Τρίτη 23 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
Δραματική προειδοποίηση : Η Γερμανία θα μπορούσε να γίνει η επόμενη Ιταλία

Δραματική προειδοποίηση : Η Γερμανία θα μπορούσε να γίνει η επόμενη Ιταλία

Δραματική προειδοποίηση επιστημόνων: αν συνεχιστεί με τον ίδιο ρυθμό η εξάπλωση του κοροναϊού, η Γερμανία θα μπορούσε να ζήσει «ιταλικές καταστάσεις». Συγκλονίζει η αυτοκτονία του υπουργού Οικονομικών της Εσσης Τόμας Σέφερ.

Δραματική προειδοποίηση επιστημόνων: αν συνεχιστεί με τον ίδιο ρυθμό η εξάπλωση του κοροναϊού, η Γερμανία θα μπορούσε να ζήσει «ιταλικές καταστάσεις». Συγκλονίζει η αυτοκτονία του υπουργού Οικονομικών της Εσσης Τόμας Σέφερ.

Ιταλικό «σενάριο»

Ο Λόταρ Βίλερ, επικεφαλής του επιδημιολογικού ινστιτούτου Ρόμπερτ Κοχ, που καταγράφει τα κρούσματα του κοροναϊού στη Γερμανία και ενημερώνει για την εξέλιξη της νόσου με καθημερινές ανακοινώσεις, είναι συνήθως ιδιαίτερα εγκρατής στις προβλέψεις του.

Ωστόσο, μιλώντας στην κυριακάτικη έκδοση της εφημερίδας Frankfurter Allgemeine Zeitung, ο γερμανός ειδικός δεν διστάζει να προχωρήσει σε δραματική προειδοποίηση, επισημαίνοντας ότι η Γερμανία δεν αποκλείεται να ζήσει σενάριο παρόμοιο με αυτό που εκτυλίσσεται αυτές τις μέρες στην Ιταλία, δηλαδή να μην επαρκούν για όλους τους ασθενείς οι κλίνες εντατικής θεραπείας και τα μηχανήματα για την υποστήριξη της αναπνοής.

Οπως εξηγεί ο γερμανός ειδικός, «στην αρχή είχαν νοσήσει πολλοί άνθρωποι που δεν ανήκαν σε ευπαθείς ομάδες. Πολλές αλυσίδες μετάδοσης είχαν την αφετηρία τους σε ορισμένους, οι οποίοι, για παράδειγμα, επέστρεφαν από τις χειμερινές τους διακοπές.

Αν όμως συνεχιστεί η εξάπλωση του ιού σε γηροκομεία και νοσοκομεία, τότε θα αυξηθεί το ποσοστό των ευπαθών ομάδων». Σε αυτήν την περίπτωση, λέει ο Λόταρ Βίλερ, δεν αποκλείεται ο αριθμός των ασθενών να υπερβεί εκείνον των διαθέσιμων ιατρικών μηχανημάτων.

Σε κάθε περίπτωση, προειδοποιεί ο γερμανός επιδημιολόγος, τα περιοριστικά μέτρα πρέπει να διατηρηθούν, παρά τις όποιες εισηγήσεις περί του αντιθέτου, καθώς «η Γερμανία βρίσκεται ακόμη στην αρχή του κύματος επιδημίας».

Ανοδος στα κρούσματα, μικρό ποσοστό θνησιμότητας

Δραματικές προειδοποιήσεις για τον κοροναϊό από τον Λόταρ Βίλερ, επικεφαλής του Ινστιτούτου Ρόμπερτ Κοχ

Η εξάπλωση του ιού συνεχίζεται στη Γερμανία. Μέχρι το απόγευμα της Κυριακής είχαν καταγραφεί περισσότερα από 57.600 κρούσματα και 433 θύματα. Μόνο τις τελευταίες 24 ώρες καταγράφονται περισσότερα από 4.000 νέα κρούσματα.

Ενας από τους επώνυμους που έχασαν τη ζωή τους από τον κοροναϊό είναι ο Γιορν Κουμπίκι, σύντροφος του πρώην δημάρχου του Βερολίνου Κλάους Βόβεραϊτ.

Τα περιοριστικά μέτρα επεκτείνονται μέχρι τις 20 Απριλίου. Οι αρχές εξετάζουν πλέον το ενδεχόμενο να κλείσει το διεθνές αεροδρόμιο Tegel του Βερολίνου. Σύμφωνα με την κυριακάτικη έκδοση της εφημερίδας Die Welt, τα γερμανικά ταχυδρομεία αναμένεται να περιορίσουν τη λειτουργία τους, παραδίδοντας μόνο επείγοντα δέματα, σε περίπτωση που συνεχιστεί η εξάπλωση του ιού.

Στο Βερολίνο, 350 αστυνομικοί έχουν ως αποκλειστική αποστολή να διενεργούν ελέγχους για την τήρηση των περιοριστικών μέτρων και ιδιαίτερα της απαγόρευσης των συναθροίσεων.

Το έργο τους δεν είναι πάντα εύκολο. Μόνο το Σάββατο κατατέθηκαν 40 μηνύσεις εναντίον πολιτών, οι οποίοι κινήθηκαν με απειλητικές διαθέσεις κατά αστυνομικών, βήχοντας επιδεικτικά μπροστά τους σε μία προσπάθεια να αποφύγουν τον έλεγχο.

Συγκλονίζει η αυτοκτονία υπουργού

Αυτοκτόνησε ο υπουργός Οικονομικών στο κρατίδιο της Εσσης Τόμας Σέφερ

Στο μεταξύ, η γερμανική κοινή γνώμη συγκλονίζεται από την αυτοκτονία του υπουργού Οικονομικών στο κρατίδιο της Εσσης Τόμας Σέφερ, ο οποίος βρέθηκε νεκρός στις γραμμές του τρένου κοντά στη Φρανκφούρτη, το πρωί του Σαββάτου. Ο 54χρονος Σέφερ, πατέρας δύο παιδιών, δικηγόρος και υπουργός από το 2010, ήταν βασικό στέλεχος της τοπικής κυβέρνησης και για πολλούς ο επικρατέστερος υποψήφιος για τη διαδοχή του σημερινού πρωθυπουργού Φόλκερ Μπουφιέρ.

Ο ίδιος ο Μπουφιέρ εξέφρασε την οδύνη του για την απώλεια και δήλωσε ότι, κατά πάσα πιθανότητα, ο Σέφερ «συνεθλίβη» από την ανησυχία του για την καταπολέμηση του κοροναϊού και την αγωνία του να ανταποκριθεί στις προσδοκίες των πολιτών.

Πηγή: Deutche Welle

Sports in

Ολυμπιακός – Φερεντσβάρος: Κρίσιμη «μάχη» στον Πειραιά, με «φόντο» το Final-4!

Ο Ολυμπιακός αντιμετωπίζει την πανίσχυρη και αήττητη Φερεντσβάρος, την οποία υποδέχεται στο Παπαστράτειο κολυμβητήριο, για την κρίσιμη 4η αγωνιστική των προημιτελικών ομίλων του Champions League.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Τρίτη 23 Απριλίου 2024