Παρασκευή 26 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
Κοροναϊός - συμπληρωματικός προϋπολογισμός : Πιθανή παρέμβαση Μητσοτάκη αύριο στη βουλή

Κοροναϊός – συμπληρωματικός προϋπολογισμός : Πιθανή παρέμβαση Μητσοτάκη αύριο στη βουλή

Με φόντο την κατάθεση του συμπληρωματικού προϋπολογισμού στη βουλή είναι πολύ πιθανή μια παρέμβαση του Κυριάκου Μητσοτάκη από το βήμα της ολομέλειας του κοινοβουλίου

Με φόντο την κατάθεση του συμπληρωματικού προϋπολογισμού στη βουλή είναι πολύ πιθανή μια παρέμβαση του Κυριάκου Μητσοτάκη από το βήμα της ολομέλειας του κοινοβουλίου.

Οι επιπτώσεις της πανδημίας

Μάλιστα αύριο θα συζητηθεί και η κύρωση της Πράξης Νομοθετικού Περιεχομένου με τα μέτρα για τον κοροναϊο.

Σε ότι αφορά το συμπληρωματικό προϋπολογισμό με τον οποίο αυξάνονται οι πιστώσεις του ειδικού λογαριασμού του υπουργείου Οικονομικών που έχει δημιουργηθεί για την υλοποίηση μέτρων προστασίας της δημόσιας υγείας από τον κοροναϊό, ο κ. Μητσοτάκης αναμένεται να αναφερθεί στα νέα μέτρα που θα επιβληθούν από την κυβέρνηση, ενώ ειδική αναφορά θα κάνει στις οικονομικές επιπτώσεις της πανδημίας και τον τρόπο που η κυβέρνηση αντιμετωπίζει μέχρι τώρα την κατάσταση.

Το μήνυμα για πιο αυστηρά μέτρα

Πάντως ο πρωθυπουργός κατά την τηλεδιάσκεψη που είχε σήμερα στο μέγαρο Μαξίμου τόνισε ότι ο Απρίλιος θα είναι ένας κρίσιμος μήνας και άφησε ανοιχτό το ενδεχόμενο νέων πιο αυστηρών περιοριστικών μέτρων στην κίνηση των πολιτών.

«Παρά το γεγονός ότι μέχρι στιγμής τα πηγαίνουμε καλύτερα από άλλες χώρες, θα ήταν ανεπίτρεπτο αυτή τη στιγμή να κλωτσήσουμε και να χύσουμε την καρδάρα με το γάλα. Αυτό σημαίνει ότι οι περιορισμοί που έχουμε ήδη υλοποιήσει θα πρέπει να εφαρμόζονται με ευλάβεια. Και οι πολύ λίγοι -γιατί είναι πολύ λίγοι τελικά- αυτοί οι οποίοι συνειδητά αποκλίνουν από αυτούς τους περιορισμούς, θα πρέπει να συνετιστούν ώστε να αντιληφθούν ότι με αυτό τον τρόπο θέτουν σε κίνδυνο όχι μόνο τη δική τους υγεία αλλά και την υγεία των ανθρώπων που αγαπούν περισσότερο, και τελικά την υγεία του ευρύτερου κοινωνικού συνόλου» είπε χαρακτηριστικά ο κ. Μητσοτάκης

Υπενθυμίζεται ότι ο κ. Μητσοτάκης στην τηλεδιάσκεψη που έγινε για το «Βοήθεια στο Σπίτι» έδωσε ιδιαίτερη έμφαση στην ανάγκη να περάσει στην κοινωνία το μήνυμα «Μένουμε σπίτι» και τόνισε ότι «αν κρίνουμε, όποτε κρίνουμε, ότι πρέπει να παρέμβουμε και να αυστηροποιήσουμε κι άλλο το πλαίσιο θα το κάνουμε».

Σημειώνεται ότι το βράδυ στις 21:00 ο κ. Μητσοτάκης θα δώσει συνέντευξη στο τηλεοπτικό δίκτυο CNN.

Sports in

Ολυμπιακός: Σίνα, Μουζακίτης και Χαράλαμπος Κωστούλας στην καλύτερη 11άδα του Youth League

Τρεις παίκτες του Ολυμπιακού συμπεριλήφθηκαν από την ιστοσελίδα Football talent Scout στην καλύτερη 11άδα της διοργάνωσης.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Παρασκευή 26 Απριλίου 2024