Παρασκευή 19 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
Κοροναϊός : Πρώτος θάνατος γιατρού στην Τουρκία -Επέβλεπε τον «ασθενή ένα» στη χώρα

Κοροναϊός : Πρώτος θάνατος γιατρού στην Τουρκία -Επέβλεπε τον «ασθενή ένα» στη χώρα

Ο καθηγητής Ταστσίογλου προσβλήθηκε από τον ιό ενώ ήταν θεράπων ιατρός του «ασθενούς ένα», του πρώτου ανθρώπου που επιβεβαιώθηκε ότι μολύνθηκε στην Τουρκία.

Ο Τζεμίλ Ταστσίογλου, 67 ετών, καθηγητής Παθολογίας στο πανεπιστήμιο Çapa της Κωνσταντινούπολης, έγινε ο πρώτος γιατρός που έπεσε θύμα της πανδημίας του κοροναϊού στην Τουρκία.

Ο Τουρκικός Ιατρικός Σύλλογος (TTB) εξέδωσε ανακοίνωση για τον θάνατο του Ταστσίογλου, στην οποία τονίζει ότι «οι γιατροί που προσφέρουν υπηρεσίες υγείας για την αντιμετώπιση της επιδημίας της ασθένειας COVID-19 δυστυχώς υπέστησαν την πρώτη τους απώλεια».

Παράλληλα, καλεί να μη μειωθούν «τα μέτρα προστασίας του ιατρικού προσωπικού» και προσθέτει «υποβάλλουμε τα συλλυπητήριά μας στην οικογένεια του αξιότιμου καθηγητή μας».

Σε αναρτήσεις του σε ιστότοπους κοινωνικής δικτύωσης, ο ΤΤΒ ανέφερε ότι ο καθηγητής Ταστσίογλου προσβλήθηκε από τον ιό ενώ ήταν θεράπων ιατρός του «ασθενούς ένα», του πρώτου ανθρώπου που επιβεβαιώθηκε ότι μολύνθηκε στην Τουρκία.

Ο Τουρκικός Ιατρικός Σύλλογος παραίνεσε όλα τα μέλη του ιατρικού προσωπικού να τηρήσουν ενός λεπτού σιγή στις 12:00 σε ένδειξη σεβασμού προς τον αποθανόντα συνάδελφό τους.

Ραγδαία επιδείνωση

Ο καθηγητής Ταστσίογλου τέθηκε σε καραντίνα την 16η Μαρτίου, όταν παρουσίασε συμπτώματα του ιού.

Ο γιός του ανέφερε μέσω ιστότοπων κοινωνικής δικτύωσης ότι ο πατέρας του είχε βρεθεί θετικός σε διαγνωστικό τεστ για κοροναϊό, αλλά διαβεβαίωνε ότι η κατάσταση υγείας του δεν ήταν σοβαρή.
Η κατάστασή του καθηγητή όμως επιδεινώθηκε ραγδαία και κατέληξε.

Στους 277 οι νεκροί

Κατά τη διάρκεια της χθεσινής ενημέρωσης για την πορεία της επιδημίας του κοροναϊού στην Τουρκία, ο υπουργός Υγείας Φαχρετίν Κοτζά ανακοίνωσε ότι συνολικά 601 εργαζόμενοι στον τομέα της υγείας έχουν μολυνθεί.

Ανακοίνωσε ακόμη νέα αύξηση των θανάτων εξαιτίας της πανδημίας κατά 63, με το σύνολο των θυμάτων να ανέρχεται πλέον σε 277 στην Τουρκία.

Ο αριθμός των επιβεβαιωμένων κρουσμάτων μόλυνσης από τον κοροναϊό αυξήθηκε κατά 2.148, ανεβάζοντας το σύνολο σε 15.679 από την έναρξη της κρίσης στην Τουρκία, την 11 Μαρτίου.

Sports in

Γιατί δεν παίζουν στην Αγγλία ο Μασούρας και ο Ντόη

Ο Ολυμπιακός θα κοντραριστεί με την Άστον Βίλα στις 2 Μαϊου χωρίς τους δύο ποδοσφαιριστές του.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Παρασκευή 19 Απριλίου 2024