Σάββατο 20 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
Τoyota GR  Corolla: Το επόμενο σπορ κεφάλαιο

Τoyota GR Corolla: Το επόμενο σπορ κεφάλαιο

Επισημοποιήθηκε η άφιξη της hot εκδοχής της Corolla η οποία αναμένεται να κάνει την εμφάνισή της το 2022, χρησιμοποιώντας μια παραλλαγή του κινητήρα που εφοδιάζει και την πρόσφατη πανίσχυρη εκδοχή του Yaris με την υπογραφή της Gazoo Racing.

H ιαπωνική φίρμα κατοχύρωσε τα διακριτικά GR Corolla, ανοίγοντας το δρόμο για το λανσάρισμα μιας πανίσχυρης έκδοσης του μοντέλου η οποία θα τεθεί επικεφαλής της γκάμας.

Σύμφωνα με τις πρώτες πληροφορίες, η νέα σπορ εκδοχή της Corolla θα αξιοποιήσει τον τρικύλινδρο κινητήρα με τον οποίο εξοπλίζεται και το GR Yaris. Ο λόγος για την μονάδα με την κωδική ονομασία G16- GTS χωρητικότητας 1,6 λίτρων, o ο οποίος αποτελεί έναν από τους ισχυρότερους τρικύλινδρους κινητήρες στον κόσμο με δεδομένο ότι η διαθέσιμη εκδοχή του φτάνει έως και τους 272 ίππους.

Το ερώτημα που παραμένει αναπάντητο είναι κατά πόσο η Toyota θα αποφασίσει να διατηρήσει την ισχύ ανέπαφη και στην περίπτωση της  Corolla GR ή αν θα επιλέξει μια μικρότερης ισχύος εκδοχή κοντά στους 250 ίππους.

Όποια και να είναι η απόφαση , δεδομένη θα πρέπει να θεωρείτε η χρήση ενός μηχανικού κιβωτίου έξι σχέσεων το οποίο στην περίπτωση της Corolla θα μεταδίδει την κίνηση στους μπροστινούς τροχούς. Επίσης με δεδομένο  ότι η Corolla βασίζεται στην αρχιτεκτονική TNGA και διαθέτει στον εξοπλισμό της ανάρτηση πολλαπλών συνδέσμων,  αποτελεί ιδανικό όχημα για τις μετατροπές που συνήθως επιφυλάσσουν οι μηχανικοί της Gazoo Racing.

Αξίζει να σημειωθεί επίσης ότι όπως ισχύει και για το GR Yaris, η σπορ έκδοση του δημοφιλούς μοντέλου των Ιαπώνων θα προτιμήσει χαρακτηριστικά που δεν θα… αντενδείκνυνται σε καθημερινή χρήση αντί ενός αμιγώς αγωνιστικού χαρακτήρα που θα προορίζεται περισσότερο για κίνηση σε πίστα.

Sports in

Ιμπόρα: «Έχουμε καταφέρει κάτι πολύ μεγάλο στην Ευρώπη – Ήρθα στον Ολυμπιακό για να γίνω πρωταθλητής»

Ο Βιθέντε Ιμπόρα μίλησε για το ντέρμπι της Κυριακής με αντίπαλο τον ΠΑΟΚ που θα δώσει στον Ολυμπιακό την ευκαιρία να μειώσει τη διαφορά από την κορυφή.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Σάββατο 20 Απριλίου 2024