Τρίτη 23 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
Παράταση για πληρωμή φόρων από ΑΑΔΕ - Έκκληση τραπεζών για τις ουρές

Παράταση για πληρωμή φόρων από ΑΑΔΕ – Έκκληση τραπεζών για τις ουρές

Θορυβημένοι με τις ουρές που σχηματίστηκαν σήμερα έξω από τις τράπεζες, κυρίως από ηλικιωμένους, ο διοικητής της ΑΑΔΕ ανακοίνωσε έκτακτα μέτρα με παράταση της πληρωμής φόρων για του άνω των 70 ετών και ευπαθείς ομάδες. Έκκληση και από τις τράπεζες

Μετά την απαράδεκτη εικόνα με ουρές πολιτών έξω από τις τράπεζες, τη στιγμή που διανύουμε – σύμφωνα με τους ειδικούς- την πιο κρίσιμη περίοδο για την εξάπλωση της πανδημίας του κοροναϊού στη χώρα με έξαρση των κρουσμάτων, άμεση ήταν η αντίδραση των αρμόδιων φορέων προκειμένου να μην επαναληφθούν τέτοια φαινόμενα.

Δεδομένου ότι η πλειοψηφία των πολιτών στις ουρές ήταν ηλικιωμένοι η ΑΑΔΕ προχωρά στη λήψη έκτακτων μέτρων για τους πολίτες άνω των 70 ετών, ενώ καλύπτει και ένα «κενό» που αφορά την πληρωμή ρυθμισμένων οφειλών, γεγονός που ίσως έπρεπε να έχει προβλεφθεί και διευθετηθεί νωρίτερα.

Ειδικότερα, συμμετέχοντας εκτάκτως -και για πρώτη φορά- στην επίσημη απογευματινή ενημέρωση σχετικά με τις εξελίξεις για την εξάπλωση της πανδημίας και τα μέτρα αντιμετώπισής της ο διοικητής της ΑΑΔΕ Γιώργος Πιτσιλής ανακοίνωσε έκτακτα μέτρα από την ΑΑΔΕ μεταξύ των οποίων η παράταση της πληρωμής φόρων έως 10 Απριλίου για τους άνω των 70 ετών και για ευπαθείς ομάδες, καθώς και η δυνατότητα πληρωμής με κάρτα των ρυθμισμένων οφειλών.

Στην ενημέρωση, όμως, μετείχε και η γενική γραμματέας της Ελληνικής Ένωσης Τραπεζών για να απευθύνει έκκληση στους πολίτες να μην προσέρχονται στις τράπεζες για συναλλαγές που μπορούν να πραγματοποιήσουν μέσω της ηλεκτρονικής τραπεζικής ή σε κάποιο ATM με την κάρτα τους.

Οι ουρές αυτές μας αδικούν ως πολίτες και δεν δικαιολογούνται με τα μέτρα που έχουν ληφθεί από όλα τα τραπεζικά ιδρύματα για την εξυπηρέτηση των πολιτών, είπε χαρακτηριστικά η κυρία Χαρούλα Απαλαγάκη.

Για απαράδεκτο φαινόμενο μίλησε και ο υφυπουργός Πολιτικής Προστασίας Νίκος Χαρδαλιάς.

ΑΑΔΕ: Παράταση πληρωμής φόρων – Πληρωμή με κάρτα και των ρυθμισμένων οφειλων

«Για να αποφευχθεί η εικόνα που είδαμε σήμερα σε ορισμένες τράπεζες» τόνισε ο κ. Πιτσιλής, «σε συνεργασία με την πολιτική ηγεσία του υπουργείου Οικονομικών, εκδόθηκε έγκαιρα η απόφαση του υφυπουργού Οικονομικών ύστερα από εισήγηση της ΑΑΔΕ, για παράταση καταβολής των φορολογικών οφειλών συμπολιτών μας που είναι άνω των 70 ετών και εκείνων που έχουν αναπηρία από 80% και άνω μέχρι την Παρασκευή 10 Απριλίου.»

» Από τις 16 Μαρτίου οι Εφορίες όλης της χώρας κυκλοφορούν με τηλέφωνα και email, έτσι ώστε να αποφευχθούν οι άσκοπες επισκέψεις συμπολιτών στις Εφορίες.»

» Είμαστε σε συνεργασία με την Ένωση Τραπεζών και με κάθε συστημική τράπεζα ξεχωριστά για να δούμε ποιες συνέργιες μπορούμε να αναπτύξουμε να μειώσουμε την επισκεψιμότητα των ηλικιωμένων συμπολιτών μας στα καταστήματα».

Διαβεβαιώνοντας ότι η ΑΑΔΕ κάνει ό,τι μπορεί για την απλούστευση των διαδικασιών με τη χρήση της τεχνολογίας, ο κ. Πιτσιλής πρόσθεσε ότι ήδη από χθες είναι διαθέσιμη η ηλεκτρονική ενημέρωση των πολιτών σχετικά με τις επιστροφές και τις απαιτήσεις των πολιτών από το κράτος».

Επίσης το πρώτο δεκαήμερο του Απριλίου θα δοθεί η δυνατότητα για πληρωμή με κάρτα και όλων των ρυθμισμένων οφειλών μέσα από το taxisnet, δυνατότητα που λειτουργεί ήδη και για τις υπόλοιπες οφειλές αυτές που δεν είναι δηλαδή σε ρύθμιση, πρόσθεσε ο κ. Πιτσιλής.

Έκκληση από τις τράπεζες

Έκκληση τους πολίτες να μην συνωστίζονται στις τράπεζες απηύθυνε και η εκπρόσωπος της ΕΕΤ, Χαρά Απαλαγάκη, μετά τις σημερινές εικόνες με τις ουρές συνταξιούχων.

«Η σημερινή εικόνα δεν δικαιολογείται μετά τα μέτρα και την πρόνοια που έχει λάβει το τραπεζικό σύστημα. Τα τραπεζικά καταστήματα ήταν και θα παραμείνουν ανοιχτά. Είναι σαφές ότι η εξυπηρέτησή μας θα πρέπει να γίνει με αυστηρή προσήλωση των μέτρων που έχουν ληφθεί. Χρειαζόμαστε μια πειθαρχημένη ελευθερία για να έχουμε μελλοντικά μια πλήρη ελευθερία. Έχουμε σύμμαχο την τεχνολογία. Καλέσαμε από τις 13 Μαρτίου τους πολίτες να συνεχίζουν την οικονομική ζωή τους από απόσταση χωρίς να πάνε στο κατάστημα. Οι πληρωμές που μπορούν να γίνουν ψηφιακά έγιναν με ουρές, αδικώντας αυτά τα εργαλεία που μας δίνει η τεχνολογία» είπε και πρόσθεσε:

«Κάνουμε έκκληση στους πολίτες, διαβεβαιώνουμε τους ανθρώπους που είναι σε μεγαλύτερη ηλικία ότι θα είμαστε κοντά τους να τους εξυπηρετήσουμε».

Sports in

Χωρίς Παπανικολάου στη Βαρκελώνη ο Ολυμπιακός – Διαθέσιμος ο Γουόκαπ

Ο Ολυμπιακός ταξιδεύει στην Βαρκελώνη για τα δύο πρώτα παιχνίδια της σειράς με την Μπαρτσελόνα, χωρίς τον αρχηγό του Κώστα Παπανικολάου – Κανονικά στην αποστολή ο Τόμας Γουόκαπ

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Τρίτη 23 Απριλίου 2024