Τετάρτη 24 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
Βρετανία : Η British Airways θέτει σε διαθεσιμότητα 36.000 εργαζόμενους

Βρετανία : Η British Airways θέτει σε διαθεσιμότητα 36.000 εργαζόμενους

Σύμφωνα με τη συμφωνία, μέχρι το 80% των υπαλλήλων της ΒΑ θα τεθεί σε διαθεσιμότητα, αλλά κανείς δε θα απολυθεί

Η British Airways αναμένεται να ανακοινώσει ότι θα αναστείλει την εργασία σε 36.000 υπαλλήλους, από προσωπικό πληρώματος, έως το προσωπικό εδάφους, μηχανικούς και κεντρικούς υπαλλήλους, εξαιτίας της πανδημίας του κοροναϊού.

Η αεροπορική εταιρεία, η οποία έπαψε τις πτήσεις από τα αεροπλάνα της στο αεροδρόμιο του Gatwick νωρίτερα αυτή την εβδομάδα, διαπραγματεύεται με την ένωση Unite για περισσότερο από μία εβδομάδα.

Οι δύο πλευρές έχουν καταλήξει σε ευρεία συμφωνία, αλλά πρέπει ακόμα να σφυρηλατήσουν κάποιες λεπτομέρειες, ανέφερε το BBC. Ένας εκπρόσωπος της BA δήλωσε: «Οι συνομιλίες συνεχίζονται».

Τι περιλαμβάνει η συμφωνία

Βάσει της συμφωνίας, μέχρι το 80% των υπαλλήλων της ΒΑ θα τεθεί σε διαθεσιμότητα, αλλά κανείς δε θα απολυθεί. Στο Gatwick και στο αεροδρόμιο του Λονδίνου City, όλο το προσωπικό της ΒΑ δε θα δουλέψει αφού η αεροπορική εταιρεία σταμάτησε να πετάει από και προς τα δύο αεροδρόμια έως ότου τελειώσει η πανδημία.

Εξακολουθεί να εκτελεί δρομολόγια στο Heathrow. Εκείνοι που πλήττονται θα λάβουν μέρος των μισθών τους μέσω του συστήματος διατήρησης θέσεων εργασίας της κυβέρνησης. Καλύπτει το 80% του μισθού με ανώτατο όριο τα £ 2,500 το μήνα.

Η αεροναυπηγική βιομηχανία έχει πληγεί σοβαρά από τους περιορισμούς που επιβλήθηκαν λόγω της κρίσης του κοροναϊού. Χιλιάδες μέλη προσωπικού αερομεταφορέων έχουν προσωρινά απολυθεί ή λαμβάνουν άδεια άνευ αποδοχών.

Η μητρική εταιρεία της BA, η International Airlines Group (IAG), βρίσκεται σε καλύτερη οικονομική θέση από ό,τι άλλοι μεταφορείς.

Έχει παρατείνει ένα πιστωτικό αποθεματικό ύψους 1,1 δισεκατομμυρίων λιρών στερλινών κατά ένα χρόνο έως τον Ιούνιο του 2021. Αυτό σημαίνει ότι έχει πρόσβαση σε € 9,3δις (£ 8,2δις) σε μετρητά, ισοδύναμα μετρητών και δάνεια.

Πηγή: theguardian.com

Sports in

Στρέφεται στη Δικαιοσύνη η Μπαρτσελόνα για το γκολ-φάντασμα κόντρα στη Ρεάλ (vid)

Αποφασισμένη να το φτάσει στα άκρα η Μπαρτσελόνα για το γκολ του Λαμίν Γιαμάλ που δεν μέτρησε ποτέ αν και είναι φανερό πως η μπάλα πέρασε την γραμμή.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Τετάρτη 24 Απριλίου 2024