Πέμπτη 28 Μαρτίου 2024
weather-icon 21o
Παγκόσμια Τράπεζα : «Μια σημαντική οικονομική ύφεση φαίνεται αναπόφευκτη σε όλες τις χώρες»

Παγκόσμια Τράπεζα : «Μια σημαντική οικονομική ύφεση φαίνεται αναπόφευκτη σε όλες τις χώρες»

Οι αναπτυσσόμενες χώρες της Ασίας ενδέχεται να αντιμετωπίσουν «παγκόσμια οικονομική κρίση και ύφεση» εάν δεν ενεργήσουν γρήγορα, λέει η Παγκόσμια Τράπεζα

Οι χώρες της Ανατολικής Ασίας και του Ειρηνικού θα αντιμετωπίσουν μια ιδιάζουσα οικονομική ύφεση αν δεν ενεργήσουν άμεσα για να καταπολεμήσουν τις οικονομικές κρίσεις που προκλήθηκαν από τη νέα πανδημία του κοροναϊού, προειδοποιεί η Παγκόσμια Τράπεζα.

Στα «χνάρια» της οικονομικής ύφεσης

Ο οργανισμός ανέφερε σε νέα έκθεση ότι η εξάπλωση του Covid-19 θα μπορούσε να οδηγήσει την οικονομική ανάπτυξη στην Κίνα στο να σταματήσει ή ακόμα και να οδηγήσει τη δεύτερη μεγαλύτερη οικονομία στον κόσμο να υποχωρήσει κατά 2,8%.

Η οικονομία της Κίνας αυξάνεται σταθερά κατά περισσότερο από 6% ετησίως εδώ και χρόνια. Εκτιμά επίσης ότι τα οικονομικά αποτελέσματα της πανδημίας θα μπορούσαν να οδηγήσουν εκατομμύρια ανθρώπους στην περιοχή σε συνθήκες φτώχειας.

«Εάν η οικονομική κατάσταση επιδεινωθεί περαιτέρω, σύμφωνα με το σενάριο ανάπτυξης μικρής κλίμακας, εκτιμάται ότι η φτώχεια θα αυξηθεί κατά περίπου 11 εκατομμύρια άτομα σε όλη την Ανατολική Ασία και τον Ειρηνικό», ανέφερε η έκθεση

Μεγάλο μέρος του κόσμου αντιμετωπίζει τώρα τις ίδιες οικονομικές δυσκολίες που πέρασε η Κίνα πριν από εβδομάδες. Η παγκόσμια ώθηση για να παραμείνουν οι άνθρωποι στο σπίτι για να σταματήσουν τη μετάδοση του ιού έχει σοβαρές επιπτώσεις στις αλυσίδες παραγωγής και εφοδιασμού ενώ ταυτόχρονα πλήττει τη ζήτηση των καταναλωτών.

Δύσκολες οι «προβλέψεις»

Οι αυξημένοι περιορισμοί των συνόρων επιβραδύνουν επίσης την κυκλοφορία αγαθών και ανθρώπων σε ολόκληρο τον πλανήτη.

«Είμαστε μάρτυρες ενός ασυνήθιστου συνδυασμού γεγονότων που αναστατώνουν. Μια σημαντική οικονομική ύφεση φαίνεται αναπόφευκτη σε όλες τις χώρες», ανέφερε η Παγκόσμια Τράπεζα σε δήλωση.

Ωστόσο, η κρίση στην Ασία-Ειρηνικό είναι ιδιαίτερα έντονη, διότι η περιοχή είχε περάσει μήνες ασχολούμενη με τις αρνητικές οικονομικές επιπτώσεις του εμπορικού πολέμου μεταξύ ΗΠΑ και Κίνας.

«Η πανδημία επηρεάζει βαθιά τις οικονομίες της περιοχής, αλλά το βάθος και η διάρκεια του σοκ είναι ασυνήθιστα αβέβαια», ανέφερε η Παγκόσμια Τράπεζα στη νέα της έκθεση.

Πηγή: edition.cnn.com

Sports in

Σάλος με τον Ρούντιγκερ: Αντιδράσεις για ποστάρισμά του που παραπέμπει σε… ISIS

Ο Αντόνιο Ρούντιγκερ έχει ξεσηκώσει αντιδράσεις με ένα ποστάρισμά του με αφορμή το Ραμαζάνι.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

Πέμπτη 28 Μαρτίου 2024