Η πανδημία συνεχίζει να εξαπλώνεται σε ολοένα και περισσότερες επαρχίες και περιοχές των χωρών που ήδη πλήττονται. Οι χώρες έχουν λάβει πολύ πιο αυστηρά μέτρα με σκοπό τον άμεσο περιορισμό της, ενώ εντατικές είναι οι φαρμακευτικές έρευνες και οι έρευνες για το εμβόλιο

Συνεχίζει να θερίζει η πανδημία σε παγκόσμια κλίμακα. Τα κρούσματα αυξάνονται εκθετικά μέρα με την ημέρα και οι νεκροί πλέον έχουν ξεπεράσει κατά πολύ τις 30.000 παγκοσμίως.

Πιο αναλυτικά, έχουν καταγραφεί 711.480 κρούσματα έως τώρα και 33.565 νεκροί. Οι 527.088 είναι ενεργές περιπτώσεις στον COVID-19 και οι 184.392 είναι οι λεγόμενες «κλειστές» υποθέσεις.

Από τις τελευταίες, οι 150.827 έχουν αναρρώσει και οι 35.656 έχουν πεθάνει. Οι 26.708 περιπτώσεις βρίσκονται σε σοβαρή κατάσταση ή στη Μονάδα Εντατικής Θεραπείας.

Ευρώπη

Για ακόμη μια μέρα η Ευρώπη συνιστά το δεύτερο επίκεντρο της πανδημίας (μιας και το πρώτο ήταν η Κίνα). Σε πολλά κράτη τα μέτρα της καραντίνας έχουν παραταθεί ήδη για παραπάνω χρονικό διάστημα, έως ότου να φανούν τα αποτελέσματα των προηγούμενων εβδομάδων.

Ιταλία

Στην Ιταλία η τραγωδία συνεχίζεται με τα θύματα το τελευταίο 24 ωρο να φτάνουν τα 756. Συνολικά οι νεκροί στην Ιταλία έχουν φτάσει πλέον τους 10.779.

Οι νέες περιπτώσεις ανήλθαν σε 5.217 νέα κρούσματα χωρίς να παρατηρείται κάποια ιδιάζουσα μείωση. Χαρακτηριστικό είναι ότι τα σοβαρά περιστατικά στην Ιταλία ανέρχονται σε 3.906, γεγονός που δείχνει ότι έχει να αντιμετωπίσει μια έντονη κατάσταση το εθνικό σύστημα υγείας της χώρας, το οποίο ήδη είναι αρκετά πιεσμένο.

Ισπανία

Στο ίδιο τραγικό μονοπάτι με την Ιταλία βρίσκεται και η Ισπανία με 624 νέους θανάτους και το σύνολο να ανέρχεται σε 6.606. Οι νέες περιπτώσεις που καταγράφηκαν το τελευταίο 24 ωρο ήταν 5.564 και φθάνουν συνολικά τις 78.799.

Στην Ισπανία ο αριθμός των περιστατικών που είναι στη Μονάδα Εντατικής Θεραπείας και βρίσκονται σε κρίσιμη κατάσταση, ξεπέρασε τον αριθμό της Ιταλίας με 4.165 άτομα.

Γαλλία

Οι θάνατοι στη Γαλλία έφτασαν τους 292 σήμερα ενώ τα νέα κρούσματα τα 2.599 τα οποίο είναι συνολικά 40.174. Η Γαλλία εξακολουθεί να τηρεί τα πολύ σοβαρά περιοριστικά μέτρα τα οποία θα δείξουν τα αποτελέσματά τους στο προσεχές μέλλον.

Οι ασθενείς που βρίσκονται σε ΜΕΘ έχουν ξεπεράσει σε αριθμό και εκείνους της Ιταλίας και της Ισπανίας, φθάνονταις τους 4.632. Το σύστημα υγείας της Ισπανίας περνά έντονη κρίση καθόσον τα περιστατικά είναι πλείστα και το σύστημα έχει «υπερφορτωθεί».

Ο συνολικός αριθμός των νεκρών αγγίζει πλέον τους 2.606.

Ηνωμένο Βασίλειο

Στα «χνάρια» της πανδημικής κρίσης και το Ηνωμένο Βασίλειο που φαίνεται σε καθημερινή βάση να έχει πλείστα όσα περιστατικά τα οποία αυξάνονται ολοένα και περισσότερο.

Ο αριθμός των νεκρών σε μια ημέρα έφτασε τους 209 και συνολικά από την έναρξη της πανδημίας τους 1.228. Τα νέα κρούσματα ήταν 2.433 και συνολικά λεφτασαν τα 19.522.

Η Μεγάλη Βρετανία, συνεχίζει να τηρεί τα αυστηρά περιοριστικά μέτρα με σκοπό τη σταδιακή άμβλυνση της εξάπλωσης του ιού. Σε σοβαρή κατάσταση και στη ΜΕΘ βρίσκονται 163 άτομα.

Ιράν

Το Ιράν εξακολουθεί να έχει αρκετά περιστατικά και νέους θανάτους μέρα με τη μέρα. Οι νέοι θάνατοι σήμερα ανήλθαν στους 123 φθάνοντας συνολικά τους 2.640. Οι νέες περιπτώσεις ήταν 2.901 και συνολικά από την αρχή της πανδημίας 38.309.

Στη ΜΕΘ και γενικά σε σοβαρή κατάσταση, βρίσκονται 3.206 άτομα.

ΗΠΑ

Το κυριότερο επίκεντρο και το τρίτο κατά χρονική σειρά, της πανδημίας είναι οι Ηνωμένες Πολιτείες της Αμερικής με 135.957 κρούσματα. Οι νεκροί ανέρχονται σε 2.391 και σε σοβαρή κατάσταση και ΜΕΘ βρίσκονται 2.948 άτομα.

Ο Τραμπ δεν πρόκειται να μην επεκτείνει την καραντίνα και μες στο Πασχα σε αντίθεση με τα λόγια του λίγες μέρες πριν ότι στις αρχές της εορταστικής περιόδου ο κόσμος θα πρέπει να γυρίσει στις δουλειές του.

Στον παρακάτω πίνακα βλέπετε τις 15 πιο πληγείσες σε αριθμό κρουσμάτων και νεκρών, χώρες του κόσμου.

Πηγή: worldometers.info

Γράψτε το σχόλιό σας

Ακολουθήστε το in.grστο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο in.gr