Πέμπτη 28 Μαρτίου 2024
weather-icon 21o
RescEU : Αναλαμβάνει το κόστος για αγορά ιατρικού εξοπλισμού

RescEU : Αναλαμβάνει το κόστος για αγορά ιατρικού εξοπλισμού

Στην τηλεδιάσκεψη των Συντονιστών της Επιτροπής Περιβάλλοντος, Δημόσιας Υγείας και Ασφάλειας Τροφίμων με τον Επίτροπο Διαχείρισης Κρίσεων Janez Lenarčič σχετικά με τα μέτρα αντιμετώπισης του κοροναϊού  συμμετείχε ο Ευρωβουλευτής Νίκος Ανδρουλάκης

Στην τηλεδιάσκεψη των Συντονιστών της Επιτροπής Περιβάλλοντος, Δημόσιας Υγείας και Ασφάλειας Τροφίμων με τον Επίτροπο Διαχείρισης Κρίσεων Janez Lenarčič σχετικά με τα μέτρα αντιμετώπισης του κοροναϊού  συμμετείχε ο Ευρωβουλευτής Νίκος Ανδρουλάκης ως εισηγητής του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου για τον Ευρωπαϊκό Μηχανισμό Πολιτικής Προστασίας.

Ο Επίτροπος παρουσίασε στους επικεφαλής των πολιτικών ομάδων στην Επιτροπή, τα μέτρα που έχουν ληφθεί. Όπως σημείωσε πάνω από 10.000 Ευρωπαίοι πολίτες έχουν επιστρέψει από τρίτες χώρες χάρη στον Μηχανισμό Πολιτικής Προστασίας ο οποίος χρηματοδοτεί το 75% των εξόδων και πάνω από 200 πτήσεις αναμένεται να πραγματοποιηθούν τις επόμενες ημέρες.

Επιπλέον ο Επίτροπος ενημέρωσε τους Ευρωβουλευτές ότι 80 εκατομμύρια θα διατεθούν για την αγορά ιατρικού εξοπλισμού όπως αναπνευστήρες και ατομικός προστατευτικός εξοπλισμός σε ευρωπαϊκό επίπεδο.

Τα έξοδα αγοράς θα καλυφθούν 100% από την Ευρωπαϊκή Ένωση και θα χρησιμοποιηθούν ως στρατηγικό απόθεμα για τα κράτη – μέλη που τα έχουν άμεση ανάγκη, με τις πρώτες παραλαβές να αναμένονται την ερχόμενη εβδομάδα.

Ευχαρίστησε τέλος τον κ. Ανδρουλάκη για τις προσπάθειές του ως Εισηγητής του Κοινοβουλίου και την ψήφιση της Έκθεσης για τον Μηχανισμό στις αρχές Μαρτίου, η οποία προβλέπει κάποιες απαραίτητες τροποποιήσεις για την καλύτερη λειτουργία του μηχανισμού.

Ο κ. Ανδρουλάκης στην παρέμβασή του υπογράμμισε χαρακτηριστικά πως «ο Μηχανισμός είναι ένα εργαλείο αλληλεγγύης και θα πρέπει να το χρησιμοποιήσουμε σε περιόδους κρίσης όπως αυτές για το συμφέρον των Ευρωπαίων πολιτών». Δήλωσε τέλος έτοιμος, να συζητήσει με την Επιτροπή την περαιτέρω τροποποίηση της νομοθεσίας και την αύξηση του προϋπολογισμού σε περίπτωση που κριθεί απαραίτητο για την καλύτερη λειτουργία του μηχανισμού σε περιόδους κρίσεων.

Sports in

Διάλογος Αλαφούζου – Καρυπίδη: «Είναι αδιανόητο αυτό που συμβαίνει»

Έναν σύντομο διάλογο είχαν οι Γιάννης Αλαφούζος, Θεόδωρος Καρυπίδης λίγο πριν μπουν στα γραφεία της ΕΠΟ για τη σύσκεψη ενόψει του τελικού του Κυπέλλου Ελλάδος

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

Πέμπτη 28 Μαρτίου 2024