icon 21o
Τα έζησε όλα και βγήκε νικητής - Από την ισπανική γρίπη στον κοροναϊό

Τα έζησε όλα και βγήκε νικητής – Από την ισπανική γρίπη στον κοροναϊό

Ο Bill Lapschies, ο οποίος γεννήθηκε στο Salem της Ισπανίας το 1916, παρουσίασε για πρώτη φορά τα συμπτώματα που σχετίζονται με τον κοροναϊό στις 5 Μαρτίου. Αμέσως τέθηκε σε καραντίνα στον οίκο ευγηρίας, όπου διαμένει τα τελευταία χρόνια. 

Ένας άνδρας 104 ετών, ο οποίος γεννήθηκε κατά την πανδημία της ισπανικής γρίπης, θεωρείται πλέον ότι είναι ο γηραιότερος επιζών του κοροναϊού στον πλανήτη.

Ο Bill Lapschies, ο οποίος γεννήθηκε στο Salem της Ισπανίας το 1916, παρουσίασε για πρώτη φορά τα συμπτώματα που σχετίζονται με τον θανατηφόρο ιό στις 5 Μαρτίου. Αμέσως τέθηκε σε καραντίνα στον οίκο ευγηρίας, όπου διαμένει τα τελευταία χρόνια.

Σύμφωνα με τη DailyMail, ο Lapschies ξεπέρασε τον ιό σχετικά ήπια, καθώς ποτέ δεν εμφάνισε σοβαρά προβλήματα στην αναπνοή.

Πηγή: DailyMail

«Θα μπορούσε εύκολα να εξελιχθεί διαφορετικά» δήλωσε ο γιατρός του, σημειώνοντας πως «δεν μπορούν να γίνουν πολλές υποθέσεις για το τι μπορεί να είχε συμβεί».

«Σκέφτηκα ότι θα έχουμε ένα ποσοστό θνησιμότητας που θα αγγίζει το 30% εδώ στον οίκο οίκο ευγηρίας, καθώς οι περισσότεροι ηλικιωμένοι αντιμετωπίζουν άλλα προβλήματα με την υγεία τους» πρόσθεσε.

Γιόρτασε τα 104α γενέθλιά του

Την 1η Απριλίου, ο Lapschies γιόρτασε τα 104α γενέθλιά του με την οικογένειά του, 25 ημέρες αφότου εμφάνισε τα πρώτα του συμπτώματα Covid-19 και 19 ημέρες από τότε που ανέβασε υψηλό πυρετό.

Για να γιορτάσουν τη μεγάλη του νίκη -αυτή τη φορά κατά του κοροναϊού- οι συγγενείς του μετέφεραν μπαλόνια και κέικ εκεί όπου διαμένει ο Lapschies. Φυσικά, ο καθένας τηρώντας ευλαβικά απόσταση περίπου έξι μέτρων μεταξύ τους στο πλαίσιο των αυστηρών μέτρων κοινωνικής αποστασιοποίησης.

Πηγή: DailyMail

Sports in

Άιρτον Σένα: Τριάντα χρόνια χωρίς τον θρύλο

Έχουν περάσει τρεις δεκαετίες από τότε που ο «θεός» των γκραν πρι μετακόμισε σε άλλες πίστες, αφού φρόντισε να φτιάξει τις επίγειες...

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Τετάρτη 01 Μαϊου 2024